Uutiset

Nelonen: Herlinien tyttären sieppaajaksi epäillään turkulaista yritysjuristia, Juha Turusta

Nelosen uutisten mukaan poliisin epäilemä miljonääri Hanna Nurmisen Minna-tyttären sieppaaja on keski-ikäinen turkulainen yrityslakimies Juha Turunen.
Nelosen uutisten mukaan poliisin epäilemä miljonääri Hanna Nurmisen Minna-tyttären sieppaaja on keski-ikäinen turkulainen yrityslakimies Juha Turunen.

Koneen säätiön hallituksen puheenjohtajan tytär Minna Nurminen oli siepattuna yli kaksi viikkoa. Nelosen uutisten mukaan sieppaaja oli Juha Turunen, joka on oikeustieteen lisensiaatti, ja hän oli Turussa SDP:n ehdokas kunnallisvaaleissa 2008. Turunen on viimeksi työskennellyt suunnittelijana Turun yliopiston rehtoriviraston tila- ja teknisten palveluiden yksikössä. Hän harrastaa kamppailulajeja.

Poliisi vapautti siepatun Nurmisen edellisyönä lunnaiden maksun jälkeen. Lunnaita maksettiin Nelosen uutisten mukaan liki kymmenen miljoonaa.

Sieppauksesta kertoivat sen päätyttyä Helsingin poliisi ja perheen asianajaja. Suuret lunnaat maksettiin perjantaina Turussa.

26-vuotias helsinkiläinen löytyi metsiköstä Turun läheltä Vahdolta. Hän oli olosuhteisiin nähden hyväkuntoinen.

Naista etsittiin laajassa operaatiossa, johon osallistuivat muun muassa poliisi, puolustusvoimat, rajavartiosto ja tulli. Lähes kaksi viikkoa kestäneeseen operaatioon osallistui satoja henkilöitä, ja sitä johti Helsingin poliisilaitos. Muun muassa viime viikonlopun ilmatilan lentorajoitus Etelä-Suomessa liittyi sieppaukseen, uutisoi Helsingin Sanomat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Poliisin mukaan tapaukseen liittyen on lisäksi tehty lukuisia kotietsintöjä ja muutamia lyhytkestoisia kiinniottoja.

Operaation päätavoitteena oli siepatun naisen hengen turvaaminen ja pelastaminen. Tämän vuoksi poliisi joutui salamaan kahdessa operaation aikaisessa tapahtumassa niiden todelliset syyt. Päätöksen salaamisesta teki tilanneorganisaation johto.

Epäilty vangittuna Pasilassa

Sieppauksesta epäillyn mahdollinen vangitsemisoikeudenkäynti pyritään järjestämään alkuviikosta. Tutkinnallisista syistä poliisi ei voi kertoa tapauksen yksityiskohtia ennen vangitsemisoikeudenkäyntiä. Epäilty oli sunnuntaina pidätettynä poliisiasemalla Helsingin Pasilassa. Suurin mahdollinen rangaistus, joka Suomessa panttivangin ottamisesta voidaan langettaa, on kymmenen vuoden vankeus.

Nuori nainen katosi kotoaan Helsingin Töölöstä keskiviikkona 27. toukokuuta. Hänet ilmoitettiin kadonneeksi 30. toukokuuta.

Minna Nurmisen äiti on Koneen hallituksen puheenjohtaja Hanna Nurminen, joka kuuluu Herlinien sukuun ja on Suomen rikkaimpia naisia.

– Kuluneet viikot ovat olleet perheellemme hyvin raskaita, Nurmiset kertovat asianajajansa lähettämässä tiedotteessa.