Koronavirus

Ei juurikaan merkkejä koronaepidemian hiipumisesta: Sairaalahoidon määrä korkealla tasolla, jätevesissä runsaasti virusta

RIITTA SALMI
Mahdollisesta koronatartunnasta saa nyt parhaiten tiedon kotitestillä.
Mahdollisesta koronatartunnasta saa nyt parhaiten tiedon kotitestillä.

Koronaviruspotilaiden sairaalahoidon tarve ei näytä hellittävän. Varsinais-Suomessa sairaalahoidossa oli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) keskiviikon tiedon mukaan 140. Viikko sitten sairaalahoidon tarve oli 148 potilaalla.

Koko Suomessa sairaalahoidossa oli 922 koronapotilasta keskiviikkona, kun viikkoa aikaisemmin luku kävi hetkellisesti noin 600 potilaassa.

Suurin osa potilaista on perusterveydenhuollon osastoilla.

Koronaviruskuolemia on kirjattu Suomessa nyt yli 3 500. Se on 200 enemmän kuin viikko sitten.

Koronaviruksen määrä jätevedessä on kääntynyt pieneen laskuun Turun seudulla. THL seuraa tilannetta Kakolanmäen puhdistamolla. Virusmäärä jätevedessä oli 11.4. vähän pienempi kuin 4.4. Sen sijaan 4.4. virusmäärä oli selvästi kohonnut edeltävään viikkoon verrattuna. Jätevesimittauksissa ei näy selkeää merkkiä koronaviruksen vähenemistä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä arvioi tiistaina, että epidemian huippu saavutettiin 23.3.2022. Vaikka epidemian huippu on ohitettu, tartuntoja on silti paljon liikkeellä, ryhmä muistutti tiedotteessa.

Hoitajien työtaistelun aikana huhtikuun alusta lähtien koronatestejä on otettu selvästi vähemmän kuin maaliskuussa. Sen vuoksi todettujen koronatartuntojen määrä ei ole vertailukelpoinen aiempiin lukemiin. Paikkakuntakohtaiset, saatavissa olevat tiedot on esitetty alla olevassa grafiikassa.

Rokotuskattavuus nousee enää hyvin hitaasti Varsinais-Suomessa toisen ja kolmannen rokotusannoksen kohdalla. Maakunnan koronarokotustilanne on kuitenkin hieman parempi kuin koko maassa keskimäärin.

Neljännestä rokotusannoksesta ei ole vielä tilastotietoa.

– Arvioni on, että noin neljännes yli 80-vuotiaisista varsinaissuomalaisista on saanut neljännen rokotusannoksensa, sanoo Turun yliopistollisen keskussairaalan infektiolääkäri Harri Marttila.

THL ilmoitti torstaina, että yleinen maskisuositus poistuu. Laitos suosittelee maskin käyttöä kuitenkin edelleen julkisissa tiloissa ja liikennevälineissä niille, joilla on hengitystieinfektion oireita mutta kodin ulkopuolella liikkuminen on välttämätöntä. Lisäksi maskia suositellaan niille, jotka tietävät altistuneensa koronavirukselle ja kodin ulkopuoliset lähikontaktit eivät ole vältettävissä. Lisäksi maskia on hyvä käyttää, jos on koronaepäilyn vuoksi menossa hoitoon tai testiin.

TS julkaisee kerran viikossa torstaisin koronakatsauksen, joka kertoo tuoreimmat tiedot rokotuksista, sairaalahoidosta ja tartuntatilanteesta Varsinais-Suomen kunnissa ja koko maassa.

THL korjaa ja tarkentaa tartuntatautitilastojaan aina jälkikäteen. Kuluvan ja edeltävän viikon lukemat tarkentuvat vielä viikkoja myöhemmin. THL:n koronatilastot eivät anna tällä hetkellä kokonaiskuvaa koronatartuntojen määrästä, sillä vain osa tartunnoista tilastoidaan. Hoitoalan lakko vaikuttaa 1.4. alkaen myös koronanäytteiden ottoon ja analysointiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Koronatiedot 6.4.2022

Koronaviruspotilaiden sairaalahoidon tarve näyttää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) lukujen mukaan olevan korkealla tasolla edelleen Varsinais-Suomessa ja Suomessa, vaikka viime keskiviikosta luvut ovat laskeneet. Keskiviikkona Varsinais-Suomessa hoidossa oli 148 potilasta, heistä kuusi tehohoidossa.

Koko maassa sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä kääntyi laskuun. Keskiviikkona luku oli 622, kun se viikko aikaisemmin oli 1 025.

Suurin osa potilaista on perusterveydenhuollon osastoilla.

Koronaviruskuolemia on kirjattu Suomessa nyt yli 3 300. Se on 200 enemmän kuin viikko sitten.

Koronaviruksen määrä jätevedessä on kääntynyt selvään laskuun Turun seudulla. THL seuraa tilannetta Kakolanmäen puhdistamolla. Siellä mittaukset on tehty viimeksi 28. maaliskuuta, jolloin virusmäärä jätevedessä oli selvästi pienempi kuin aikaisemmin maaliskuussa.

Turussa on tilastoitu lähes 800 uutta koronatartuntaa viime keskiviikon jälkeen THL:n mukaan, vaikka nyt myös hoitoalan lakko vähentää koronanäytteiden ottoa ja analysointia. Edellinen tarkastelujakso (keskiviikko-keskiviikko) antoi Turkuun 1 600 uutta tartuntaa.

Varsinais-Suomen kunnissa on tilastoitu nyt yhteensä 70 520 koronatapausta. Uusia tapauksia on merkitty 2 000 enemmän kuin viime viikon keskiviikkona.

Turun Sanomat kerää paikalliset koronaluvut kerran viikossa. Katso paikkakuntakohtaiset, tilastoidut tartuntamäärät grafiikasta. Tilastot tarkentuvat vielä jälkikäteen, mutta jäävät lakon ajalta tietysti vajaiksi.

Rokotuskattavuus on kohentunut hieman kolmansien rokotteiden kohdalla. Varsinais-Suomessa 53,3 prosenttia koko väestöstä on ottanut kolmannen rokotteen. Suomessa vastaava luku on nyt 51,6 prosenttia.

Koronatiedot 30.3.2022

Turussa on tilastoitu yli 1 600 uutta koronatartuntaa viikon aikana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) mukaan, vaikka vain osa uusista tartunnoista näkyy koronatilastoissa.

Koronavirus leviää edelleen laajasti, sillä Salossa on tilastoihin päätynyt yli 400 tartuntaa viikon aikana ja Kaarinassa noin 300.

Turun Sanomat kerää paikalliset koronaluvut kerran viikossa. Katso paikkakuntakohtaiset, tilastoidut tartuntamäärät grafiikasta.

Varsinais-Suomen kunnissa on tilastoitu nyt yhteensä 68 489 koronatapausta. Uusia tapauksia on merkitty lähes 3 900 enemmän kuin viime viikon keskiviikkona.

Tilastot tarkentuvat vielä jälkikäteen.

Lasten ja alle 20-vuotiaiden nuorten tapausmäärät ovat viime viikkoina vähentyneet, kertoi Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä tiistaina. Yli 60-vuotiaiden tapausmäärät ovat taas Varsinais-Suomessa 2,5-kertaistuneet kuukauden aikana. Kyseessä on ikäryhmä, joka tarvitsee useimmin sairaalahoitoa koronan vuoksi.

Koronaviruspotilaiden sairaalahoidon tarve näyttäisi THL:n lukujen mukaan olevan korkealla tasolla edelleen Varsinais-Suomessa. Keskiviikkona hoidossa oli 182 potilasta, heistä viisi tehohoidossa.

Koko maassa sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä nousee edelleen. Keskiviikkona luku oli yli 1 000. Se on sata enemmän kuin viikko sitten.

Suurin osa potilaista on perusterveydenhuollon osastoilla.

Koronaviruskuolemia on kirjattu Suomessa nyt yli 3 100.

THL tarkkailee koronaviruksen määriä myös jätevesistä. Turussa tilannetta seurataan Kakolanmäen puhdistamolla. Siellä koronavirusta on mitattu viimeksi 21. maaliskuuta. Silloin koronan määrä jätevedessä näytti taas kääntyneen pieneen nousuun.

Rokotuskattavuudessa ei ole juuri muutoksia viime viikkoon.

Koronatiedot 23.3.2022

Turussa on tilastoitu 1 500 uutta koronatartuntaa viikon aikana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n), vaikka vain osa uusista tartunnoista näkyy koronatilastoissa.

Koronavirus jyllää koko maakunnassa, sillä Salossa on tilastoihin päätynyt lähes 400 tartuntaa viikon aikana ja Kaarinassa reilu 300.

Turun Sanomat kertoo paikalliset koronaluvut kerran viikossa.

Koronaviruspotilaiden sairaalahoidon tarve näyttäisi olevan laskusuunnassa Varsinais-Suomessa. Keskiviikkona hoidossa oli 184 potilasta, heistä vain kaksi tehohoidossa.

Koko maassa sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä nousee edelleen. Keskiviikkona luku oli 937. Se on yli sata enemmän kuin viikko sitten.

Suurin osa potilaista on perusterveydenhuollon osastoilla.

Koronaviruskuolemia on kirjattu Suomessa nyt 2 948. Se on 185 enemmän kuin viime viikon keskiviikkona.

THL tarkkailee koronaviruksen määriä myös jätevesistä. Turussa tilannetta seurataan Kakolanmäen puhdistamolla. Siellä koronavirusta on mitattu viime viikolla hieman edeltävää viikkoa vähemmän, mutta lasku on hyvin pientä.

Varsinais-Suomen kunnissa on tilastoitu yhteensä 64 598 koronatapausta, kertoo THL keskiviikkona.

Uusia tapauksia on tilastoitu nyt 3 500 enemmän kuin viime viikon keskiviikkona. Tilastot tarkentuvat vielä jälkikäteen.

Suomessa koko väestössä yli 80 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotusannoksen, 76,5 prosenttia toisen ja 50,8 prosenttia kolmannen.

Varsinais-Suomessa vastaavat luvut ovat: 82,5 prosenttia, 79,0 prosenttia ja 52,8 prosenttia.

Rokotuskattavuus on noussut hyvin lievästi viime viikon tiedoista.

Koronatiedot 16.3.2022

Yli 200 koronaviruspotilasta on sairaalahoidossa tällä hetkellä Varsinais-Suomessa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut helmikuun alusta lähtien.

Suurin osa potilaista on perusterveydenhuollon osastoilla.

Tehohoidossa on THL:n mukaan kuusi potilasta. Se on kolme enemmän kuin viime viikon keskiviikkona.

Sairaanhoitopiiri kertoi tiistaina, että Tyksin koronavirukseen liittyvä kuormitus on korkea. Tiistaiaamuna Tyksissä oli 47 koronapositiivista potilasta, joista viisi tarvitsi tehohoitoa.

Koronaviruskuolemia on kirjattu Suomessa nyt 2 763. Se on 190 enemmän kuin viime viikon keskiviikkona.

Varsinais-Suomen kunnissa on tilastoitu yhteensä 61 065 koronatapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona.

Uusia tapauksia on tilastoitu nyt yli 6 000 enemmän kuin viime viikon keskiviikkona, mutta tilastojen päivittymisessä on selvästi viiveitä, eivätkä esimerkiksi kaikki kotitestein todetut koronatapaukset kirjaudu enää tilastoihin.

Turun jätevedessä (Kakolanmäki) koronavirusmäärä on kääntynyt viime viikolla pieneen laskuun.

Suomessa koko väestössä 79,4 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotusannoksen, 75,9 prosenttia toisen ja 50,3 prosenttia kolmannen.

Varsinais-Suomessa vastaavat luvut ovat: 82,4 prosenttia, 78,8 prosenttia ja 52,3 prosenttia.

Luvut ovat kohentuneet hyvin lievästi viime viikon tiedoista.

Koronatiedot 9.3.2022

Varsinais-Suomen kunnissa on tilastoitu yhteensä 54 614 koronatapausta, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) keskiviikkona.

Viime viikon keskiviikkoon verrattuna tapauksia on tilastoitu 4 051 lisää. Tätä edeltävällä viikon seurantajaksolla uusia tapauksia oli tilastoitu reilu 1 800 ja sitä edeltävällä seurantajaksolla noin 2 800.

Uusia koronatapauksia on Varsinais-Suomessa eniten Turussa. Viikossa uusia tartuntoja on tilastoitu kaupungissa yli 1 600.

Testauskriteerit ovat vaihtuneet epidemian aikana useita kertoja, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todellisuudessa on ollut.

Moni kunta ei enää testaa kaikkia oireisia. Myöskään kaikkia positiivisia kotitestejä ei enää varmisteta terveydenhuollossa, eivätkä tartuntatiedot siis päivity tilastoihin.

Suomessa koko väestössä 79,4 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotusannoksen, 75,7 prosenttia toisen ja 50,0 prosenttia kolmannen.

Varsinais-Suomessa vastaavat luvut ovat: 82,4 prosenttia, 78,7 prosenttia ja 52,0 prosenttia.

Luvut eivät ole juuri kohentuneet viime viikon tiedoista.

Koronatiedot 2.3.2022

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) mukaan Varsinais-Suomen kunnissa on kirjattu tällä viikolla vasta 40 uutta koronavirustartuntaa. Viime viikon keskiviikon jälkeen uusia tartuntoja on kirjattu yhteensä 1 811.

THL:n koronaluvuissa on ollut teknisiä ongelmia, eivätkä Varsinais-Suomen tuoreimmat luvut ole järjestelmässä.

Turussa uusia tapauksia kirjattiin viime viikolla 903, mutta tämän viikon saldo on vasta 16 uutta tartuntaa.

Viime viikolla uusia tartuntoja tilastoitiin sairaanhoitopiirissä kaikkiaan 2 270 ja tätä edeltävällä viikolla 2 779. Viikolla kuusi ja sitä ennen tammikuussa Varsinais-Suomen uusien tapausten viikkomäärät olivat reilusti yli 3 000, jopa 4 000 uutta tartuntaa.

Suomessa on tilastoitu keskiviikkona 1 116 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan Suomessa on todettu nyt 658 559 koronatartuntaa.

Viime viikon keskiviikon jälkeen uusia tapauksia on tilastoitu 28 832.

Testauskriteerit ovat vaihtuneet epidemian aikana useita kertoja, joten varmistettujen tartuntojen määrä ei kuvaa täysin tarkasti sitä, kuinka paljon tartuntoja todellisuudessa on ollut.

Moni kunta ei enää testaa kaikkia oireisia. Myöskään kaikkia positiivisia kotitestejä ei enää varmisteta terveydenhuollossa, eivätkä tartuntatiedot siis päivity tilastoihin.

Sairaalahoidossa on Varsinais-Suomessa 187 koronapotilasta. Määrä on noin 40 henkilöä suurempi kuin viikko sitten.

Tehohoidossa olevien määrä on 5. Se on yksi vähemmän kuin viikko sitten.

Koko maassa sairaalahoidossa olevien määrä on noussut hieman viime viikosta. Tehohoidossa olevien potilaiden määrässä on pieni lasku.

Suomessa koko väestössä 79,4 prosenttia on saanut ensimmäisen koronarokotusannoksen, 75,5 prosenttia toisen ja 49,7 prosenttia kolmannen.

Varsinais-Suomessa vastaavat luvut ovat: 82,5 prosenttia, 78,4 prosenttia ja 51,8 prosenttia.

Ravintolarajoitukset poistuivat eilen koko Suomesta. Ravintoloiden ja yökerhojen anniskelua, aukioloa, asiakasmääriä tai istumapaikkoja ei enää säädellä koronarajoituksin.

TS julkaisee kerran viikossa keskiviikkoisin koronakatsauksen, joka kertoo tuoreimmat tiedot rokotuksista, sairaalahoidosta ja tartuntatilanteesta Varsinais-Suomen kunnissa ja koko maassa.

TS on seurannut koronatilanteen kehittymistä pandemian alusta lähtien. Katso aikaisemmat seurantatiedot tautitilanteesta täältä.Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (4)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Minnttu
Koululaisten maskit
Ja silti edelleen koululaiset pakotetaan käyttämään maskia koulussa. Ei mitään järkeä tässä hommassa.
Milloin lasten maskishow loppuu, saahan nyt aikuiset olla vapaasti yökerhoissa ja ravintoloissa.
Mielestäni Suomessa on lasten asema heikentynyt huomattavasti koronan aikana.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Muuttanut_ulkomaille
Vast: Koululaisten maskit
@Minnttu, jos olisin koululainen niin en todellakaan suostuisi käyttämään maskia.

Onko se oikeasti pakko vai pelkkä suositus?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Minnttu
Vast: Koululaisten maskit
Kaapeli, opettajat pakottavat käyttämään. Näin on 12v lapseni sanonut. Ei auta,vaikka virallisesti pelkkä suositus. Terveysviranomaisia eikä lapsiasiavaltuutettuja ei kiinnosta tämä mielivaltainen lasten eriarvoistaminen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Jhk
Vast: Koululaisten maskit
Olisikohan niin, että koulun luokassa olisi mukana riskiryhmään kuuluva tai kuuluvia koululaisia niin siksi tällainen tilanne maskin käytössä?. 🤔
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.