Uutiset

Joululiikenne rauhottui, sateet jatkuvat aattonakin

Aatonaaton liikenne on sujunut pääosin rauhallisesti eri puolilla Suomea. Illan ajokeli on ollut vaihteleva ja enimmäkseen vetinen pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta.

Pahin onnettomuus sattui Savonlinnassa, missä kuusi henkilöä loukkaantui kahden auton yhteenajossa. Heistä vakavimmin loukkaantuivat 10-vuotias poika ja nainen.

Pohjois-Savossa Sonkajärvellä hälytysajossa ollut ambulanssi törmäsi ohitettavaan henkilöautoon iltapäivällä ja kaatui ojaan. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Sähköt ovat palautuneet eilisillan ja viime yön myrskyn jälkeen kotitalouksiin myös Satakunnassa ja Lounais-Suomessa, kerrotaan Fortumilta. Pahimmillaan ilman sähköä oli noin 6 000 asiakasta.

Jouluaaton sää jatkuu sateisena. Yöllä sää selkiytyy hetkellisesti, ja pakkanen saattaa tuoda lumisateita Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen. Suurin osa Etelä- ja Länsi-Suomesta pysyy kuitenkin jouluaattonakin mustana.

Uusi sadealue saapuu aamupäiväksi maan lounaisosaan ja leviää aaton aikana suurimpaan osaan maata Itä-Lappia lukuun ottamatta. Sade tulee maan etelä- ja länsiosassa vetenä tai räntänä, muualla räntänä tai lumena. Lämpötila kohoaa aaton aikana etelässä nollan ja kuuden asteen välille. Kuusamossa, Koillismaalla ja Lapissa lämpötila vaihtelee nollan ja kuuden pakkasasteen välillä.