Lounaspaikka

Kotiruokaa Kupittaalla Taidonportaiden juurella

JANE ILTANEN
Kupittaan kampuksella sijaitseva ravintola Kisälli tarjoaa lounasta sekä opiskelijoille että myös kaikille muille. Keittiömestari Linda Qorri kuvailee buffetpöydästä tarjoiltavaa lounasta kotiruokamaiseksi.
Kupittaan kampuksella sijaitseva ravintola Kisälli tarjoaa lounasta sekä opiskelijoille että myös kaikille muille. Keittiömestari Linda Qorri kuvailee buffetpöydästä tarjoiltavaa lounasta kotiruokamaiseksi.

Keskellä Educityä, Taidon portaiden juurella sijaitsee ravintola Kisälli. Vuonna 2020 avattu Unica-ravintolaketjun uusin ravintola tarjoaa lounasta alueen opiskelijoille, mutta myös muille.

Ravintola Kisällissä on asiakaspaikkoja 314. Avara ja moderni ravintola alkaa täyttyä heti lounasajan alettua. Lounaita ravintolassa menee noin 400–500 päivässä, viime syksynä rajoitusten höllentyessä annoksia meni noin 900.

– Olemme aika hyvin pystyneet arvioimaan menekkiä ja mukautumaan koronarajoitusten tuomaan haasteeseen. Hävikkiä ei juurikaan jää, ja jos sitä jää, se myydään hävikkiruokana, keittiömestari Linda Qorri kertoo.

Kisälli tarjoaa kolmea erilaista lounasta. Suosituin niistä on kotiruoka, jota tarjoillaan noutopöydästä. Lisäksi valikoimassa on salaattiasema, josta voi punnita itselleen sopivimman annoksen sekä lautasannoksina saatava bistrolounas. Vuoden alun poikkeusolosuhteissa salaattiasema ja bistrolounas ovat tauolla. Valikoimaan ne palaavat jälleen 7. maaliskuuta lähtien.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kisällin buffetista tarjoiltavaa kotiruokaa Qorri kuvailee monipuoliseksi ja maukkaaksi.

"Opiskelijoiden maun mukaan suosituimpia ovat lihapullat sekä paneroidut kalat."

– Vastaamme asiakkaiden toiveisiin ja tarjolla on aina kasviruoka- ja vegaanivaihtoehto. Myös muut erikoisruokavaliot huomioidaan.

Kisällin menulistalla on jokaisessa annoksessa merkattuna tuoteseloste, joten jo siitä voi etukäteen katsoa, mitä annokset sisältävät.

– Meillä on oma leipomo, joten lounaalla on tarjolla itse tehtyjä sämpylöitä, Qorri jatkaa.

Kotiruokalounas noudattaa kuuden viikon kiertävää listaa. Valikoimaa muunnellaan menekin mukaan.

– Opiskelijoiden maun mukaan suosituimpia ovat lihapullat sekä paneroidut kalat.

Kisällin asiakaskunnasta reilu 80 prosenttia muodostuu opiskelijoista. Loppuosa on koulujen henkilökuntaa sekä Kupittaan alueella muualla työskenteleviä henkilöitä.

– Ehdottomasti tänne ovat tervetulleita kaikki lounaalle, Qorri jatkaa.

Vierailupäivänä Kisällissä oli lounaalla harissalla maustettua kalkkunapataa, kukkakaali-perunacurrya sekä vegaanivaihtoehtona punajuurikroketteja. Lisukkeena oli höyrytettyä tummaa riisiä sekä erilaisia salaatteja. Noutopöydässä oleva salaattivalikoima yllätti monipuolisuudellaan. Salaatit olivat maukkaita ja raikkaita. Lämpimästä ruuasta testiin valitsin kukkakaali-perunacurryn, joka oli juuri sellaista parempaa kotiruokaa, kuten Qorri kuvailikin paikan tarjontaa. Annos oli maukas ja täyttävä.

Lounaan lisäksi Kisälli valmistaa kattauksia talon eri tiloissa oleviin tilaisuuksiin. Kisällistä voi myös tilata tarjottavat erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Kisällin yhteydessä on pubi-ravintola Kaivomestari, joka sekin tarjoaa Kisällin keittiössä valmistettuja annoslounaita jälleen 7.3. lähtien. Kaivomestari toimii työpäivän jälkeen afterwork-ravintolana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Ravintola Kisälli

Unica-ravintoloiden ravintola.

Joukahaisenkatu 7, Turku.

Poikkeusaukioloaika 6.3. saakka lounas klo 10.30–13.30. Tämän jälkeen klo 10.30–15.

Buffetlounaan hinta ilman opiskelija-alennusta 8,40 euroa, jälkiruoka 1,80 euroa. 7.3. lähtien lounasvaihtoehdoiksi palaavat salaattiasema, josta voi punnita itselleen sopivan annoksen sekä lautasannoksina oleva bistrolounas.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.