Lounaspaikka

"Vaikka olemme avanneet jo useamman ravintolan, vierastamme ketjuajattelua" – Neljäs Uuni Pizzeria avautui Kupittaalle, syyskuussa vuorossa Salo

JANE ILTANEN
Kupittaalle elokuun alussa avautuneen Uuni Pizzerian ravintolapäällikkö Akusti Suomi, kokki Tani Lehtonen ja ravintolayrittäjä Lauri Kokko iloitsevat siitä, että Kupittaan ravintola saatiin vihdoin remontin jälkeen avattua. Tarjolla on lounasaikaan viikoittain vaihtuvat lounaspizzat sekä salaatti.
Kupittaalle elokuun alussa avautuneen Uuni Pizzerian ravintolapäällikkö Akusti Suomi, kokki Tani Lehtonen ja ravintolayrittäjä Lauri Kokko iloitsevat siitä, että Kupittaan ravintola saatiin vihdoin remontin jälkeen avattua. Tarjolla on lounasaikaan viikoittain vaihtuvat lounaspizzat sekä salaatti.

Pizzasta on viime vuosina tullut trendiruokaa, jonka suosiolle ei näy loppua. Uusia pizzerioita avautuu jatkuvasti ja myös kotikokit ovat hurahtaneet pizzan valmistukseen. Erilaisia pizzoja on tarjolla napolilaistyylisistä pizzoista pannupitsoihin ja ohutpohjaisiin artesaanipizzoihin.

Turun uusin pizzaravintola avautui elokuun alussa Kupittaalle, kun Uuni Pizzeria avasi uuden paikan Hippoksentien varteen. Ensimmäinen Uuni Pizzeria avautui Turun Marttiin vuonna 2020. Nykyään ravintoloita on neljä: kaksi Turussa, yksi Naantalissa ja yksi Kaarinassa. Syyskuussa Uuni Pizzeria löytyy myös Salosta.

– Tartuimme tilaisuuteen, kun sopiva paikka uudelle pizzerialle tuli vastaan. Sijainti on hyvä. Vaikka olemme avanneet jo useamman ravintolan, vierastamme ketjuajattelua. Jokaisessa ravintolassa tehdään ruokaa käsin samalla tyylillä ja intohimolla, sanoo yrittäjä Lauri Kokko, joka pyörittää pizzaravintoloita yhdessä Ville Tappolan kanssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

" Pizza on nyt pinnalla ja ihmiset haluavat tutustua erilaisiin pizzoihin."

Ravintola-ala elää haastavia aikoja muun muassa työvoimapulan ja nousseiden raaka-ainekustannusten vuoksi. Kokko sanoo, että laajentaminen mietitytti, mutta riskit kuuluvat alaan eikä koskaan ole oikeaa aikaa kasvattaa yritystä.

Uunin New nordic style -pizzojen salaisuus löytyy pohjasta, tomaattikastikkeesta ja juustosta.

– Pizza on nyt pinnalla ja ihmiset haluavat tutustua erilaisiin pizzoihin. Perinteiset täytteet ovat vahvoilla, mutta moni haluaa kokeilla uutuuksia ja erilaisia makuyhdistelmiä. Laadusta ollaan myös valmiita maksamaan, Kokko sanoo.

Lounaslistalla tarjolla on kymmenen euron hintaisia pizzoja ja salaatti. Viikoittain vaihtuvia lounaspizzoja on kaksi: liha- ja kasvisvaihtoehto.

– Salaatit ovat suosittuja lounasaikaan, mutta jollain on aina pizzapäivä. Pizzat olivat alun perin työmiesten nopeaa purtavaa, mutta nykyään ne ovat monille osa ruokavaliota eikä niitä mielletä enää epäterveellisiksi. Meidän ideologia on, ettei pizzasta jää ähky olo.

Uunin uusitun listan suosikeiksi ovat nousseet The Mexican ja Mushroom Magic. The Mexican sisältää chipotle-tomaattikastiketta, cheddarjuustoa, tacomaustettua naudanlihaa, kirsikkatomaatteja, punasipulia, mango-habanerosalsaa, nachoja ja korianteria. Valkoisessa Mushroom Magicissa täytteenä on smetanaa, mozzarella, herkkusieniä, portobellosieniä, valkosipuliöljyä, persiljaa, tryffelimajoneesia ja mustapippuria.

Testasimme lounasseurueen kanssa molemmat asiakkaiden suosikkipizzat. Pidimme kaikki kovasti pizzapohjasta, joka oli sopivan paksu, pehmeä ja mukavan leipämäinen. Makuraadin suosikiksi nousi kermainen ja lempeän makuinen sienipizza, jossa oli sopivasti täytteitä ja runsaasti makua. The Mexicanissa oli ihanaa chilistä potkua, mikä ei kuitenkaan jättänyt muita makuja alleen.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uuni Pizzeria

Hippoksentie 8, Turku.

Lisätietoja: https://uunipizzeria.fi/

Lounas klo 11.00–15. Lounaspizza tai -salaatti 10 euroa.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.