Lounaspaikka

Henkilöstöravintola Energeia on kaikille avoin lounaspaikka Itäharjulla

MARTTIINA SAIRANEN
Mood-ravintoloiden ravintolapäällikkö Ulla Tiihonen ja keittiömestari Jani Torkko iloitsevat, että sana on kiirinyt ja yhä useampi lounastaja on löytänyt Turku Energian toimitiloissa sijaitsevan Mood Energeian.
Mood-ravintoloiden ravintolapäällikkö Ulla Tiihonen ja keittiömestari Jani Torkko iloitsevat, että sana on kiirinyt ja yhä useampi lounastaja on löytänyt Turku Energian toimitiloissa sijaitsevan Mood Energeian.

Ystävänpäivänä Turun Itäharjulle, Turku Energian uusiin toimitiloihin avautunut lounasravintola Mood Energeia on kaikille avoin lounaspaikka, josta löytyy erilaisia lounasvaihtoehtoja paikan päällä syötäväksi tai mukaan otettavaksi.

Mood Energeia on Mood-konseptin ensimmäinen ravintola. Maaliskuun alussa avautui Mood Elo Turun Ylioppilaskylän Tyyssijaan. Keväällä oman Mood-ravintolansa, Dynamiksen, saa myös Naantalin Voimalaitos.

Skandinaavisella ja modernilla tyylillä sisustetussa Energeiassa on tilaa 150 lounasasiakkaalle. Kesällä lisätilaa saadaan sisäpihalle avautuvasta terassista.

"Suomalaisten makujen ja lähituotteiden lisäksi tarjolla on muun muassa marokkolaisia ja aasialaisia makuja."

Jani Torkko

– Kesällä sisäpihalle on tulossa terassi, jonne tuomme jossain vaiheessa grillin, joten asiakkaat pääsevät nauttimaan lounaaksi myös grilliherkkuja, kertoo ravintolapäällikkö Ulla Tiihonen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Runsaasta buffet-pöydästä löytyy lounasaikaan joka arkipäivä erilaisia salaatteja, leipää sekä kasvis- ja liha-, kala- tai kanavaihtoehtoja. Energeiasta saa myös free living -lounasta, joka sisältää ruokaisan salaattipöydän ja keiton. Joka viikko tarjolla on myös lautasannoksena tarjottava bistroherkku.

– Vitriinissä on helposti mukaan otettavia aamu- ja välipalatuotteita. Aulaan on tulossa take away –piste, josta saa ostettua lounaan helposti ja nopeasti mukaan, Tiihonen sanoo.

Mood-ravintolakonseptissa painottuvat suomalaiset raaka-aineet ja kestävän kehityksen ratkaisut. Keittiömestari Jani Torkon mukaan Mood-ravintolat tarjoavat niin skandinaavisia herkkuja kuin maailmalta tuttuja makuja.

Torkolla on yli viidentoista vuoden kokemus ravintolakeittiöistä. Hän haluaa luoda Moodille trendikkäitä makuja ja kehittää vegaanisten tuotteiden tarjontaa.

– Haluamme tuoda iltaravintoloista tuttuja elementtejä ja makumaailmaa lounastarjontaan. Suomalaisten makujen ja lähituotteiden lisäksi tarjolla on muun muassa marokkolaisia ja aasialaisia makuja, Torkko sanoo.

Vierailupäivänä buffet-pöydässä oli salaattien ja hedelmien lisäksi tarjolla kasvisburgeri ja maalaisranskalaiset sekä paistettu lohipala ja uudet perunat sitruunaisen kermaviilikastikkeen kera.

Free living -puolella tarjolla oli vegaanista borssikeittoa, naudan lastuja ja falafelejä. Viikon bistroannos koostui chapattileivän päälle kasatuista falafeleistä, munakoisosta, tzatzikistä, salaatista, tomaateista, lehtikaalista ja sahramilla maustetusta bulgurista.

Testattavaksi valikoitui viikon bistroannos, joka näytti ja tuoksui herkulliselta. Lautasella oli runsaasti erilaisia makuja ja kivasti niin mausteisuutta, raikkautta kuin rapeuttakin. Lounaan kruunasi kustavilaisen pienpaahtimon Mokkapuun kahvi ja makea rocky road -jälkkäri.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Mood Energeia

Teollisuuskatu 40, Turku.

Lounaslista löytyy osoitteesta foodmood.fi.

Lounas arkisin klo 10.30–13.30. Hinnat: buffet-pöytä 11,40 euroa, free living 10,50 euroa ja viikon bistroannos 11,90 euroa. Kahvi tai jälkiruoka sisältyy lounaaseen.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.