Lounaspaikka

Kupittaanpuiston kupeessa aasialaisia makuja – Meet and Bite uudistuu ja vaihtaa nimeä

RIITTA SALMI
Mala Longin mukaan lounaalla on arkisin tarjolla päivittäin vaihtuvia annoksia.
Mala Longin mukaan lounaalla on arkisin tarjolla päivittäin vaihtuvia annoksia.

Turussa Kaivokadulla sijaitseva ravintola Meet and Bite vaihtoi omistajia maaliskuussa. Nuori yrittäjäpariskunta Kristina Juronen ja Mala Long oli etsinyt uutta ravintolatilaa jo jonkin aikaa, kun he kuulivat, että Meet and Bite etsii uutta ravintoloitsijaa.

Juronen ja Long tunnetaan Bagel House -kahvilaravintoloistaan. He perustivat ensimmäisen Bagel Housen Turkuun Yliopistonkadulle loppuvuodesta 2018. Onnellisen sattuman kautta he päätyivät perustamaan toisen Bagel Housen Brahenkadulle jo seuraavana vuonna.

Pariskunnalla on Yum Bao -nimellä toimiva pop up -ravintola myös Kirkkopuistonterassilla. Tuotteita on tarjolla myös kesätapahtumissa, kuten Kesärauhassa.

– Meet and Bite muuttuu syksyyn mennessä Yum Bao -ravintolaksi, jossa tulee olemaan tarjolla aasialaistyylistä ruokaa, Mala Long kertoo.

Long ja Juronen ovat toteuttaneet vauhdilla unelmaansa. Ihan tyhjästä he eivät kuitenkaan ole hypänneet ravintola-alalle. Longilla on yli kymmenen vuoden kokemus ravintola-alalta. Hän on työskennellyt eri ravintoloiden keittiöissä: Turussa muun muassa Tintåssa, Delhi Darbarissa ja Smörissä sekä Helsingissä Michelin-ravintola Demossa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

"Meet and Bite muuttuu syksyyn mennessä Yum Bao -ravintolaksi."

Mala Long

Juronen työskentelee päätoimisesti juristina ja pyörittää sen ohessa kahviloiden ja ravintolan paperihommia ja yhteistyösuhteita. Jurosellakin on kokemusta ravintola-alalta, sillä hän ehti opiskelujen ohessa työskennellä tarjoilijana.

Meet and Bite muokattiin keväällä lennossa Välimeren keittiöstä fuusiokeittiöksi, jossa yhdistyvät lounasaikaan perinteiset suomalaiset kotiruuat ja aasialaiset maut. Lounaalla on arkisin tarjolla päivittäin vaihtuvia annoksia. Valittavana on kolme erilaista pöytiin tarjoiltua lautasannosta.

Viikoittain toistuvat myös tietyt teemapäivät. Tiistaisin on tarjolla päivän kala-annos, torstaisin kotiruokaa ja perjantaisin on burgerpäivä. Lounaaseen kuuluu kahvi tai tee ja pieni makea jälkiruoka.

Testipäivänä tarjolla oli talon riistakäristystä, perunamuusia, puolukkaa ja suolakurkkua, teriyakilohi-bowl sekä kermainen perunakeitto, rapeaa pekonia ja paahdettua leipää. Testattavaksi valikoitui teriyakilohi-kulho, joka sisälsi lämminsavulohta, edamamepapuja, avokadoa, marinoitua punakaalia, pikkelöityä kurkkua, kevätsipulia, teriyakikastiketta ja paahdettuja seesaminsiemeniä.

Mustalle, syvälle lautaselle koottu annos houkutteli syömään niin kauneudellaan, väreillään kuin erilaisilla raaka-aineillaan. Raikkaat, kevyet ja hapokkaat maut olivat loistava yhdistelmä pehmeän teriyakilohen kanssa. Annos näytti isolta, mutta olikin lopulta oikein sopivan kokoinen.

Iltaisin viisikymmenpaikkaisessa ravintolassa on tarjolla menu, josta löytyy muun muassa tapas- ja juustolautasia, risottoja ja salaatteja. Tarjolla on niin lihaa ja kalaa kuin kasvis- ja vegaanivaihtoehtojakin. Menu vaihtuu vielä kerran kesällä ennen kuin ravintola muuttuu Yum Baoksi.

– Syksyllä listalta löytyy Yum Baon maistelumenu, jossa on muun muassa käsintehtyjä dumplingseja ja täytettyjä höyrysämpylöitä. Listalle tulee enemmän aasialaisia makuja ja myös lauantaibrunssit jatkuvat ainakin toistaiseksi, Long sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Meet and Bite

Kaivokatu 18, Turku.

Lisätiedot: www.meetandbite.fi

Lounas arkisin klo 11–14.30. Hinta 11,30 euroa/13,50 euroa sis. kahvin tai teen ja pienen makean, opiskelijat -10 %.

Brunssi lauantaisin klo 11–15, hinta 25 euroa.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.