Uutiset

Aktivisti Saarelan uusi oikeuskäsittely ylihuomenna

Greenpeacen aktivisti Sini Saarelan uusi oikeuskäsittely järjestetään sunnuntaina Murmanskissa, kertoo Greenpeace. Järjestön viestintäpäällikkö Juha Aromaa kertoo, että Saarelaa ja seitsemää muuta aktivistia kuullaan oikeudessa sunnuntaina kello 10.30 Suomen aikaa.

Murmanskin alueella on kiinniotettuna 29 Greenpeacen aktivistia ja yksi venäläinen kuvaaja. 21 aktivistia ja kuvaaja on määrätty kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen. Suomalainen Saarela ja seitsemän muuta määrättiin eilen kolmen päivän tutkintavankeuteen.

Venäjä otti aktivistit kiinni viime viikon torstaina Jäämerellä Greenpeacen alukselta, jolla osoitettiin mieltä arktista öljynporausta vastaan.

Venäjällä pidätetyn suomalaisen Greenpeace-aktivistin asia pyritään hoitamaan viranomaisvoimin samalla tavalla kuin lapsi- ja huoltajakiistat, kertoo ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini. Vastaavia kiistoja ei Soinin mukaan haluta nostaa valtiopäämiesten puitavaksi, mutta niitä saatetaan sivuta jos on aihetta.

Ulkoasiainvaliokunta tapasi tänään presidentti Sauli Niinistön, joka puolestaan tapasi aiemmin tällä viikolla presidentti Vladimir Putinin Venäjällä.