Uutiset

YK:n pääsihteeri vaatii loppua väkivallalle Etelä-Sudanissa

YK:n pääsihteeri Ban Ki-Moon vaatii lopettamaan Etelä-Sudanin väkivaltaisuudet. Hän varoittaa niiden uhkaavan kymmeniä tuhansia ihmisiä.

- Vaadin, että kaikki poliittisten, sotilaallisten ja muiden joukkojen johtajat lopettavat vihamielisyytensä ja siviileihin kohdistuvan väkivallan, Ban sanoo.

Hän kehottaa Etelä-Sudanin presidenttiä Salva Kiiriä ja hänen kilpailijaansa, erotettua varapresidenttiä Riek Macharia etsimään kriisiin poliittista ratkaisua. Heidän kannattajiaan pääsihteeri käskee laskemaan aseensa.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on varoittanut, että sotilasvallankaappauksen yrittäminen Etelä-Sudanissa katkaisisi maalta Yhdysvaltain ja sen liittolaisten avun.

Obama on myös painottanut levottomuuksista kärsivän maan johtajille, että heidän pitäisi auttaa Yhdysvaltain kansalaisten ja virkamiesten suojelussa.

Etelä-Sudanissa tulitettiin eilen kolmea evakuointilennolla ollutta yhdysvaltalaista sotilaskonetta, kun ne lähestyivät lentokenttää. Välikohtauksessa haavoittui neljä amerikkalaista sotilasta..