Heikki "Hese" Salmela vastaa kysymyksiin Hesburgerin työoloista maanantain A-studiossa
Pikaruokaketju Hesburgerin perustanut turkulainen Heikki Salmela kommentoi ravintoloidensa työoloja ja niistä alkanutta selvitystä Ylellä maanantai-illan A-studiossa.
Yle on haastatellut useita Hesburgerin työntekijöitä ravintoloiden kiireestä, johtamisongelmista ja kehnoista työoloista sen jälkeen, kun keskustelu pikaruokaketjujen työkulttuurista alkoi nimettömänä viestipalvelu Jodelissa.
Aluksi Salmela kielsi ongelmat, mutta keskusteltuaan työntekijöidensä kanssa hän lupasi aloittaa selvitystyön asiassa. Asiasta on kertonut muiden muassa Yle ja Talouselämä.
Salmela on nimennyt ongelmien syyksi ravintola-alan työvoimapulan. Pikaruokaketjuravintolat ovat usein nuorten ensimmäisiä työpaikkoja.
Hesburger on kansainvälinen yritys, jolla on Suomessa 5 400 työntekijää. Suomessa ravintoloiden myynti oli viime vuonna 217 miljoonaa euroa.