Uutiset

Perttu Pölönen voitti EU:n nuorten tiedekilpailun pääpalkinnon

Perttu Pölönen. Kuva: Lehtikuva/ Jarno Mela
Perttu Pölönen. Kuva: Lehtikuva/ Jarno Mela

Suomalainen 18-vuotias Perttu Pölönen on voittanut EU:n nuorten tiedekilpailun pääpalkinnon tänään torstaina Prahassa pidetyssä EU:n nuorten tiedekilpailussa.

Vantaan Vaskivuoren lukiossa opiskelevan Pölösen Sävelkello palkittiin 7000 euron rahapalkinnolla ja kutsulla Nobelien jakotilaisuuteen Tukholmaan.

Pölönen kehitti parhaillaan patentoitavana olevan Sävelkello-innovaation suomalaisessa Innolukio-kilpailussa viime vuonna. Sävelkello on uudenlainen opetusmenetelmä ja apuväline, joka auttaa aloittelevia musiikinopiskelijoita ymmärtämään ja hahmottamaan musiikin teorian lainalaisuuksia paremmin kuin perinteinen teorianopetus.

Tänä vuonna Innolukio-ideakilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa valtakunnallisena. Kuka tahansa lukiolainen voi osallistua meneillään olevaan Innolukio-kilpailuun omalla idealla.

Innolukio-kilpailun tavoitteena on saada lukiolaiset ideoimaan, synnyttään kaupallistettavia innovaatioita ja parhaimmissa tapauksissa nuorten omia yrityksiä.

EU:n nuorten tiedekilpailuun osallistui 126 14-21-vuotiasta keksijää. EU:n tiedekilpailu järjestettiin tänä vuonna 25. kerran.

TS