Turun keskustan Deliberissä makunautintoja moneen makuun
Marraskuun puolivälissä Hansakortteliin avautunut Deliberi on kuin lämmin ja eksoottinen tuulahdus hyisen talven keskelle. Ravintolan upea sisustus johdattaa viidakon, lomamatkojen ja kasvihuoneiden trooppiseen tunnelmaan.
Asiakkaita hemmotellaan hyvän ruuan ja juoman lisäksi myös esteettisillä nautinnoilla. Viherkasvit, rottinkikalusteet ja -valaisimiset, vihreät laatat ja tapetit sekä aidot kasvihuoneet, joiden sisälle pääsee istumaan, luovat viihtyisän ympäristön niin lounaalle kuin illanistujaisille. Kahdessa kerroksessa on noin 140 asiakaspaikkaa.
Deliberi on perheyritys, jossa ovat Noora Himberg-Rantaeskolan lisäksi mukana hänen veljensä ja isänsä. Ensimmäinen Deliberi-anniskelukahvila perustettiin Helsingin Flamingoon 2016. Nyt pääkaupunkiseudulta löytyy viisi Deliberiä ja Turusta yksi. Naantalissa perheineen asuva Himberg-Rantaeskola pyörittää Helsingissä myös omaa Kiila-ravintolaa.
"Kehittelemme jatkuvasti uutta ja hyödynnämme kauden raaka-aineita."
– Tarkoitus ei ollut laajentaa Turkuun, mutta ajatus alkoi houkuttaa, kun meitä pyydettiin Hansakortteliin. Onhan tämä kivaa saada ravintola myös omille kotikulmille, ja asiakkaatkin ovat löytäneet meidät heti, Himberg-Rantaeskola iloitsee.
Himberg-Rantaeskola on loihtinut yhdessä suunnittelijoiden kanssa jokaiselle Deliberi-ravintolalle omannäköisen ilmeen. Ravintoloita yhdistävät saman henkinen tyyli ja rakkaus ruokaan. Ruokatuotteet ovat ravintoloissa samanlaisia, vaikka keittiömestarit pääsevätkin antamaan oman kädenjälkensä annoksiin.
Hansakorttelin Deliberissä on arkisin tarjolla lounas, joka sisältää alkusalaatin ja lautasannoksen sekä kahvin tai teen ja pikkumakean. Tarjolla on päivittäin myös bowleja, burgereita, salaatteja ja lankkupizzaa. Alakerran vitriinissä on tarjolla pientä suolaista ja makeaa, kuten erilaisia pintxoja eli tikulla lävistettyjä pikkuleipäsiä. Niin lounaan kuin illan menunkin voi nauttia kuplivan samppanjan tai kuohuviinin kera.
– Kehittelemme jatkuvasti uutta ja hyödynnämme kauden raaka-aineita. Lounaamme on rento, raikas, monipuolinen, tuore ja maukas. Listalta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Etenkin viikoittain vaihtuvat kotiruoka-annokset, risotot ja lohiruuat ovat olleet suosittuja.
Testipäivänä tarjolla oli teriyakiglaseerattua härän rintaa ja bataattilohkoja, pesto-fetagratinoitua lohta ja lämmintä peruna-kasvissalaattia, herkkusienirisottoa sekä falafelpyöryköitä ja kukkakaali-kasviscurrya. Lisäksi lounaalta löytyivät lohi-avokadosalaatti ja Caesarsalaatti sekä Deliberibowlit ja -burgerit.
Päivän hittituote oli kotiruoka-annos eli härän rinta ja bataattilohkot, mikä myytiin loppuun ennen lounasajan päättymistä. Valitsimme lounasseuralaisen kanssa maisteltavaksi kolme annosta: lohiannoksen, herkkusienirisoton ja falafelpyörykät.
Pesto-feta-gratinoitu lohi tarjoiltiin lämpimän peruna-kasvissalaatin ja tsatsikin kera. Herkkusienirisotto oli raikastettu pienellä salaatilla ja basilikamarinoidulla buffalamozzarellalla. Falafelpyörykät tarjoiltiin kukkakaali-kasviscurryn, kurkumariisin ja cashewpähkinöiden kera.
Kaikki lounasannokset olivat todella kauniita. Olin ehtinyt maistaa jo aiemmin taivaallisen samettisen pehmeää sienirisottoa, joten valitsin pääruuaksi lohiannoksen. Raikas tsatsiki viimeisteli hienosti kalan ja peruna-kasvissalaatin pehmeän liiton.
Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.
Deliberi Hansakortteli
Aurakatu 10, Turku
Lisätietoja: Deliberi.fi
Lounas arkisin klo 10.30–15. Hinta alkaen 10,90 euroa sis. salaattipöydän, kahvin, teen ja pienen makean.