Saarikko, Andersson, Orpo ja Purra kohtasivat puheenjohtajatentissä: Katso suoran lähetyksen tallenne
Katso suora lähetys, kun hallitusrintamasta irtiottoja ottanut keskusta kohtaa hallituskumppani Vasemmistoliiton. Mukana ovat myös oppositiopuolueet kokoomus ja perussuomalaiset.
Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko, Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra väittelevät Keskuskauppakamarin järjestämässä puheenjohtajatentissä perjantaina 9.12.2022 kello 15.00 alkaen. TS näyttää Keskuskauppakamarin järjestämän tentin suorana lähetyksenä.
Tentin juontaa toimittaja Marja Sannikka.
Ylen tuoreessa puoluekannatusmittauksessa keskustan kannatus tippui ensimmäistä kertaa alle 10 prosentin. Keskustan kannatus on nyt 9 prosenttia, se on lähes 2 prosenttiyksikköä vähemmän kuin marraskuun mittauksessa.
Taloustutkimuksen toteuttamat haastattelut on tehty marraskuun 7. päivän ja joulukuun 5. päivän välisenä aikana. Haastatteluaikana hallitus kiisteli saamelaiskäräjälaista, luonnonsuojelulaista ja luonnon ennallistamisesta. Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo Ylen jutussa, että keskustan keskeinen rooli kiistoissa ei näytä ainakaan nostaneen puolueen kannatusta, "pikemminkin päinvastoin".
Ykkösenä kyselyssä on edelleen kokoomus 24 prosentilla. Sen kannatus on noussut 0,1 prosenttiyksiköllä viime mittauksesta.
Sekä kakkosena olevan SDP:n että kolmosena tulevan perussuomalaisten kannatus on noussut 0,7 prosenttiyksiköllä. SDP:n kannatus on nyt 18,9 prosenttia ja perussuomalaisten 17,4 prosenttia.
Prosenttiyksiköissä mitattuna eniten kasvoi kristillisdemokraattien kannatus. Puolueen kannattajiksi ilmoittautui 4 prosenttia vastaajista, mikä on yhden prosenttiyksikön verran enemmän kuin edellisessä mittauksessa.
Taloustutkimus haastatteli mittaukseen yli 2 700:aa ihmistä, joista puoluekantansa ilmoitti reilut 1 900. Haastateltavilta kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.
Tutkimuksen virhemarginaali on korkeimmillaan 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.