Lounaspaikka

Falafelbaarista tuli Kuoren vetonaula – houkuttelee lounastajia Turkuun läheltä ja kaukaa

JANE ILTANEN
Laura Vähätalo hyppäsi Kuoren ravintolapäälliköksi vuosi sitten keskellä koronarajoituksia. Sitä ennen hän ehti työskennellä eri ravintoloissa ja pyörittää Islannissa leipomo-kahvilaa yhdessä puolisonsa kanssa.
Laura Vähätalo hyppäsi Kuoren ravintolapäälliköksi vuosi sitten keskellä koronarajoituksia. Sitä ennen hän ehti työskennellä eri ravintoloissa ja pyörittää Islannissa leipomo-kahvilaa yhdessä puolisonsa kanssa.

Reilut viisi vuotta sitten Hämeenkadulle avautunut ravintola Kuori tunnetaan etenkin runsaasta ja maistuvasta falafelbaaristaan, jonka ykkösherkku ovat rapeat, kotimaisista luomuhärkäpavuista tehdyt falafelit.

– Falafelbuffa on meidän juttu ja siitä meidät tunnetaan. Se on asiakkaiden suosikki ja moni tulee syömään sen päivittäin. Osa tulee sen perässä muista kaupungeistakin, kertoo Kuoren ravintolapäällikkö Laura Vähätalo.

Buffan lämpimistä ruuista löytyy falafelien lisäksi riisiä, flatbreadia, mausteista tomaattikastiketta. Lisukepöydässä on tarjolla erilaisia levitteitä, kuten hernedippiä, chilimajoneesia, yrttilevitettä ja hummusta sekä paahdettua juuressalaattia, pikkelöityä valkokaalia, marinoitua punasipulia, yrteillä ja kasviksilla maustettua couscousia, Sorrin puutarhan salaattia ja Kuoren omaa peltileipää.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lisäksi lounaalla on tarjolla salaatteja ja keittoja sekä vaihtelevasti myös esimerkiksi burgereita ja kotiruokaa. Päivän keitto sisältää alkusalaatin ja leipää seisovasta pöydästä. Ruuan kanssa voi nauttia päivän lounasviiniä. Lounaaseen kuuluu myös Turun kahvipaahtimon pavuista jauhettu kahvi tai Turun tee ja mausteen teetä. Vitriinissä on päivittäin vegaanista kakkua, jota voi ostaa jälkkäriksi tai mukaan.

"Falafelbuffa on meidän juttu ja siitä meidät tunnetaan."

Laura Vähätalo

– Viikon lounaslista vaihtuu keskellä viikkoa, joten viikolla on tarjolla monta eri lounasvaihtoehtoa myös niille, jotka syövät meillä päivittäin.

Testipäivänä falafelbaarin lisäksi oli tarjolla salaattibowl, joka sisälsi salaattia paahdetusta broccolista ja perunasta sekä tomaattia, kurkkua, soijachorizoa, korianteria, fetamurua ja salsa criollaa. Päivän keittona oli tarjolla argentiinalaista locra-keittoa maissista, myskikurpitsasta, voipavuista, soijachorizosta, cremé fraichesta ja korianterista.

Testattavaksi valikoituivat falafelbaarin antimet ja maistiaisannos päivän keitosta. Kotiin lähti päivälliseksi vielä päivän salaatti.

Falafeleja on tullut vuosien varrella syötyä monenlaisia ja kokemuksen perusteella voin sanoa, että Kuoren falafelit ovat parhaimpia sekä maultaan että koostumukseltaan. Falafelbaari on niin monipuolinen, että siitä saa helposti koottua erilaisia annoksia. Buffan kruunaavat erilaiset dipit, levitteet ja hummus.

Locra-keitto oli mielenkiintoinen uusi tuttavuus, jossa oli sopivasti tulisuutta, purtavaa ja upeasti toisiinsa sopivia makuyhdistelmiä. Päivän salaatti oli kaukana tylsästä perussalaatista. Peruna, fetamuru ja soijachorizo toivat kivasti makua ja ruokaisuutta.

Neljäkymmentä paikkaisen Kuoren sisustus on tunnelmallinen ja eksoottisen kutsuva. Tumman turkooseissa seinissä, viherkasveissa ja baaritiskien kaakeleissa on marokkolaista henkeä, jota tasapainottaa huonekalujen ja valaisinten tehdastunnelma.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vähätalon mukaan Kuoren ideana on ottaa kaikessa, niin ruuassa, juomissa kuin ravintolan sisustuksessakin huomioon kestävä kehitys.

– Astioita on hankittu kierrätettynä ja tuolit ovat yhden alakoulun vanhat.

Vähätalo hyppäsi Kuoren ravintolapäälliköksi vuosi sitten keskellä koronarajoituksia. Sitä ennen hän ehti työskennellä eri ravintoloissa ja pyörittää Islannissa leipomo-kahvilaa yhdessä puolisonsa kanssa.

– Oli ilo päästä töihin yhteen lempiravintoloistani. Lounasasiakkaat alkavat palata takaisin koronarajoitusten poistuttua ja viikonloppuillat ovat täyteen buugattuja. Kesästäkin on tulossa mielenkiintoinen. Olemme mukana Kesärauhassa ja lisäksi on paljon juhlien caterausta, Vähätalo sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Ravintola Kuori

Hämeenkatu 8, Turku.

Lisätiedot: www.ravintolakuori.fi

Lounas ti–pe kello 11–14. Falafelbaari 11,90 euroa, salaattibowl 11,90 euroa ja päivän keitto 11,30 euroa.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.