Kunnallispolitiikka

Turku ei luovu lihan käytöstä edustustarjoilussa – luvassa silti lisää lähikalaa ja kasviksia

RIITTA SALMI

Turku ei aio täysin luopua lihasta kaupungin edustustilaisuuksissa. Kansainvälisten asioiden päällikkö Mika Akkanen lupaa kuitenkin, että lihan määrää raaka-aineena vähennetään edelleen niin, että kau...

Tämä sisältö on digitilaajillemme.

Tilaamalla saat rajattoman lukuoikeuden yli 60 piinkovan ammattilaisemme tekemään digisisältöön: reilusti paikallisjuttuja, tärkeimmät kotimaan ja ulkomaan uutiset, mahdollisuuden kuunnella juttuja, näköislehden, striimaukset ja muun videosisällön.

Kokeile digiä
1 kk 7,90 €

Kokeile

Tilaus päättyy automaattisesti.

Tilaa digi
3 kk 5,90 €/kk

Tilaa

Yht. 17,70 €/3 kk, jonka jälkeen voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.

Tämä sisältö on digitilaajillemme.

Tilaamalla saat rajattoman lukuoikeuden yli 60 piinkovan ammattilaisemme tekemään digisisältöön: reilusti paikallisjuttuja, tärkeimmät kotimaan ja ulkomaan uutiset, mahdollisuuden kuunnella juttuja, näköislehden, striimaukset ja muun videosisällön.
Tee tilaus verkkosivuillamme.

Ystäväsi on lahjoittanut sinulle tämän jutun. Hyviä lukuhetkiä.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (7)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Jane
Miksi
Turku on aina vastahankaan, kun jotakin myönteistä tapahtuu muualla suomalaisessa yhteiskunnassa?
Aivan kuin turkulaiset olisivat jotakin perämetsien urpoja?

Turkulaisilla päättäjillä näyttää olevan jonkinasteinen fobia uudistuksia ja muutoksia kohtaan. ’Tehdään vain niin kuin on aina ennenkin tehty, meni syteen tai saveen’.

Turun kaupungin ’kehittämispäätökset’ ovat viimeaikoina menneet sekä syteen että saveen. Olisiko jo aika nousta pois niistä vanhoista poteroista?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Justus
Vast: Miksi
Miten niin myönteistä?
Taitaa olla Helsinginkin kohdalla pelkkää somehymistelyä tämä lihakielto?
Monella on varmaan syytäkin vähentää lihankulutusta mutta yhä useammalla ei edes ole varaa ostaa sitä.
Ihmeen vähän niitä pelkkiä kasvisravintoloita yhä on joten ei niiden suosio mitään päätähuimaavaa ole.
Tarvitsee kuitenkin muistaa että on " hyvä" että täällä voi pääosin kuitenkin snobbailla itse kukin mitä syö: monessa maassa ei ole mitään tarjolla .
Lisäksi kannattaa muistaa että käännös yltäkylläisestä valinnanvarasta voi hyvinkin äkkiä kääntyä katastrofiin.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sivustaseuraaja
Vast: Miksi
Kyllä Turku ON takapajula mitä tulee eettiseen kuluttamiseen, oli se sitten ruokaa, juomaa tai pelinappuloita. Se mitä näkee kaupungissa tänään, on ollut takahikiällä ja peräseinäjoella jo 20 vuotta sitten. Esim. Ruohonjuuri oli Jyväskylässäkin vuosia (yli 10v??) ennen kuin täällä.

Muistan kuinka vuoden 2005 tienoilla ilmestyi Eerikinkatu 6 yksi luomukauppa ja kun kävin ostoksilla, oli kauppa aina tyhjä. Lopuksi kauppias kertoi, että on pakko lopettaa kysynnän vähäisyyden vuoksi, turkulaiset valittavat että on niin kaukana (!!!) – tilavuokra oli kuitenkin keskusta-hinnoiteltu.

Justus: Niitä kasvisravintoloita ei tule, jos kansa jatkaa halvan makkaran syöntiä. Ja turha tähän on vetää afrikka-korttia, ei ollut suomalaisessa pöydässkään tätä määrää lihaa kuin nyt. Hyvin oli kasvis- ja viljapainotteista meidän syöminen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kommentti
Vast: Miksi
Miksi sitten yritetään hyvitellä jotain vieraita tms., vaihdetaan tarjoilu paikallisen leipomon pitkonsiivuun ja piareihin (siis keksiin).
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
kommentti
Vast: Miksi
"...pitkonsiivuun ja piareihin". Siis pipareihin (edelleen keksi).
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
ArvoTasa
Vast: Miksi
Siksi että jokaisella täytyy olla valinnan vapaus tehdä omat valintansa, myös maku ratkaisee. Mikäli kaupunki alkaa määritellä vieraidensa ruokatottumuksia, silloin on paras jättää tarjoamatta mitään, omat eväät tarvittaessa, verorahat säästyy ja hiilijalajälki on nolla.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Konsta
Vast: Miksi
Siksi, että ArvotTasan on aivan oikeassa, mielestäni. Johan sote lupaa kaikille tasa-arvoisen kohtelun.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.