Talous

Aktia ja Vöyrin Säästöpankki yhdistyvät

Aktia Pankki ja Vöyrin Säästöpankki ovat allekirjoittaneet esisopimuksen yhdistymisestä, joka on tarkoitus toteuttaa Vöyrin Säästöpankin liiketoiminnan luovutuksena Aktia Pankille.

Vöyrin Säästöpankin liiketoiminnan velattoman arvon kaupassa lasketaan olevan noin 11 miljoonaa euroa. Liiketoimella arvioidaan olevan neutraali vaikutus Aktia Pankin tulokseen ja muihin tunnuslukuihin.

Lopullisen sopimuksen ja kaupan toteuttamisen edellytyksenä on muun muassa, että Finanssivalvonta hyväksyy kaupan ja muut tavanomaiset sopimusehdot. Osapuolten on tarkoitus tehdä lopullinen yhdistymissopimus vuoden loppuun mennessä, ja liiketoimen odotetaan toteutuvan vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla.

Vöyrin Säästöpankilla on noin 4 300 asiakasta, yli 90 miljoonan euron liiketoiminta, yli 30 prosentin ensisijaisten varojen suhde ja yhdeksän työntekijää, jotka siirtyvät Aktia Pankkiin niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

– Yhdistyminen Vöyrin Säästöpankkiin vahvistaa Aktian strategista asemaa Pohjanmaalla. Jo 90 vuotta toiminut Säästöpankki on hyvin hoidettu ja vakavarainen pankki, toteaa Aktian toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

TS