Uutiset

Tulvatilanne tasoittumassa Pohjanmaalla, Kallavesi nousee yhä

Jokien vedenpintojen nousu on rauhoittumassa Pohjanmaalla. Sen sijaan Pohjois-Savossa Kallaveden pinta nousee ennusteen mukaan vielä reippaasti.

Eteläisellä Pohjanmaalla jokivesien nousu näyttäisi olevan ohi, arvioi ely-keskus. Pitkän tulvahuipun jälkeen virtaamat ovat kääntyneet monin paikoin laskuun.

Esimerkiksi Kyrönjoki ei ole enää noussut. Järvissä vedenkorkeus on pääosin laskussa lukuun ottamatta Lappajärveä ja Kuortanejärveä.

– Sateet saattavat muuttaa tilanteen, mutta ennusteiden mukaan näin ei ole käymässä. Normaalisuuntaan ollaan menossa, kertoo tulvapäivystäjä Tuuli Saari.

Pohjois-Pohjanmaalla Siikajoki on peittänyt Siikalatvan kunnassa satoja hehtaareita peltoja. Muutoin Oulujoen eteläpuolella talvitulva on tasoittumassa.

– Haitat ovat suurin piirtein jo tulleet. Parin päivän viiveellä vedenpinnat kääntyvät laskuun säästä riippuen, arvioi vesistöyksikön päällikkö Timo Yrjänä.

Oulujoella on menossa tulvajuoksutuksia. Kiiminkijoella virtaama näyttää vielä kasvavan hieman. Jäät ovat Kiiminkijoella pääosin paikallaan.

Suurilta vahingoilta tulvissa on tiettävästi vältytty.

TS–STT