TS Kaupunki

Lounasta leppoisassa ympäristössä – Kortteliravintola Kerttu on tarjonnut ruokaa asiakkailleen jo vuodesta 2004

Jori Liimatainen
Ravintolapäällikkö Jani Kallio ja keittiöpäällikkö Päivi Vuohijoki vastaavat kortteliravintola Kertun toiminnasta.
Ravintolapäällikkö Jani Kallio ja keittiöpäällikkö Päivi Vuohijoki vastaavat kortteliravintola Kertun toiminnasta.

Läntisellä Pitkälläkadulla sijaitseva kortteliravintola Kerttu on vakiinnuttanut paikkansa turkulaisessa ravintolatarjonnassa. Kesätauon jälkeen ravintola avasi ovensa jälleen elokuussa, ja syksyn aikana toiminta on lähtenyt hyvin vauhtiin. Mukaan on tullut myös uusia tapahtumia.

Arkisin Kertussa on tarjolla buffetlounas, joka sisältää runsaan salaattipöydän, päivän keiton, kaksi lämminruokavaihtoehtoa sekä jälkiruuan. Lounaan hintaan kuuluu leipä, ruokajuomaksi vesi tai kotikalja sekä jälkiruuan kanssa kahvi tai tee. Koko tarjonnan sijaan lounaaksi voi valita myös salaatti- tai keittolounaan tai näiden yhdistelmän.

– Suosituin valinta asiakkaiden keskuudessa on koko buffet. Lämpimissä ruuissa on joka päivä tarjolla kasvisvaihtoehto, pari kertaa viikossa vaihtoehto on vegaaninen, ravintolapäällikkö Jani Kallio kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Torstaisin päivän keitto on perinteisesti hernekeitto ja jälkiruokana on pannukakkua. Tämä yhdistelmä on asiakkaiden kestosuosikki. Perjantaisin tarjolla on lohikeitto. Muutenkin kalaruuat ovat suosittuja. Kestosuosikkeja ovat myös meidän omat falafelit ja tofuruuat.

Kertun lounasta Kallio kuvailee monipuolisesti kotiruokamaiseksi. Mausteista ei tingitä.

– Arvostan keittiömme työtä. Perinteisiinkin kotiruokiin on lisätty jokin oma tvisti. Meillä ei myöskään ole kiertävää lounaslistaa, vaan menut suunnitellaan joka viikolle erikseen.

Lounaita Kertussa menee noin sata päivässä. Vierailupäivänä lounaalla oli tarjolla hernekeittoa, paistettua broileria ja currykastiketta, seesami-tofuwokkia ja jälkiruuaksi pannukakkua hillolla. Lounasaikaan Kertussa voi valita annoksen myös listalta.

Kerttu on ollut ravintolan perustamisesta lähtien opiskelijoiden ja lähialueen asukkaiden ja työntekijöiden suosima rento ja kiireetön paikka. Ravintolaan tullaan lounaalle ja päivälliselle tai muuten vain viettämään aikaa kavereiden kanssa. Aikaa voi viettää vaikka pelaamalla lautapelejä.

Kerttu kuuluu Ravantit Oy:n ravintolaperheeseen. Ravantit pyörittää tällä hetkellä Kortteliravintola Kertun lisäksi Pippurimyllyä ja sen alakerrassa sijaitsevaa kortteliravintola Hugoa, Rantakerttua ja sen alakerrassa toimivaa satamakapakka Hunsvottia, Cup & Pintia sekä ravintola Teiniä ja tämän vieressä olevaa Löytö-gastropubia.

Kallio siirtyi Kerttuun ravintolapäälliköksi Pippurimyllystä samaan aikaan kun Kerttu elokuun alussa jälleen avautui. Kallio toteaa, että ei Kertussa eikä muissakaan Ravantit Oy:n ravintoloissa ole koettu viime aikoina ravintola-alalle linkittynyttä työvoimapulaa.

– Meillä työntekijät ovat olleet hyvin sitoutuneita. Kertussa meitä on salin puolella neljä sekä keittiössä neljä henkilöä töissä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uutuutena Kertussa alkoi syksyn alussa livelauantait – joka kuukauden ensimmäinen lauantai ravintolassa on illalla tarjolla livemusiikkia.

– Olemme muutenkin nyt kehittäneet toimintaa edelleen. Otimme käyttöön esimerkiksi opiskelija-alennuksen. Vuoden alussa aloitamme lauantaibrunssit.

Kortteliravintola Kertun erikoisuuksia ovat ravintolan alakerrassa oleva itsepalvelupesula ja tilaussauna.

– Pesulapalvelut ovat olleet ravintolassa jo pitkään, ja palvelu on edelleen kovassa käytössä. Moni tulee syömään tai istumaan kahvin tai lasillisen äärelle samalla kun pyykit peseytyvät alakerrassa, Kallio kertoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Kortteliravintola Kerttu

Läntinen Pitkäkatu 35.

Lounas ma–pe kello 11–14. Lounas 8,30–10,90 euroa. Buffetlounas, salaattipöytä, keitto, kaksi lämminruokavaihtoehtoa. Valita voi salaatti- tai keittolounaan, salaatin ja keiton tai koko buffetin. Jälkiruoka sekä kahvi tai tee kuuluvat lounaan hintaan.

Lisätietoja: www.kerttu.fi

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.