Lounaspaikka

Bageleita, bao buneja ja muita makuja – turkulaisen Bagel Housen kahviloissa fuusiokeittiö vie makumatkalle ympäri maailmaa

JANE ILTANEN
Kristina Juronen ja Mala Long pyörittävät Turussa kahta Bagel House -kahvilaa ja yhtä ravintolaa. Lisäksi he ovat tuotteillaan mukana kesätapahtumissa ja Kirkkopuistonterassilla. Pariskunnan koiran lisäksi myös muut koirat ovat tervetulleita kahviloihin.
Kristina Juronen ja Mala Long pyörittävät Turussa kahta Bagel House -kahvilaa ja yhtä ravintolaa. Lisäksi he ovat tuotteillaan mukana kesätapahtumissa ja Kirkkopuistonterassilla. Pariskunnan koiran lisäksi myös muut koirat ovat tervetulleita kahviloihin.

Nuorella yrittäjäpariskunnalla, Kristina Jurosella ja Mala Longilla, on vauhti päällä. He perustivat ensimmäisen Bagel Housen Turkuun Yliopistonkadulle loppuvuodesta 2018. Onnellisen sattuman kautta he päätyivät perustamaan toisen Bagel Housen Brahenkadulle jo seuraavana vuonna.

– Kuljin Brahenkadulla ja näin entisen vohvelikahvilan ikkunassa lapun, että paikka sulkee ovensa. Otin selvää asiasta ja tilan vapauduttua avasimme toisen pisteen, Juronen kertoo.

Parina kesänä pariskunnalla on ollut toimipiste Kirkkopuiston terassilla, jossa saadaan myös tulevana kesänä nauttia Yum Bao -nimellä toimivan pop up -ravintolan herkuista. Tuotteita on tarjolla myös kesätapahtumissa, kuten Kesärauhassa. Lisäksi yrityksellä on catering-palvelu, ja korona-aikaan kehiteltyjä valmisannoksia on myynnissä K- ja S-ketjun ruokakaupoissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jurosesta ja Longista on tullut hiljattain myös ravintolan omistajia. He ovat haaveilleet pitkään omasta ravintolasta, ja kun Kupittaanpuiston kupeessa oleva Meet & Bite -ravintola tuli myyntiin, he päättivät tarttua tilaisuuteen.

– Ravintola muuttuu hiljalleen syksyyn mennessä Yum Bao -ravintolaksi, jossa tulee olemaan tarjolla aasialaistyylistä ruokaa.

Bagel Housejen ravintoloitsijana toimivalla Longilla on yli kymmenen vuoden kokemus ravintol-alalta. Hän on työskennellyt eri ravintoloiden keittiöissä: Turussa muun muassa Tintåssa, Delhi Darbarissa ja Smörissä sekä Helsingissä Michelin-ravintola Demossa.

"Kahvilassa kaikki leivotaan ja valmistetaan alusta saakka itse – myös salaatinkastikkeet, marinadit ja majoneesit."

Juronen työskentelee päätoimisesti juristina ja pyörittää sen ohessa kahviloiden ja ravintolan paperihommia ja yhteistyösuhteita. Juronen ei ole hypännyt täysin vieraalle alalle, sillä hän ehti opiskelujen ohessa työskennellä tarjoilijana.

Idea omasta bagel-kahvilasta syntyi Jurosen mukaan yhteisellä lomamatkalla.

– Olimme käymässä Riiassa ja söimme siellä bagel-ravintolassa. Bagelit olivat todella hyviä. Mietimme, että sellaista paikkaa Turussa ei vielä ole.

Kahviloiden tuotteissa näkyy vaikutteita parin Aasian- ja Euroopan-matkoilta. Tarjottavia makuelämyksiä voi kuvailla fuusiokeittiössä valmistetuksi. Yliopistonkadun kahvila keskittyy enemmän aasialaisiin makuihin. Brahenkadulla on tarjolla myös eurooppalaisen keittiön makuja, kuten pastaa sekä kala- ja maa-artisokkakeittoa.

Ideana on tarjota annoslounaita ja bageleita erilaisilla täytteillä. Kahvilassa kaikki leivotaan ja valmistetaan alusta saakka itse – myös salaatinkastikkeet, marinadit ja majoneesit.

– Rakastamme hyvää ja laadukasta ruokaa ja haluamme tarjota sitä myös asiakkaillemme. Bagelit leivomme omalla reseptillä. Bageleiden täytteet ja lounasvaihtoehdot ovat tarkkaan suunniteltuja ja valikoituja, Juronen kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lounasannosten lisäksi kahvilassa on tarjolla bageleita listalta erilaisilla täytteillä sekä erilaisia makeita herkkuja. Aamuisin tarjolla on aamiainen ja lauantaisin Brahenkadun kahvilassa voi nauttia ruokaisan brunssin.

– Pöytiin tarjoillussa brunssissa on vaikutteita Kirkkopuistonterassin Yum Bao –ravintolasta. Brunssiin sisältyy yhteinen jaettava alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Lounaalla kahvilassa on tarjolla neljä eri vaihtoehtoa. Bagel-lounaaseen kuuluu täytetyn bagelin lisäksi joko pieni keitto tai salaatti. Isompi Combo sisältää päivän pienen salaatin, pienen keiton ja bagelin. Lisäksi tarjolla on lämmin ruoka, ruokaisa salaatti tai keittolounas. Arkilounaaseen sisältyy kahvi tai tee ja Brahenkadun pisteessä myös pieni makea jälkiruoka.

Vierailupäivänä tarjolla oli lämpimänä annoksena tiikerirapupastaa ja raikasta salaattia, nuudelisalaattia naudanlihalla, inkivääri-porkkanakeitto ja bagel-lounaaksi Thai Bagel.

Valitsin testattavaksi bagel-lounaan, joka sisälsi Thai Bagelin ja pienen kulhon raikasta salaattia. Thai Bagelin täytteenä oli thaimaalaisittain marinoitua kanaa, som tam kaalisalaattia, thaibasilikaa tai korianteria, maapähkinöitä, tomaattia, salaattia, chili-mayoa ja paahdettua sipulia.

Puisen laudan päällä tarjoiltu lounaskokonaisuus näytti värikkäältä ja houkuttelevalta. Pienen salaatin ja bagelin yhdistelmä oli raikas ja sopivan täyttävä. Bagelin täytteet muodostivat nautinnollisen makujen sinfonian. Salaatti ja kaalisalaatti toivat kivasti rapeutta, kun taas kana ja chili-mayo pehmeyttä. Täytteitä oli niin runsaasti, että tyydyin suosiolla syömään bagelin haarukalla ja veitsellä sotkun välttämiseksi. Lounaan kruunasi hyvä kahvi ja jälkiruokana ollut Brita-kakkupala.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Bagel House

Brahenkatu 2, Turku.

Yliopistonkatu 30, Turku.

Lisätiedot: www.bagelhouse.fi

Lounas arkisin kello 11–15. Hinnat 10,00–16,00 euroa.

Brahenkadulla brunssi lauantaisin kello 11–15.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.