Lounaspaikka

Tårgetin lounas ammentaa Turussa makuja italialaisista ruuista

JANE ILTANEN
Ravintola Tårgetissa siirryttiin koronarajoitusten alkaessa uudenlaiseen lounastarjoiluun. Aiemmin käytössä ollut buffetlounas korvattiin pöytiin tarjoiltavilla lautasannoksilla. Lounasta tarjoilemassa ravintolapäällikkö Timo Nikkinen.
Ravintola Tårgetissa siirryttiin koronarajoitusten alkaessa uudenlaiseen lounastarjoiluun. Aiemmin käytössä ollut buffetlounas korvattiin pöytiin tarjoiltavilla lautasannoksilla. Lounasta tarjoilemassa ravintolapäällikkö Timo Nikkinen.

Vähätorilla sijaitsevassa ravintola Tårgetissa siirryttiin koronarajoitusten alkaessa uudenlaiseen lounastarjoiluun. Aiemmin käytössä ollut buffetlounas korvattiin pöytiin tarjoiltavilla lautasannoksilla.

– Lounasajan lautasannokset ovat tulleet jäädäkseen eikä buffetlounaaseen ole paluuta, sanoo CT-Ravintoloiden ravintolatoimenjohtaja Mikko Saariketo.

Vuonna 2014 maaliskuussa avautunut Tårget on osa CT-Ravintoloiden ravintolaperhettä, johon kuuluvat myös Nobi, Hügge, Nooa, di Trevi, Fontana ja Båthuset.

Tårgetin ruokatarjonta painottuu italialaiseen ruokaan, mikä näkyy myös lounaalla. Vaihtuvissa lounasannoksissa on tarjolla muun muassa erilaisia pastaruokia ja risottoja sekä salaatteja. Kahden päivittäin vaihtuvan annoksen lisäksi lounaalla on tarjolla viikon kala-annos ja viikon burgeri.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Lounaalla on näin talvisin paljon perinteistä ruokaa, kuten lihapullia ja carbonaraa. Kaikkea menee tasaisesti, mutta etenkin pihvien ja kala-annosten osuus on noussut viimeisen puolen vuoden aikana. Kesällä menee enemmän salaatteja ja burgereita, Saariketo sanoo.

Testipäivänä tarjolla oli lohiannos, chiliburgeri sekä pulled pork -pita ja pasta arrabiata lihapullilla tai buffalomozzarellalla. Testattavaksi valikoitui pasta arrabiata buffalomozzarellalla, chilimausteisella tomaattikastikkeella ja basilikalla. Lounasseuralainen valitsi viikon kala-annoksen, jossa oli paahdettua lohta, kermaista sitruuna-yrttikastiketta, tilliperunoita ja pikkelöityä fenkolia.

Kauniit annokset tuotiin pöytään, niin nopeasti, ettei ruokaa ehtinyt edes odottaa. Lounasseuralaisen kala-annos aiheutti pientä annoskateutta paitsi raaka-aineillaan, kauneudellaan myös maullaan. Annoksen herkku oli raikas, pikkelöity fenkoli, joka terävöitti muuten neutraaleja ja pehmeitä makuja. Peruspasta sai kivasti makua ja potkua chilistä ja pehmeyttä mozzarellasta.

Tårgetissa on vilkkaanakin päivänä tilaa ruokailla. Isossa salissa on 120 asiakaspaikkaa, tilausravintola Piazzassa on toiset 120 ja kahdessa kellaritilassa lähes sata paikkaa. Tilausravintola ja kellaritilat ovat olleet pääsääntöisesti ilta- ja juhlakäytössä. Saarikedon mukaan niiden käyttö on ollut korona-aikana vähäistä.

– Vielä pikkujouluaikaan tilat olivat kovassa käytössä, mutta viimeisimmät rajoitukset ovat vähentäneet juhlia ja tapahtumia.

Uusimpien rajoitusten myötä ruokaravintolat saavat tästä viikosta alkaen olla auki iltayhdeksään asti.

– Muutosten myötä lounasaika pitenee tunnilla kahdesta kolmeen, ja illalla syömään ehtivät myös ne, jotka pääsevät töistä neljän jälkeen, Saariketo sanoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Tårget

Linnankatu 3 A, Turku.

Lisätiedot: www.matbar.fi

Lounas tarjolla arkisin klo 11–15. Hinta alkaen 11,30 euroa.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
HIENOA
Tosin käsite LOUNASRUOKA on menettänyt perinteensä,,,,vanhana Kokkina sanoisin,,,esim. PIHVI ja BURGERI eivät ole ns. LOUNASRUOKAA,,,,,,Ei ainakaan ennen ollut,,,,
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.