Koronarokotukset

Raisio valmistelee koronarokotuksen viidettä kierrosta

RIITTA SALMI

Raisio valmistelee koronan viidettä tehosterokotusta kaikille 65 vuotta täyttäneille ja sitä nuoremmille riskiryhmiin kuuluville. Tehosterokotteen voi ottaa aikaisintaan lokakuussa, esimerkiksi yhtä aikaa influenssarokotteen kanssa.

Tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole väliä sillä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan.

Tehosterokotteen voi ottaa loppusyksyllä, kun edellisestä rokotuksesta tai koronavirustaudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Raisiossa tehosterokotuksen saa aikaisintaan lokakuussa.

Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 vuotta täyttäneille erityisistä syistä yksilöllisen harkinnan ja riskiarvion perusteella, esimerkiksi työkomennuksen tai matkan kohdemaan vaatimusten vuoksi.

Raisiossa annetaan edelleen myös ensimmäistä, toista, kolmatta ja neljättä koronarokotusta. Neljänsiä rokotteita annetaan nyt yli 60-vuotiaille ja yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille.

Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauksessa tai soittamalla Raision tai Ruskon terveysasemalle ja valitsemalla valikosta kohdan rokotukset. 12-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset annetaan Terveysristeyksessä os. Juhaninkuja 3.