TS Kaupunki

Burgereita, keikkoja ja dj-iltoja – Kårenin talossa tarjolla ruokaa ja kulttuuria

Riitta Salmi
Linna Burgeria pitävä Pekka Määttä kertoo, että ravintolan menua kehitetään jatkuvasti, ja listalle tulee uutuusburgereita suosittujen klassikkojen rinnalle.
Linna Burgeria pitävä Pekka Määttä kertoo, että ravintolan menua kehitetään jatkuvasti, ja listalle tulee uutuusburgereita suosittujen klassikkojen rinnalle.

Kårenin talossa Hämeenkadulla Linna Burgeria pitävä Pekka Määttä on kiitollinen, että rajoitusten purun jälkeen ihmiset ovat jälleen löytäneet ravintoloihin.

– On mukavaa nähdä ihmisiä ja iloisia kasvoja. Toki etätyö vaikuttaa vielä esimerkiksi lounaskysyntään.

Linna Burger on sijainnut Kårenin talossa nyt vuoden ajan. Tätä ennen ravintolan burgerit ovat tulleet tutuiksi Turun linnan vieressä sijaitsevasta, 1960-luvulla rakennetusta lippakioskista, jossa Linna Burger on myynyt herkkujaan kesäisin. Kårenin tiloihin ravintola tuli sattumalta.

– Haimme ympärivuotista paikkaa ravintolalle, koska kesäkioskin suosio oli niin hyvä. Kårenin tilassa vapautui silloin paikka, ja ihastuimme tähän tilaan.

– On hienoa, että löysimme ravintolallemme tilan näin upeasta, vanhasta ja arkkitehtuurisesti merkittävästä rakennuksesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ravintolatila on sisustettu pelkistetysti vanhaa kunnioittaen ja Erik Bryggmanin alkuperäistä arkkitehtuuria korostaen.

– Kåren on myös pitkän linjan ja monien tuntema kulttuuripaikka. Ravintoloitsijana meillä on tavoitteena ylläpitää tilaa edelleen kulttuuripaikkana, Määttä kertoo.

– Järjestämme erilaisia keikka- ja dj-iltoja. Haluamme osaltamme olla edistämässä kaupunkikulttuuria. Odotan Taiteiden talon avautumista tien toiselle puolelle ja taiteilijoiden kanssa mahdollisesti avautuvaa yhteistyötä. Tämä elävöittää Hämeenkatua entisestään.

Asiakaspaikkoja Linna Burgerissa on noin 70. Ravintolassa on tarjolla vastaavia burgereita kuin mitä lippakioskillakin kesäisin tarjoillaan. Menua kehitetään kuitenkin jatkuvasti, ja listalle tulee uutuusburgereita suosittujen klassikkojen rinnalle.

"Ravintoloitsijana meillä on tavoitteena ylläpitää tilaa edelleen kulttuuripaikkana."

– Kesällä meillä oli tarjolla myös salaatteja, mutta nyt talviaikaan niitä ei ole.

– Nyt suunnittelemme joka kuukaudelle oman burgerin. Tällä hetkellä se on chiliburgeri, jonka saa myös kasvisversiona.

Lounasaikaan tarjolla on kymmenen euron kokonaisuus, johon sisältyy burgeri, coleslaw sekä pienet ranskalaiset. Valita voi myös pelkän burgerin listalta.

Määttä kertoo, että ravintolassa suositaan paikallisia tuotteita. Liha tulee Turun kauppahallista. Tavoitteena on tarjota täyttäviä, mutta raikkaita tuotteita, valikoimassa on myös kasvis- ja vegaanivaihtoehto. Burgeri on mahdollista saada gluteenittomana.

Asiakkaiden keskuudessa suosituimmiksi burgereiksi ovat nousseet Linna Burger, jossa briossin välissä on jauhelihapihvi, cheddar-juusto, venäläinen suolakurkku, sinappia, ketsuppia ja majoneesia.

– Toinen suosikki on vegeburgerimme, jossa jauhelihapihvin tilalla on itse suunnittelemamme, papupohjainen vegepihvi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt maistelussa olleesta vegeburgerista olen samaa mieltä kuin muutkin Linna Burgerin asiakkaat. Vege Linna Burger on ihan omaa luokkaansa kasvisburgereiden joukossa. Maku on hyvä ja tasapainoinen, burgeri on täyttävä, mutta ruokailun jälkeen ei jää raskas olo. Coleslaw on raikas ja ranskalaiset kruunaa paikan oma tilli-rakuunamajoneesi.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Linna Burger

Hämeenkatu 22, Kårenin talo.

Avoinna ti–to klo 11.30–19, pe klo 11.30–21, la klo 12–21.

Lounas arkisin klo 11.30–15. Lounastarjous 10 euroa, sisältyy burgeri, coleslaw ja pienet ranskalaiset. Listalla burgerit alkaen 11,50 euroa. ​

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (4)

Vanhimmat ensin
Vastaa
HemmaBest
Kåren
Onko siellä koronapassi käytössä? Maskipakko? Käsidesit? Kysytäänkö koronapassia????
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Kåren
Mikäs IngenReklamin nyt herätti? Näitä lounaspaikka-arvostelujahan on ollut jo hyvin pitkään viikoittain, ainakin useita kymmeniä arvosteluja on ollut, mahtaako olla tullut satakin täyteen. Miksi juuri Kårenin kohdalla IngenReklam kiinnostuu paikan koronaturvallisuudesta?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Aimäävai?
Vast: Kåren
@ Angus

Mikäs Anguksen nyt herätti? Näitä kommentteja täällä milloin mistäkin on ollut hyvin pitkään viikoittain, ainakin useita kymmeniä kommentteja on ollut, mahtaako olla tullut satakin täyteen. Miksi juuri IngenReklamin kohdalla Angus kiinnostuu kommentoijan motiiveista?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Kåren
Et vissiin ole yhtään huomannut, Aimäävai?, mutta kommentoin täällä hyvin ahkerasti, lähes päivittäin ja runsaasti.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.