Liikenneonnettomuudet

Kahden nuoren hengen vaatinut onnettomuus Loimaalla: Suru on yhteinen, ja tietoja onnettomuudesta ja sen uhreista vaihdetaan puolin ja toisin

RIITTA ALAKOSKI
Eino Rautakorpi ja Emma Kivilä kävivät viemässä onnettomuuspaikalle kynttilän.
Eino Rautakorpi ja Emma Kivilä kävivät viemässä onnettomuuspaikalle kynttilän.

Loimaalla sattui myöhään lauantai-iltana kahden nuoren aikuisen hengen vaatinut kuolonkolari.

Onnettomuus tapahtui lauantaina hieman ennen kello yhtätoista Hannunkadun ja Varastokujan risteyksessä Loimaalla. Henkilöauto törmäsi varastorakennuksen seinään ja syttyi palamaan. Autossa oli kaksi nuorta aikuista, jotka molemmat menehtyivät onnettomuudessa.

Paikalle osunut sivullinen yritti auttaa ja sammuttaa tulipaloa omalla käsisammuttimellaan. Auto oli kuitenkin pahasti vaurioitunut, eikä tuli ollut hallittavissa.

– Paikalle tullut pelastuslaitos sammutti tulipalon, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä onnettomuuden uhrien osalta. Paikalle saapui myös runsaasti nuorisoa ja paikalle järjestettiin kriisiapua, kertoo rikoskomisario Tommi Kosunen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sunnuntaina puolenpäivän jälkeen surijoita saapuu autoilla paikalle hitaana virtana. Moni itkee lohduttomasti. Kynttilöiden määrä lisääntyy pikkuhiljaa.

Paikalla on niin nuoria kuin aikuisiakin, nuoria enemmän.

Eräs paikalle saapunut kertoo, että toinen uhreista on tyttö. Suru on yhteinen, ja tietoja onnettomuudesta ja sen uhreista vaihdetaan puolin ja toisin. Moni suree erityisesti sitä, että apu ei tullut ajoissa, jotta uhrit olisi saatu pois palavasta autosta.

Onnettomuuspaikka sijaitsee syrjäisellä teollisuusalueella keskustan läheisyydessä. Vieressä on muutama asuintalo.

Auto on osunut kovalla vauhdilla suoraan teollisuuskiinteistön kulmaan ja sinkoutunut siitä taaksepäin syttyen tuleen. Nokiset jäljet ovat muutaman metrin päästä seinästä.

Poliisi epäilee, että törmäystä on edeltänyt suuri tilannenopeus. Poliisi suoritti tapahtumapaikalla paikkatutkintaa ja teknistä tutkintaa yön aikana. Asiasta on myös ilmoitettu onnettomuustutkintakeskukselle.

Poliisi suorittaa asiassa esitutkinnan sekä kuolemansyyntutkinnan. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, törkeänä kuolemantuottamuksena sekä kuolemansyyntutkintana.

Juttua päivitetty 27.11.2022 klo 14.15. Vaihdettu väärä sukunimi kuvatekstistä.