Rikokset

54-vuotias turkulaislähtöinen mies kaappasi koulumatkalla olleen pojan Helsingissä – poliisi epäilee, että tarkoituksena oli vaatia lunnaita

Helsingin poliisi on vanginnut 54-vuotiasta miehen 9-vuotiaan pojan katoamiseen liittyen. Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä panttivangin ottaminen ja törkeä ryöstö.

Poika katosi Kulosaaresta viime perjantaina. Pojan huoltajat saivat samana aamuna kiristysviestin, jossa ilmoitettiin, että heidän lapsensa oli kaapattu. Tämän jälkeen ilmeni, ettei poika ollut saapunut kouluun. Poika löytyi myöhemmin iltapäivällä fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta osa hänen omaisuudestaan oli viety.

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies kaappasi pojan koulumatkalta tarkoituksenaan vaatia hänestä lunnaita.

− Otimme heti perjantaina yhden henkilön kiinni epäiltynä tapauksesta. Epäilty vangittiin tiistaina 26. huhtikuuta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss tiedotteessa.

Ilta-Sanomat kertoo, että kyseessä olisi turkulaislähtöinen mies, jolla on takanaan 1990-luvulle ulottuva rikoshistoria. Mies on lehden mukaan tehtaillut erilaajuisia petosrikoksia valeidentiteetin turvin. IS kertoo, että mies on vaihtanut nimeään lukuisia kertoja vuosien varrella ja pakoillut poliisia etsintäkuulutettuna ulkomailla yhtenä aikansa etsityimpänä suomalaisrikollisena.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kesällä vuonna 2000 poliisin hallussa oleva epäilty surmasi laukauksella takaraivoon 34-vuotiaan perheenisän Helsingin Heikinlaaksossa.

Koulumatkalla olleen pojan kaappaukseen liittyen poliisi pyytää yleisöltä havaintoja farmarimallisesta harmaasta Mercedes Benzistä. Kyydissä on ollut aikuinen mies ja poika. Havaintoja kaivataan auton liikkeistä Uudenmaan alueella perjantailta 22. huhtikuuta.

Kaikki havainnot voi ilmoittaa osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse 046 922 4651. Numeroon voi lähettää myös Whatsapp-viestejä.

Poliisi tiedottaa tapauksesta niukasti pojan turvallisuuden takaamiseksi ja esitutkinnan turvaamiseksi.

– Poliisi ja pojan perhe pyytävät medialta sekä yleisöltä hienotunteisuutta tapauksen käsittelyssä. Kyseessä on vakava rikosepäily, jossa uhri on pieni lapsi. Ei ole toivottavaa, että esimerkiksi perheen asuinpaikkaa yritettäisiin selvittää tai muuten häiriköitäisiin asianosaisia, sanoo Forss.

Korjattu klo 18.23: Helsingin poliisilaitoksen aiemmin lähettämässä tiedotteessa oli virheellinen puhelinnumero.

Päivitetty klo 20.38 Ilta-Sanomien tietojen pohjalta.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.

Aiemmat viestit (4)

Vanhimmat ensin
Kommentattori
Järjestelmä on mätä
Tämän tyypin ei olisi pitänyt päästä enää ikinä vapaaksi ammuttuaan miestä raukkamaisesti takaa päähän. Olisi voitu todeta, että ei voida turvallisesti päästää vapaaksi koska on vaaraksi yhteiskunnalle.

Tai jollei näin tiukkaa linjaa voida ottaa, niin heti seuraava rikos vapautumisen jälkeen olisi pitänyt johtaa loppuiäksi vankeuteen tai pakkohoitoon. Tuomioiden pitäisi olla progressiivisia. Aluksi voidaan kohdella pehmeämmin, mutta jollei auta, niin montaa kertaa ei tarvitse vapaaksi päästä vaan sitten pysyy poissa normaalien ihmisten ilmoilta.

Järjestelmä on mätä, kun paatuneet rikolliset päästetään aina uudelleen vapaaksi jatkamaan rikollista elämäntapaansa. Rikollisten oikeudet ovat monesti suurempia kuin uhrin tai tavallisen ihmisen oikeudet.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Alf
Vast: Järjestelmä on mätä
https://yle.fi/uutiset/3-12142426

Konnien syöttäminen ja makuuttaminen vankiloissa maksaa kuulemma ihan liikaa...
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Hima-Hönö
Vast: Järjestelmä on mätä
Alf: "Konnien syöttäminen ja makuuttaminen vankiloissa maksaa kuulemma ihan liikaa..."

Olen aiemminkin todennut että useiden vanhusten loppuelämä on kilpailutettu eli halpuutettu.
Sensijaan kriminaalien ohjausta "lomakotipalveluun" joudutaan karsimaan kalleuden takia.
Tällaista on "Maailman onnellisimman kansan" nykyelämä.
Näin kansankynttilät eli päättäjät käsittelevät meidän "onnellisten" verorahoja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Järjestelmä on mätä
Tässäpä ne tärkeimmät tulivatkin, eli ole y.o. kommentoijien kanssa täysin samaa mieltä.
Lisään kuitenkin Hima-Hönon kommenttiin sen, että näin kunnat kiittävät kymmeniä vuosia veroja kuntiin maksaneita. Tämä kannattaisi muistaa kun seuraavan kerran äänensä lahjoittaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.