TS Kaupunki

Lounasta Turussa toimistojen kupeessa – "Lihapullista on muodostunut yksi meidän tavaramerkeistämme"

Marttiina Sairanen
Ravintolapäällikkö Mari Tuovinen on iloinen, että lounasravintoloiden kysyntä on jälleen vilkastunut pandemian tuoman hiljaiselon jälkeen.
Ravintolapäällikkö Mari Tuovinen on iloinen, että lounasravintoloiden kysyntä on jälleen vilkastunut pandemian tuoman hiljaiselon jälkeen.

Mauno Biocity on yksi ravintolaketjun kolmesta lounasravintolasta. Kupittaan alueella sijaitsevat myös Mauno Triviumcity sekä Mauno Electrocity.

– Mauno Triviumcityssä on sama menu kuin meillä Mauno Biocityssä, Mauno Electrocityssä on oma menu, ravintolapäällikkö Mari Tuovinen kertoo.

Tuovinen on iloinen, että pitkän hiljaisemman kauden jälkeen lounasravintoloissa alkaa olla jälleen vilkasta. Kupittaan alueella työskentelee paljon toimistoväkeä, joka on palannut etätöistä työpaikoille. Toimistotyöntekijöiden lisäksi Kupittaan alueella rakennustyömailla työskentelevät suosivat Mauno-ravintoloita.

Lounastajia Mauno Biocityssä käy Tuovisen mukaan tällä hetkellä noin 250 päivässä. Vierailuhetkellä Maunon tilavassa salissa on ruokailijoita lähes jokaisessa pöydässä. Vielä kokonaismäärä ei ole Tuovisen mukaan saavuttanut niin sanottua normaalitilannetta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Totuus on, että vaikka etätyösuositus on päättynyt, jatkuvat etätyöt osittain ja tämä vaikuttaa lounasravintoloihin. Ravintoloiden pitää kehittää toimintaa, ja yksi kohde on panostaa lounaan lisäksi yhä vahvemmin catering-palveluihin. Tuotamme catering-palveluja Teknologiakiinteistöjen tiloihin, jossa meillä on myös omat juhlatilat. Näiden kysyntä on jälleen lähtenyt käyntiin.

Lounaalla Mauno Biocityssä on tarjolla kotiruokamainen buffet, johon kuuluu lämmin ruoka sekä runsas salaattitarjonta. Lisäksi vaihtoehtona on ruokaisa salaatti. Lisääntyneen lounaskysynnän vuoksi valikoimaan otetaan takaisin myös avokeittiöstä tarjoiltava annoslounas, johon sisältyy salaattipöydän anti. Lounashetken kruunaa jälkiruoka sekä kahvi tai tee.

"Totuus on, että vaikka etätyösuositus on päättynyt, jatkuvat etätyöt osittain ja tämä vaikuttaa lounasravintoloihin."

Tuovinen kuvailee lounasta kotiruokamaiseksi.

– Se on sitä, mitä asiakkaat toivovat lounaalta, laadukasta ja monipuolista ruokaa. Meillä on kiertävä lounaslista, mutta esimerkiksi lihapullissa kiertoväli ei voi olla kovin suuri, Tuovinen hymyilee.

– Lihapullista on muodostunut yksi meidän tavaramerkeistämme, ja niiden perään kysellään. Kanaruuat ovat myös suosittuja. Lisäksi tarjolla on aina kasvisvaihtoehto. Kasvisruuan suosio on selkeästi kasvanut.

Tuovinen jatkaa, että ravintolassa ruuat valmistetaan alusta asti itse niin pitkälti kuin se on mahdollista ja leivät leivotaan paikan päällä.

– Moni on kysellyt jopa leivän reseptiä, mutta sitä emme paljasta.

Vierailupäivänä Mauno Biocityssä oli lämpimänä ruokana tarjolla suosikiksi muodostuneita lihapullia sinappikermakastikkeessa, perunamuusia, parsakaalia ja puolukkahilloa. Kasvisvaihtoehdossa lihapullien tilalla oli punajuurikaurapyöryköitä. Ruokaisana salaattina oli caesarsalaatti savulohella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lounaaksi valitsin punajuurikaurapyörykät, jotka olivat todella maukkaita ja myös sellaisia, joita ei kotona välttämättä tulisi lounaaksi valmistettua. Kokonaisuudessaan annos oli hyvä ja täyttävä. Jälkiruuaksi oli raikasta appelsiiniriisiä.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Mauno Biocity

Tykistökatu 6, Turku.

Lounas arkisin klo 10.30–13.00.

Lounaalla tarjolla kotiruokatyylinen lounasbuffet, ruokaisa salaatti tai avokeittiöstä tarjoiltava annoslounas. Lounaan hinta 10,90 euroa. Lounaaseen kuuluu itse leivottu leipä, jälkiruoka sekä kahvi tai tee.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.