Rikokset

Turkulaislaislähtöinen mies uhkasi yhdeksänvuotiasta aseella, sitoi hänet nippusiteillä ja jätti metsään

MARIKA LEMPÄÄ

22. huhtikuuta 54-vuotias epäilty uhkasi yhdeksänvuotiasta poikaa aseella ja pakotti hänet autoon Kulosaaressa. Ajoneuvo odotti kadun varressa. Huoltajat saivat kiristysviestin pojan puhelimesta pian sieppaamisen jälkeen.

Poliisin tiedotteen mukaan epäilty lähti sieppauksen jälkeen ajamaan pois Kulosaaresta. Hän pysähtyi myöhemmin sitomaan pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Samalla hän peitti pojan kasvot kankaalla ja teipillä.

Poliisin selvityksen mukaan epäilty ajoi autolla Sipooseen, jossa hän jätti pojan metsään. Hän sitoi pojan kiinni puuhun nippusiteillä. 9-vuotias poika kertoi poliisille, että tuolloin hänen jalkansa olivat edelleen kiinni nippusiteillä ja kasvot peitettynä.

Epäilty poistui paikalta, ja pian tämän jälkeen poika sai itsensä irrotettua nippusiteistä. Hän käveli läheiselle tielle, josta sivullinen löysi hänet.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Poika itse toimi tilanteessa poikkeuksellisen rohkeasti. Hän on myös kertonut tapahtumista poliisille erittäin selkeästi ja johdonmukaisesti varsinkin, kun otetaan huomioon hänen ikänsä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Epäilty ei ole halunnut avata tapahtumien kulkua poliisille, ja hän kiistää teon. Poliisi ei tällä hetkellä epäile muita henkilöitä rikoksesta.

– Epäilemme, että teon motiivi oli taloudellisen hyödyn tavoittelu. Pojasta ei kuitenkaan maksettu lunnaita, kertoo tutkinnanjohtaja Forss.

Poliisilla on vahva epäily, että mies suunnitteli teon ennakkoon. Poliisi ei ota tarkemmin kantaa teon suunnitelmallisuuteen tai siihen, miten epäilty valitsi sieppauksen kohteen.

Mediatietojen mukaan kyseessä on turkulaislähtöinen mies, jolla on takanaan 1990-luvulle ulottuva rikoshistoria. Ilta-Sanomien tietojen mukaan että mies on tehtaillut erilaajuisia petosrikoksia ja syyllistynyt vuosituhannen alussa henkirikokseen Helsingissä.

Lehtitietojen mukaan on vaihtanut nimeään lukuisia kertoja vuosien varrella ja pakoillut poliisia etsintäkuulutettuna ulkomailla yhtenä aikansa etsityimpänä suomalaisrikollisena.

Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja farmarimallisesta harmaasta Mercedes Benz -merkkisestä autosta Itä-Helsingin ja Sipoon alueelta 22. huhtikuuta noin kello 9–15 välillä.

Poliisin tietojen mukaan epäillyllä oli päällä keltainen ”työmiehen takki”, jonka hän todennäköisesti vaihtoi jossakin vaiheessa toiseen takkiin. Myös havainnot tästä takista kiinnostavat poliisia.

Lisäksi poliisi pyytää vihjeitä pojalta anastetusta tummansinisestä repusta.

Kaikki vihjeet voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 046 922 4651. Numeroon pystyy lähettämään myös Whatsapp-viestejä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

{{k7489611}}

Lue myös: 54-vuotias turkulaislähtöinen mies kaappasi koulumatkalla olleen pojan Helsingissä – poliisi epäilee, että tarkoituksena oli vaatia lunnaita

HELSINGIN POLIISI
Poliisi kaipaa havaintoja kuvanmukaisesta Mercedes Benz -autosta Itä-Helsingin ja Sipoon alueilta.
Poliisi kaipaa havaintoja kuvanmukaisesta Mercedes Benz -autosta Itä-Helsingin ja Sipoon alueilta.