Lounaspaikka

Turun keskustan Deliberissä makunautintoja moneen makuun

Marttiina Sairanen
Deliberin yrittäjä Noora Himberg-Rantaeskola iloitsee siitä, että asiakkaat ovat löytäneet uuden ravintolan toivottua nopeammin.
Deliberin yrittäjä Noora Himberg-Rantaeskola iloitsee siitä, että asiakkaat ovat löytäneet uuden ravintolan toivottua nopeammin.

Marraskuun puolivälissä Hansakortteliin avautunut Deliberi on kuin lämmin ja eksoottinen tuulahdus hyisen talven keskelle. Ravintolan upea sisustus johdattaa viidakon, lomamatkojen ja kasvihuoneiden trooppiseen tunnelmaan.

Asiakkaita hemmotellaan hyvän ruuan ja juoman lisäksi myös esteettisillä nautinnoilla. Viherkasvit, rottinkikalusteet ja -valaisimiset, vihreät laatat ja tapetit sekä aidot kasvihuoneet, joiden sisälle pääsee istumaan, luovat viihtyisän ympäristön niin lounaalle kuin illanistujaisille. Kahdessa kerroksessa on noin 140 asiakaspaikkaa.

Deliberi on perheyritys, jossa ovat Noora Himberg-Rantaeskolan lisäksi mukana hänen veljensä ja isänsä. Ensimmäinen Deliberi-anniskelukahvila perustettiin Helsingin Flamingoon 2016. Nyt pääkaupunkiseudulta löytyy viisi Deliberiä ja Turusta yksi. Naantalissa perheineen asuva Himberg-Rantaeskola pyörittää Helsingissä myös omaa Kiila-ravintolaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tarkoitus ei ollut laajentaa Turkuun, mutta ajatus alkoi houkuttaa, kun meitä pyydettiin Hansakortteliin. Onhan tämä kivaa saada ravintola myös omille kotikulmille, ja asiakkaatkin ovat löytäneet meidät heti, Himberg-Rantaeskola iloitsee.

Himberg-Rantaeskola on loihtinut yhdessä suunnittelijoiden kanssa jokaiselle Deliberi-ravintolalle omannäköisen ilmeen. Ravintoloita yhdistävät saman henkinen tyyli ja rakkaus ruokaan. Ruokatuotteet ovat ravintoloissa samanlaisia, vaikka keittiömestarit pääsevätkin antamaan oman kädenjälkensä annoksiin.

Hansakorttelin Deliberissä on arkisin tarjolla lounas, joka sisältää alkusalaatin ja lautasannoksen sekä kahvin tai teen ja pikkumakean. Tarjolla on päivittäin myös bowleja, burgereita, salaatteja ja lankkupizzaa. Alakerran vitriinissä on tarjolla pientä suolaista ja makeaa, kuten erilaisia pintxoja eli tikulla lävistettyjä pikkuleipäsiä. Niin lounaan kuin illan menunkin voi nauttia kuplivan samppanjan tai kuohuviinin kera.

"Kehittelemme jatkuvasti uutta ja hyödynnämme kauden raaka-aineita."

– Kehittelemme jatkuvasti uutta ja hyödynnämme kauden raaka-aineita. Lounaamme on rento, raikas, monipuolinen, tuore ja maukas. Listalta löytyy vaihtoehtoja moneen makuun. Etenkin viikoittain vaihtuvat kotiruoka-annokset, risotot ja lohiruuat ovat olleet suosittuja.

Testipäivänä tarjolla oli teriyakiglaseerattua härän rintaa ja bataattilohkoja, pesto-fetagratinoitua lohta ja lämmintä peruna-kasvissalaattia, herkkusienirisottoa sekä falafelpyöryköitä ja kukkakaali-kasviscurrya. Lisäksi lounaalta löytyivät lohi-avokadosalaatti ja Caesarsalaatti sekä Deliberibowlit ja -burgerit.

Päivän hittituote oli kotiruoka-annos eli härän rinta ja bataattilohkot, mikä myytiin loppuun ennen lounasajan päättymistä. Valitsimme lounasseuralaisen kanssa maisteltavaksi kolme annosta: lohiannoksen, herkkusienirisoton ja falafelpyörykät.

Pesto-feta-gratinoitu lohi tarjoiltiin lämpimän peruna-kasvissalaatin ja tsatsikin kera. Herkkusienirisotto oli raikastettu pienellä salaatilla ja basilikamarinoidulla buffalamozzarellalla. Falafelpyörykät tarjoiltiin kukkakaali-kasviscurryn, kurkumariisin ja cashewpähkinöiden kera.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaikki lounasannokset olivat todella kauniita. Olin ehtinyt maistaa jo aiemmin taivaallisen samettisen pehmeää sienirisottoa, joten valitsin pääruuaksi lohiannoksen. Raikas tsatsiki viimeisteli hienosti kalan ja peruna-kasvissalaatin pehmeän liiton.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Deliberi Hansakortteli

Aurakatu 10, Turku

Lisätietoja: Deliberi.fi

Lounas arkisin klo 10.30–15. Hinta alkaen 10,90 euroa sis. salaattipöydän, kahvin, teen ja pienen makean.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (1)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Sivustaseuraaja
Pidän pizzasta, mutta…
Vaikuttaa mielenkiintoiselta, mutta onko listalla pakko olla pizzaa…? En tulisi tuontyyppiseen paikkaan syömään pizzaa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.

Lue myös nämä yhteistyö­kumppanimme artikkelit