Uutiset

Lastensairaala vie siivun hyväntekeväisyysjärjestöiltä

Helsingin Meilahteen rakennettava lastensairaala on vienyt tänä jouluna siivun yrityslahjoituksista muilta hyväntekeväisyyskohteilta.

Pelastusarmeijan varainhankintavastaava Osmo Halonen uskoo, etteivät lastensairaalan lahjoitukset ole heiltä pois, koska sairaala on herätellyt uusia yrityksiä hyväntekeväisyyteen.

– Siellä lahjoitussummat kuuluvat ihan eri kokoluokkaan. Miljoonalahjoituksilla tehdään merkittävää hyvää, mutta samalla myös merkittävää pr:ää, Halonen sanoo.

Pelastusarmeijassa lahjoitusten kasvu nähdään reaktiona lamaan. Yksityisiltäkin lahjoittajilta on tullut poikkeuksellisesti tuhansien eurojen lahjoituksia.

Pelastusarmeija ja Unicef kertovat saaneensa tänä vuonna jopa enemmän lahjoituksia. Unicefilla kassaa on kartuttanut mahdollisuus lahjoittaa jouluraha suoraan Filippiineille.

– Monilla yrityksillä on siteitä Filippiineille, joten sitä kautta on tullut tavallista isompia lahjoituksia, yritysyhteistyön johtaja Tom Selänniemi sanoo.

Yhteensä joulukampanja ja Filippiinien keräys on tuottanut 200 000 euroa.

Lastensairaala oli joulunalusviikkoon mennessä saanut lahjoituksia marras-joulukuulta 9,2 miljoonaa euroa. Kahdessa kuukaudessa se on yli kaksinkertaistanut kassansa, joka oli viime perjantaina 17,2 miljoonaa euroa.

Luontojärjestö WWF kertoo, että useat monivuotiset lahjoittajat ovat valinneet lahjoituskohteeksi lastensairaalan. WWF:n mukaan lovi lahjoituspotissa on merkittävä, vaikka summia järjestö ei ole laskenut.

Myös Kirkon Ulkomaanapu ja Lastenklinikoiden Kummit ovat havainneet pientä laskua lahjoitusten määrässä. Suomen Punaisessa Ristissä ei osattu vielä arvioida lahjoitusten määrää.

TS–STT