Talous

Ruukki Group teki tarjouksen australialaisyhtiöstä

Ruukki Group on tehnyt ostotarjouksen australialaisesta metallintuottajasta Sylvaniasta. Hintatarjous on noin 268 miljoonaa euroa. Kauppa toteutetaan suunnatulla osakeannilla niin, että Sylvanian osakkaat saavat vajaan kolmanneksen omistusosuuden Ruukista.

Ruukin mukaan yritysjärjestelyn toteutuminen mahdollistaa sen mineraaliliiketoiminnan laajentumisen Etelä-Afrikassa, jossa myös Sylvania pääasiassa toimii. Australian pörssissä listattu yhtiö on platinaryhmän metallien valmistaja.

Jos Ruukin ylimääräinen yhtiökokous hyväksyy järjestelyt ja muut edellytykset täyttyvät suunnitelmien mukaan, Sylvaniasta tulee Ruukin täysin omistama tytäryhtiö. Yhtiön mukaan tämän on määrä toteutua viimeistään ensi vuoden huhtikuussa.

Ruukki Group on veivannut bisneksiään tasaisin väliajoin uuteen uskoon. Ruukilla on liiketoiminnassaan nykyisin kaksi painopistettä: puunjalostus ja mineraalit.

Viimeksi toukokuussa yhtiö oli Etelä-Afrikassa sulatto-ostoksilla. Ruukki kertoi laajenevansa Etelä-Afrikassa ostamalla enemmistön sulattoyhtiö Mogale Alloysista.