Lounaspaikka

Linja-autoaseman tarjonta laajeni – smörret maistuvat myös lounaaksi

JANE ILTANEN
Smørre og Øl Turku on ravintoloitsija Mika Mattilan ensimmäinen oma ravintola Turussa. Hän on aiemmin pyörittänyt Michelin-ravintoloita Helsingissä ja työskennellyt ravintolapäällikönä Oobussa ja Nooassa.
Smørre og Øl Turku on ravintoloitsija Mika Mattilan ensimmäinen oma ravintola Turussa. Hän on aiemmin pyörittänyt Michelin-ravintoloita Helsingissä ja työskennellyt ravintolapäällikönä Oobussa ja Nooassa.

Turun linja-autoasema on remontoitu uuteen loistoonsa ja sen sisältä löytyy niin matkustajien kuin ohikulkijoiden pitkään kaipaamia palveluita.

Yksi aseman uusista toimijoista on joulukuun puolivälissä asemalle avautunut Smørre og Øl Turku, jossa on tarjolla pientä suolaista ja makeaa syötävää ja juomia.

Ravintolan valikoimasta löytyy erilaisia täytettyjä leipiä, toasteja ja croissanteja sekä makeita muffinsseja ja piirakoita. Leipiin eli smörreihin on haettu makuja ja raaka-aineita ravintoloiden à la carte -annoksista. Valikoimasta löytyy muun muassa chilikatkarapu-, vuohenjuustopunajuuri-, currykana- ja sitruunagraavikirjolohismörre.

Tuotteet valmistetaan rasioihin, joissa ne on helppo kuljettaa mukana. Ensimmäisten viikkojen suosikki on ollut tilauksesta paistettava BBQ naudanrintatoast.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Toast on parhaimmillaan lämpimänä, mutta sitä on ostettu kivasti myös mukaan. Uskon, että take away -tulee olemaan tulevaisuudessa entistä isommassa roolissa, mutta jo nyt asiakkaat ovat ostaneet tuotteita hyvin mukaan. Etenkin laadukkaat erikoiskahvit ovat olleet monelle aamun pelastus, sanoo ravintoloitsija Mika Mattila.

Mattilalla on 30 vuoden kokemus ravintola-alalta. Hän on työskennellyt Suomen kokkien tähtiopistossa Chez Dominiquessa ja pyörittänyt Michelin-ravintoloita Helsingissä. Turkuun hän palasi viitisen vuotta sitten. Mattila ehti työskennellä ravintolapäällikkönä Oobussa ja Nooassa, kunnes viime syyskuussa hän sai idean omasta ravintolasta.

"Toast on parhaimmillaan lämpimänä, mutta sitä on ostettu kivasti myös mukaan."

– Vapaus perustaa taas jotain omaa kiehtoi. Projekti oli nopea. Syyskuussa sain liikeidean ja ravintola avattiin joulukuun puolivälissä. Katselin muitakin tiloja, mutta linja-autoaseman rakennus on upea ja sijainti on hyvä, etenkin sitten kun ihmiset uskaltavat taas matkustaa.

Turun viinimestarikurssilta valmistunut ja sommelierinakin työskennellyt Mattila on kiinnostunut viineistä ja pienpanimoiden oluista. Hänen ajatuksenaan on luoda Smørre og Øl Turku -ravintolasta olut- ja viinibaari, jossa on kiva viettää aikaa ja nauttia hyvästä ruuasta ja juomasta. Juomavalikoimaan on tulossa laadukkaita viinejä sekä tanskalaisten ja kotimaisten pienpanimoiden oluita, kunhan ravintola saa anniskeluoikeudet.

– Konsepti on vielä kesken. Ruuat on mietitty siten, että ne voi yhdistää hyvään juomaan. Olen hakenut myös vähittäismyyntilupaa, jolloin saan myydä panimotuotteita ulos ravintolasta. Siinä onkin sitten hyvät eväät kasassa vaikka piknikille, kun saa ostettua smörret ja juomat mukaan.

Kuten muutkin ravintola-alan yrittäjät myös Mattila odottaa malttamattomana, että koronarajoitukset päättyisivät ja ihmiset uskaltaisivat taas ruokailla ravintoloissa. Ravintolassa on 70 asiakaspaikkaa. Kahdesta liiketilasta yhdistetty ravintola sopii Mattilan mukaan hyvin myös erilaisten yksityistilaisuuksien, kuten kokousten järjestämiseen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vaikka ravintolassa oli keskipäivällä hyvin tilaa, päätin testata, miten smörre kestää kuljetusta. Testattavaksi valikoitui vuohenjuustopunajuurismörre. Täytteet olivat aavistuksen levinneet kuljetuksen aikana, mutta se ei vaikuttanut makuun eikä ulkonäköön. Vaikka smörret saa ostettua mukaan, mitään matkalla helposti syötävää purtavaa ne eivät ole, sillä runsaiden täytteiden ja leivän syöminen vaatii ruokailuvälineet.

Smörre riitti hyvin kevyeksi lounaaksi. Raikkaat punajuurilohkot ja täyteläinen vuohenjuusto täydensivät hyvin toisiaan ja sopivat hyvin leivän täytteeksi. Kyytipojaksi olisi maistunut lasi kylmää valkoviiniä tai pieni olut. Mielessä kävi jo kesä, piknik ja helposti asemalta mukaan ostettavat eväät.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Smørre og Øl Turku

Turun linja-autoasema

Aninkaistenkatu 20, Turku.

Avoinna ma–pe klo 7–18, la klo 8–18 ja su klo 9–18 (kaikkina päivinä normaalisti klo 21).

Smörret 5–9 euroa.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (2)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Kaisa
Menestystä!
Rakennus on upea ja siltä vaikuttaa ravintolakin. Täytyykin poiketa, vaikkei mihinkään olisi menossakaan.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Eläkevaari
Smörre Og Öl
On se vaan kaunista nykyään tuo suomenkieli.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.

Luitko jo nämä?