Seksuaalirikokset

Pirkanmaalaismiestä epäillään lähes 130 nuoreen kohdistuneista seksuaalirikoksista

LM/ JUSSI LEINONEN

Sisä-Suomen poliisi epäilee 22-vuotiasta Pirkanmaalla asuvaa miestä useista törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä, seksuaalipalvelujen ostamisista nuorelta, pakottamisista seksuaaliseen tekoon, seksuaaliseen tekoon pakottamisen yrityksistä sekä törkeästä huumausainerikoksesta.

Tekojen epäillään alkaneen vuonna 2016 ja ne ovat jatkuneet aina viime syksyyn saakka. Rikoksen uhreina on pääsääntöisesti ollut 10-17 -vuotiaita tyttöjä, mutta joukossa on joitakin nyt jo täysi-ikäisiä.

Epäilty tutustunut nuoriin eri viestisovelluksissa, pyrkien saamaan nuorista alastonkuvia tai videoita. Epäilty on myös lähettänyt itsestään nuorille seksuaalisävytteistä materiaalia.

Useisiin tekoihin on liittynyt myös uhkailua siitä, että epäilty levittää uhrin arkaluonteisia kuvia eteenpäin. Poliisin tiedossa on vain yksittäisiä uhreja, joiden arkaluonteista materiaalia on levitetty. Poliisi selvittää myös näiden levittämisen yksityiskohtia ja informoi niistä asianosaisia henkilöitä. Lisäksi joissakin teoissa epäilty on tarjonnut rahaa, tupakkaa, alkoholia tai huumausainetta vastineeksi nuoren antamista seksuaalisista teoista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Epäillyn epäillään syyllistyneen tällä hetkellä yhteensä 230 eri rikokseen, jotka ovat kohdistuneet 128 eri henkilöön.

Pirkanmaan käräjäoikeus jatkoi perjantaina miehen vangitsemista. Hänet vangittiin yhteensä 84 eri asianomistajaan kohdistuneesta seksuaalirikoksesta. Mies on ollut vangittuna syyskuusta 2021 alkaen, jolloin hänet vangittiin 44 eri henkilöön kohdistuneista rikoksista.

Rikosten esitutkinta on edelleen kesken ja poliisi pitää todennäköisenä, että rikoksen uhreja selviää vielä tutkinnassa lisää.

Tämä viestiketju on suljettu uusilta viesteiltä.