Porvoo

Seitsemänvuotias lapsi hukkui Porvoon uimahallissa viime marraskuussa, neljä valvojaa syyteharkintaan kuolemantuottamuksesta

MARIKA LEMPÄÄ

5.marraskuuta vuonna 2020 Porvoon uimahallissa tapahtuneen seitsemänvuotiaan lapsen hukkumiskuoleman esitutkinta on valmistumassa Itä-Uudenmaan poliisissa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo, että poliisin saamien valvontakameratallenteiden perusteella tapahtumien kulku oli selkeä tutkinnan alusta lähtien.

– Tutkinnassa pyrittiin saamaan selville miksi näin pääsi tapahtumaan. Valvontakameroiden tallenteiden perusteella uinnin valvonnassa oli noin kahdeksan minuutin aukko, jonka aikana lapsi hukkui, kertoo Tyynelä tiedotteessa.

Uimahalleissa tapahtuvat hukkumiset ovat Suomessa harvinaisia. Tapauksen osalta on selvitetty uimavalvojien tehtäviä ja siihen liittyviä vastuukysymyksiä sekä uimahallin turvallisuuteen liittyviä määräyksiä, ohjeistusta, turvallisuussuunnitelmia sekä työnohjauksessa uimavalvojille annettuja turvallisuuteen liittyviä ohjeistuksia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Esitutkinnassa tehtyjen selvitysten ja tutkimusten perusteella poliisi lähettää syyttäjälle syyteharkintaan rikosnimikkeet kuolemantuottamus ja heitteillepano neljän henkilön osalta.

– Nämä henkilöt ovat kaksi urheilukerhon valvojaa ja kaksi uimahallin uimavalvojaa. Yhden valvojan osalta poliisi on tehnyt päätöksen ettei osallisuutta rikokseen ole. Hän osallistui tapahtuma-aikaan toiseen tapahtumaan uinnin opettajana, Tyynelä jatkaa.

Myös kahta uimahallin hallinnollista esimiestä syytetään epäillystä kuolemantuottamuksesta. Poliisin mukaan esitutkinnan aikana selvinneiden seikkojen perusteella esimiehet eivät oleet varmistuneet siitä, että uimavalvojat olisivat täysin selvillä heidän toimenkuvastaan ja vastuistaan.