Rikosepäilyt

Miestä epäillään entisen puolisonsa ja alle kouluikäisten lasten murhan yrityksestä – sytytti yöllä talon tuleen

Helsingin poliisi tutkii viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä tapahtuneita kolmea epäiltyä murhan yritystä ja tuhotyötä. Epäillyt rikokset tapahtuivat Helsingin Malmilla.

Hätäkeskus sai yöllä yhden aikoihin useita ilmoituksia tulipalosta. Paikalle lähtivät poliisi, pelastuslaitos ja ensihoito. Ilmiliekeissä olevan talon asukkaat, 30-vuotias nainen ja kaksi alle kouluikäistä lasta, pääsivät ulos ja selvisivät ilman fyysisiä vammoja.

Poliisi epäilee rikoksista 36-vuotiasta miestä, joka on naisen entinen puoliso. Poliisin tietojen mukaan ero on tapahtunut hiljattain.

– Epäilemme, että mies sytytti palon tahallaan ja suunnitteli tekoa etukäteen. Olemme kuulustelleet epäiltyä, ja hän on kertonut tapahtumien kulusta oman versionsa sekä osittain myöntänyt teon, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ritva Elomaa poliisin tiedotteessa.

Alustavan arvion perusteella tulipalo sai alkunsa rakennuksen ulkopuolelta. Suuri osa talon seinä- ja kattorakenteista paloi, ja tuli levisi myös sisätiloihin.

Tapauksen tutkinta jatkuu muun muassa epäillyn ja uhrien kuulusteluilla.