Koronavilkun toiminta päättyi – sovelluksen voi poistaa puhelimesta
Koronavilkku-sovelluksen käyttö on lopetettu pysyvästi ja sen voi poistaa puhelimesta, kertoo THL. Koronavilkku ei enää varoita altistumisesta tai tallenna tietoja kohtaamisista eikä sen avulla ei voi ilmoittaa tartunnasta.
Nykyisessä epidemiatilanteessa Koronavilkun käytölle ei ole enää perusteita. Laajamittaisesta testauksesta on luovuttu monilla alueilla ja testausta kohdennetaan vain tiettyihin rajattuihin ryhmiin, kuten terveydenhuollon ammattilaisiin ja riskiryhmiin.
Koronavilkku otettiin käyttöön elokuussa 2020. Sovellus rikkoi miljoonan latauksen rajan vuorokausi julkaisunsa jälkeen. Parhaimmillaan Koronavilkulla oli 2,5 miljoona käyttäjää. Koronavilkku oli yksi maailman käytetyimmistä koronasovelluksista suhteutettuna maan asukasmäärään.
64 000 käyttäjää ilmoitti tartunnastaan sovelluksen avulla. Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan lähes joka neljäs käyttäjä kertoi saaneensa ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta. Kyselyyn vastasi 4 061 ihmistä.
Koronavilkun budjetti oli 6 miljoonaa euroa, josta lopulta käytettiin 5,1 miljoonaa euroa. EU rahoitti sovellusta noin 150 000 eurolla.