Liikenneturmat

Näin Turun Aerotien kuolonkolari eteni: Ylinopeutta ajanut 18-vuotias kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja osui rekan keulaan – törmäys tapahtui sekunneissa

ARI-MATTI RUUSKA
Onnettomuuspaikalle tuotiin tapahtuman jälkeen kynttilöitä. Jäljelle oli jäänyt myös osia turma-autosta.
Onnettomuuspaikalle tuotiin tapahtuman jälkeen kynttilöitä. Jäljelle oli jäänyt myös osia turma-autosta.

Lounais-Suomen poliisi on saanut valmiiksi kesäkuussa Turun Aerotiellä tapahtuneen kuolonkolarin esitutkinnan. Poliisi epäilee 18-vuotiasta miestä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahdesta törkeästä kuolemantuottamuksesta. Rikoksista epäilty ajoi autoa onnettomuushetkellä.

Kahden nuoren kuolemaan johtanut henkilöauton ja rekan välinen onnettomuus tapahtui Turun lentoaseman läheisyydessä koulujen päättäjäisviikonloppuna 3. kesäkuuta. Toinen menehtyneistä oli auton tavaratilassa matkustanut 16-vuotias poika, ja toinen takapenkillä ilman turvavöitä istunut 16-vuotias tyttö. Onnettomuushetkellä autossa oli poliisin mukaan yhteensä kuusi 16–18-vuotiasta nuorta.

Esitutkinnan perusteella alkoholilla tai muilla päihteillä ei ollut osuutta onnettomuuteen. Epäilty on edelleen ajokiellossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Poliisi suoritti esitutkinnan aikana useita kuulusteluja sekä hyödynsi Aerotien varrelta kerättyä valvontakameramateriaalia. Teknisen tutkinnan ohella poliisi teki tapahtumapaikalla myös vertailuajoja ja erilaisia mittauksia.

Henkilöauton kuljettajan epäilleen ajaneen onnettomuustilanteessa huomattavaa ylinopeutta. Tieosuuden nopeusrajoitus on 50 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan rekan havaittuaan henkilöauton kuljettajan epäilleen tehneen nopean väistöliikkeen ja menettäneen kuljettamansa auton hallinnan. Auto lähti luisuun ja törmäsi rekan keulaa vasten takakulma edellä. Rekan kuljettajan ei epäillä ajaneen ylinopeutta.

– Esitutkinnassa tehdyn rekonstruktion perusteella on tullut esille, että ajoneuvojen välinen etäisyys on laskelmien perusteella ollut noin 140 metriä, kun henkilöauton kuljettaja havaitsi lähestyvän ajoneuvoyhdistelmän. Aikaa havaitsemisesta törmäykseen kesti noin kolme sekuntia, sanoo tiedotteessa tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer.

Tienpinta oli onnettomuushetkellä kuiva ja sää oli poutainen.

Asia siirtyy seuraavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeuden käsiteltäväksi.