Lounaspaikka

Turussa tarjolla kotiruokaa kartanomiljöössä

MARTTIINA SAIRANEN
Wanhan Tallin keittiöpäällikkö Mika Koivistolla on yli 30 vuoden kokemus hotelli- ja ravintola-alalta. Harjattulan kartanossa hän aloitti keittiöpäällikkönä puolitoista vuotta sitten.
Wanhan Tallin keittiöpäällikkö Mika Koivistolla on yli 30 vuoden kokemus hotelli- ja ravintola-alalta. Harjattulan kartanossa hän aloitti keittiöpäällikkönä puolitoista vuotta sitten.

Kakskerran saarella sijaitsevan Harjattulan kartanon historia ulottuu aina 1200-luvulle asti. Kuudensadan vuoden aikana alueella harjoitettiin maanviljelyä, karjankasvatusta ja ratsutilatoimintaa, ja alueen omistajat vaihtuivat tiheään.

Vuonna 1990 perustettiin Harjattulan Kartano Oy, joka toimii alueella Paasikivi-opiston rinnalla tarjoamassa juhlatiloja, majoitusta, ravintola- ja pitopalveluita sekä aktiviteetteja yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa.

Nykyään kartanomiljöö tarjoaakin puitteet niin lounaalle kuin erilaisille aktiviteeteille, juhlille ja tapahtumille.

Harjattulan kartanon alueella on useita rakennuksia, joista näyttävin on mäen päällä sijaitseva kartanorakennus. Sen lähellä on vanha navettarakennus, jossa sijaitsee ravintola Wanha Talli, tallin vintti, joka toimii juhlatilana sekä Paasikivi-opisto. Alueella on lisäksi kasvihuone eli lasipalatsi, jossa järjestetään kesäaikaan häitä ja muita isompia juhlia ja tapahtumia. Meren rannassa olevalla rantasaunalla on kaksi saunatilaa ja oleskelutila.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

"Käytämme ruuanlaitossa mahdollisimman paljon sesongin tuotteita ja kotimaisia raaka-aineita."

– Viime kesänä rantaan avattiin Juho Kusti -kesäkahvila, jonka suositut munkit paistetaan Wanhassa Tallissa, kertoo ravintolan keittiöpäällikkö Mika Koivisto.

Kesällä kartanolla on monenlaista väkeä golffareista majoittujiin ja uimareista rippileiriläisiin. Kesä on kartanolla myös vilkasta tapahtuma- ja juhla-aikaa. Koivisto kertoo, että ensi kesän viikonloput on jo varattu juhannusta lukuun ottamatta.

Talvella kartanolla on rauhallisempaa. Ruokailemassa käy arkisin lähinnä Paasikivi-opiston opiskelijoita. Tapahtumien aikaan lounasta on välillä tarjolla myös viikonloppuna.

Lounas on arkipäivisin tarjolla Wanhassa Tallissa. Lounas koostuu salaattipöydästä, keitosta ja lämpimästä ruuasta, joista toinen on aina vegaaninen. Lisäksi lounaaseen kuuluu ravintolassa leivottua leipää ja kahvi.

– Meillä käy paljon opiskelijoita syömässä, minkä vuoksi hintatason on pysyttävä alhaisena. Meillä on käytössä viiden viikon kiertävä lista, jota muutetaan aika ajoin.

Tarjolla on kotiruokamaista lounasta. Torstaisin ravintolassa on keittopäivä, ja joka päivä on tarjolla myös päivän keittoa. Koiviston mukaan suosituimpia ovat kana- ja kalaruuat.

– Käytämme ruuanlaitossa mahdollisimman paljon sesongin tuotteita ja kotimaisia raaka-aineita. Myös papuja, linssejä ja tofua käytetään paljon. Kesäisin olemme voineet hyödyntää opiskelijoiden ryytimaan antimia.

Vierailupäivänä tarjolla oli runsas salaattipöytä, parsasosekeittoa, tomaattitäytetty broilerleike, riisin ja juustokastikkeen kera sekä vegaanisena vaihtoehtona kasvis-bratwurst-riisipaistosta.

Valitsin maisteltavaksi broilerleikkeen, jonka tomaattitäyte antoi kivan tvistin perusruokaan. Myös talon leipä ja raikas salaattipöytä tekivät vaikutuksen. Lounasseuralainen kehui kasvis-bratwurstia poikkeuksellisen hyväksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Wanha Talli

Harjattulan kartano

Harjattulantie 80, Turku.

Lisätiedot: www.harjattula.fi

Lounasbuffet ma–pe klo 10.45–13.30. Hinta 10,10 euroa, sis. salaattipöydän, keiton ja lämpimän ruuan sekä leivän ja kahvin.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.