Sodan nostamat kustannukset vievät toisenkin turkulaislegendan: ÅU: Kallun grilli sulkee ovensa lopullisesti torstaina
Koronapandemia oli ravintoloille sinnittelyä, mutta kansalaisten innostus noutoruokaan sai turkulaislegendat kuten Woti's-kebabin ja Kallun grillin vielä porskuttamaan eteenpäin. Venäjän käynnistämän sodan aiheuttava inflaatio kuitenkin katkaisi kamelin selän.
Turkulaisen grilligastronomian ystävät joutuvat sanomaan hyvästit ikoniselle turkulaisgrillille, kun vuodesta 1977 Pansiontien varrella seissyt Kallun grilli sulkee ovensa lopullisesti joulua edeltävänä torstaina.
Yrittäjä Mari Kodisoja kertoo Åbo Underrättelserin haastattelussa, että kohonneet raaka-ainekustannukset, sähkon hinta ja inflaation vaikutus asiakkaiden lompakoihin tekevät grillin toiminnan jatkon mahdottomaksi. Kodisoja on joutunut lomauttamaan toisen grillin työntekijöistä, laskemaan sisälämpötilaa ja sammuttamaan yhden makkaragrilleistä, mutta säästökeinot eivät riittäneet.
Turkulaiset hyvästelevät Kallun grillin Herkuttelijan pikapaloineen jo toistamiseen. Grillin perustaneet Kalervo ja Hannele Kodisoja päättivät vuonna 2019 lopettaa grilliyrittäjinä yli 40 vuoden jälkeen. Vuoden 2020 lopulla, keskellä koronapandemiaa makkaraperunafanit saivat kuitenkin huokaista helpotuksesta, kun tytär Mari tarttui ohjaksiin ja vuokrasi grillin tilat ansaittuja eläkepäiviä viettäviltä vanhemmiltaan.
ÅU:n haastattelussa yrittäjä kertoo, että turkulaisten lounastottumukset ovat muuttuneet, eikä grillin kuumentaminen nykyisillä asiakasmäärillä kustannuksiin nähden ole kannattavaa.