Uutiset

Epäilty sieppaaja oli palkattomalla virkavapaalla


Herlinien teollisuussukuun kuuluvan naisen sieppauksesta epäilty Juha Turunen on ollut viime aikoina palkattomalla virkavapaalla. Vapaasta kertoi Ylen uutiset, ja Turun yliopisto vahvisti tiedon STT:lle. Ylen mukaan Turusella oli huhtikuun ja toukokuun aikana muutamia henkilökohtaisiin syihin perustuvia virkavapaita ja muutamia sairauspoissaoloja. Viime viikon tiistaista hän on ollut palkattomalla virkavapaalla.

Turusta uhkaa rikosepäilyn vuoksi virasta pidättäminen. STT:n saamien tietojen mukaan virasta pidättämistä on käsitelty jo Turun yliopistossa johtoryhmässä ja asia on valmistelussa.

Ei tiedossa olevia kytköksiä Koneeseen

Turunen, 44, on työskennellyt Turun yliopistossa erilaisissa määräaikaisissa virka- ja työsuhteissa vuosituhannen alusta lähtien. Vuodesta 2002 alkaen hän on toiminut rehtorinvirastossa suunnittelijana. Hän on ollut vakituisessa virassa yksikössä, joka hallinnoi kiinteistöjä ja tiloja.

Epäillyllä on useita yliopistotutkintoja ja ammatillista koulutustaustaa. Hän on valmistunut oikeustieteen kandidaatiksi ja lisensiaatiksi Turun yliopistosta, suorittanut oikeustieteiden maisterin tutkinnon Tukholman yliopistossa, opiskellut kauppatieteiden kandidaatiksi Åbo Akademissa sekä käynyt erinäisiä ammatillisia kursseja. Hän suoritti asianajajatutkinnon viime vuonna.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viestintäjohtaja Maija Palonheimon tiedossa ei ole, että Turusella olisi yliopistotehtäviensä kautta ollut minkäänlaisia kytköksiä hissiyhtiö Koneeseen, Koneen säätiöön tai johonkin Herlinien teollisuussuvun jäsenistä.

Palonheimon mukaan Turuseen liittyvä rikosepäily oli suuri yllätys. Hän ei tiedä, että Turunen olisi hoitanut tehtäviään huonosti tai aiheuttanut ongelmia.

– Yleensä silloin, kun ei kuulu mitään erityistä, kaikki sujuu normaalisti. Ei hänestä ole mitään erityistä kuulunut. Ihan varmaan keskivertotyöntekijä, viestintäjohtaja arvioi STT:lle.

Yli kaksi viikkoa siepattuna ollut nainen on Koneen edesmenneen suuromistajan ja toimitusjohtajan Pekka Herlinin tyttärentytär.