Eiköhän kyseessä perinteinen kuvio. Imuroidaan kaikki mahdolliset tuet ja avustukset ja jätetään palkat ja velat maksamatta. Sitten onkin aika siirtyä etelänlämpöön väistelemään luovutuspyyntöjä.
Joku ne varmasti on laatinut. Mitä kumman sisäpiiritietoa Sinulla on, kun tiedät, että yritys on tuhoon tuomittu?
Saattaa olla, ettei hommaa saa kannattamaan, mutta miksi sitä pitäisi vastustaa, kun kyseessä eivät ilmeisesti ole veronmaksajien rahat? Toisin kuin esim. ratikassa ja useimmissa liikennehankkeissa.
Hienoa, toivottavasti toteutuu. Tietysti sijoittajat ja yrittäjät arvioivat tarkasti kannattavuuden, jotta se ei perustu mielikuvahömppään kuten tämä toinen suunniteltu raideratkaisu.
@Angus
Jos kyseessä Finnveran ja Business Finlandin rahoituksesta, niin kaatuu todellakin veronmaksajien niskaan. Tällaiseen projektiin saadaan todennäköisesti myös kaupungit mukaan, kun on tarpeeksi hyvää lobbaria ostettu mukaan projektiin ja nimekästä, usein entistä poliitikkoa, mukana keulakuvina.
Vastapalveluksia otetaan nyt käyttöön ja varmistetaan projektin kautta hyvät eläkerahat. Näin se toimii puhtoisessa Suomessa, jossa ei ole korruptiosta tietoakaan...
Niin kauan, kun maksumies on valtio tai kunta (eli yhteisistä verovaroista), niin vaikuttaa eittämättä siltä, että kiinnostus seurantaan ja valvomiseen on aika köykäisellä tasolla. Vuodesta toiseen samat naamat - virkamiehet ja politikot - tekemässä näitä älyttömiä päätöksiä!
Muistan kommenttisi asiasta aiemmin. Väärässä kuten aina. Vaunut romuttamalla poltetaan varmasti yhteiskunnan rahaa. Romutushinta on yli romun arvon.
Jos vaunuista on kiinnostusta Suomessa niin Venäjällä ne vietäisiin käsistä jos niitä sinne tarjottaisiin?
Samppa: minkä niistä? Menee vielä miljoonia ja tupakkia ennen kuin nämä romut ovat raiteilla. Ei näitä Venäjältäkään kukaan ole kysellyt.
Raiteillahan nuo vaunut ovat ollet koko ajan. Ovat vieläkin. Jos joku yksityinen noihin sijoittaa ja aloittaa liikennöinnin ensin vaikka Uuteenkaupunkiin ja myöhemmin Saloon niin mitä huono siinä olisi? Molemmat matkat ovat niin lyhyitä, ettei junissa tarvita edes käymälöitä.
On se vaan kummallista kun samat naamat täällä raivoaa ratikkaa Turkuun hirveillä summilla ja samalla vastustavat raideliikennettä lähialueille yksityisen kustantamana. Taitaa olla pelko puserossa, että tämä lähijunabisnes lähtee kannattamaan? Olisihan se hienoa jos Turusta voitaisiin käydä töissä Uudessakaupungissa. Jäisivät verotulot Turkuun ja asunnot samoin.
Kyllähän tämän lähijunaliikenteen kannattava tulevaisuus olisi nimenomaan Turulle onnenpotku.
Samppa: lähijunien liikennöinti on kannattamatonta liiketoimintaa. Ei sellaiseen vapaaehtoisesti kukaan rahojaan laita ellei valtio tue.
Mankala: Mitä se sinua kiinnostaa mihin yksityiset sijoittajat rahansa käyttävät.
Tuolla yhden junan kunnostamisen hinnalla saisi vain noin kaksi uutta linja-autoa. Samalla logiikalla nimimerkki Mankalan pitäisi nostaa meteli siitä että yksityiset bussiyhtiöt investoivat uusiin linja-autoihin miljoonien edestä, jotka ajavat samoja reittejä kuin nämä junat tulisivat ajamaan.
Uudenkaupungin johtajajutussa oli maininta että ensin tarvitaan yhteiskunnan tukea liikennöintiin.
Minusta mielenkiintoisempaa asiassa on tuo salaperäinen sijoittajaryhmä joka tätä puuhailee.
Tässä vaiheessa vaikuttaa aika epämääräiseltä mikä kokonaiskuvio tässä on tarkoituksena.
Samppa: Kyllähän nykyäänkin Turusta kuljetaan Uuteenkaupunkiin töihin.
Mutta mitä veroeuroja tästä lähijunatouhusta jäisi Turkuun?
Kommentaattorilla on sumea logiikka hallussa. Bussiyhtiöt investoivat silloin kun toiminta on taloudellisesti kannattavaa.
Mankala suurin osa maamme joukkoliikenteestä on yhteiskunnan tukemaa. Ota selvää kuinka paljon veronmaksajat tukevat kaupungin sisäistä liikennettä ja kuinka paljon Föli ylipäätään saa tukea. Ratikkahan ei maksa ikinä takaisin investointejaan.
Tällä kyseisellä lähijunayrittäjällä on sentää valmiit kiskot ja romunhintainen kalusto. Ellei tuo homma kannata työmatkaliikenteessä ja siihen sivuun oivallukseni raidecharterista niin mikä sitten kannattaa.
Raiteet tulevat vapaaseen käyttöön. Niille tulee kyllä käyttäjiä niin henkilö-kuin rahtiliikenteessäkin. Tässäkin hommassa nopeat syövät hitaat.
Onnea vaan ennakkoluulottomalle raidealan uranuurtajalle!
@ Kommentaattori: Puhut "yhdestä junasta", ilman mitään faktaa missä kunnossa junayksiköt Missä kunnossa ovat ajomoottorit ynnä muut kalliit osat, jos niitä myydään romuraudan hinnalla? Toisekseen Ugin rautatieasema on yli 2 km päässä autotehtaalta. Kuka maksaa bussit? Jos liikenne ajoitetaan vain autotehtaalle, niin tavalliset Ugilaiset saa unohtaa. Kuka lähtee junalla, jos lähtö on 6:30 ja paluu 12.30 tai 20:30? Kyllähän busseja kulkee nykyisin, myös päivällä. Jos liikenteestä halutaan säännöllisempää, niin junayksikköjä pitää olla vähintään kolme+vara.
Lisäksi tuo vaatisi myös paljon enemmän Ratahallintokeskukselta, joka junia ohjaa. Onkohan edes kysytty? Ei olisi kiva törmätä ammoniakkijunaan.
Eräs ex-kolleega meni VA:lle ja viikon ajamisen löytyi kimppakyyti. Ihan samoin kuin aikanaan Turun ja Salon välillä.
Samppa:
Vaan Suomalaiset kun eivät nyt myykkään Venäläisille muuta, kuin maita ja kiinteistöjä, sotilaallisesti strategisilta alueilta.
Kun myöhemmin tulee se hetki, jolloin Venäjä ottaa tämän maan kokonaan haltuunsa, niin silloin Venäjä saa nuo junatkin ihan ilmaiseksi.
VR:n henkilöliikennekin olisi "tuhoon tuomittu" yritys jos siitä poistettaisiin kaikki tuet. Ettekö te tosiaankaan ole tietoisia, että VR:lle haetaan haastajaa Helsinginkin lähiliikenteelle. Matkustajaliikenteen kilpailu on ennustettu alkavaksi 2022 jo vuosia sitten
Turun lähijunaliikennehän on paras mahdollinen, sillä täällä on pääraiteet kolmeen suuntaan ja kaupungin sisälläkin kiskoja sen verran, että paikallisjunaliikennekin tulee hoidettua ensi alkuun lähiliikenteen kalustolla.
Olkaa nyt ratikkafanit tyytyväisiä. Kiskoilla kuljetaan näillä seuduin ehkä jo tämän vuoden aikana, eikä yhteiskunnan, lue Turun kaupungin tarvitse tuhlata veroeuroja juurikaan.