Juhannus

Poliisilla oli vilkas juhannusyö – hätänumeroon soitettiin yli 11 000 kertaa

TURUN SANOMAT

Juhannusaatto ja sitä seurannut yö olivat poliisitehtävien osalta vilkkaita suuressa osassa Suomea. Hätänumeroon 112 tehtiin perjantaina lähes 11 600 hätäilmoitusta, Hätäkeskuslaitos kertoo Twitterissä. Viime vuoden juhannuksena tehtäviä oli lähes sama määrä.

Juhannusaattona hukkui ainakin neljä ihmistä, joista suurin osa Itä-Suomessa. Muuten vältyttiin vakavammilta tehtäviltä. Viranomaisille välitetyistä hälytyksistä hieman yli puolet oli ensihoitoa, vajaat 40 prosenttia poliisitehtäviä ja loput pelastus- ja sosiaalipäivystystehtäviä. Eniten ilmoituksia tehtiin kaatumisista tai sairastumisista, päihtyneistä henkilöistä, ilkivallasta ja muusta häiriökäyttäytymisestä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Itä-Suomessa synkät hukkumislukemat, myös pahoinpitelyt sekä rattijuopumukset pitäneet poliisin kiireisenä

Itä-Suomessa on hukkunut juhannuksena kolme ihmistä, poliisi kertoo. Perjantai-iltana sekä Pohjois-Savon Leppävirralla että Pohjois-Karjalan Kontiolahdella hukkui ihminen. Leppävirralla hukkui 55-vuotias venäläismies ja Kontiolahdella 71-vuotias helsinkiläismies. Ilomantsissa Pohjois-Karjalassa hukkui aiemmin päivällä 48-vuotias kontiolahtelainen mies, joka oli mennyt uimaan Ansalammella palaamatta rantaan.

Lisäksi Savonlinnassa on etsitty kadonnutta miestä, johon ei ole saatu yhteyttä keskiviikkoillan jälkeen. Miehen epäillään ottaneen käyttöönsä valkoisen soutuveneen Pullinlahdelta.

Itä-Suomen poliisilla oli juhannusyön aikana hoidettavana noin 300 tehtävää, ja poliisilaitoksen majoittamana yön vietti yhteensä 44 henkilöä. Heistä 14 oli kiinniotettu pakkokeinolain perusteella ja loput 30 pääasiallisesti vahvan päihtymyksen ja häiriön aiheuttamisen vuoksi.

Erityisesti poliisia työllistivät yön aikana eriasteiset pahoinpitelyt sekä rattijuopumukset ja huomattavat ylinopeudet tieliikenteessä. Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa mies ajoi perjantai-iltana roimaa ylinopeutta Kuutostiellä. Nopeutta oli poliisin mukaan 173 kilometriä tunnissa satasen alueella. Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Itä-Suomessa kirjattiin 20 liikennejuopumusta useilla erilaisilla liikennevälineillä: autojen lisäksi myös mopolla, sähkömopolla, traktorilla ja golfkärryllä. Lähes kaikkia poliisin tietoon tulleita rattijuopumuksia tutkitaan törkeinä tekomuotoina, Itä-Suomen poliisi kertoo.

Tappeluita, kotihälytyksiä ja päihtyneitä juhannuksen juhlijoita Lounais-Suomessa

Taivassalossa hukkui vuonna 1970 syntynyt mies, Lounais-Suomen poliisi kertoi tiedotteessa varhain lauantaina.

Lounais-Suomen poliisilla riitti muutenkin työtehtäviä juhannusaattona. Poliisitehtäviä kertyi alueella noin 600. Hellekeli ja auki olevat ravintolat saivat ihmiset liikkeelle kaupunkijuhannuksen viettoon, Lounais-Suomen poliisi kertoo. Myös Porin Yyterissä leirintäalueella oli runsaasti ihmisiä ja päihtyneistä juhannuksenjuhlijoista johtuvia häiriötehtäviä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Poliisia työllistivät muun muassa ravintoloiden ulkopuoliset tappelut sekä rattijuopumukset. Mitään erityisen poikkeuksellista ei kuitenkaan poliisin mukaan tapahtunut.

Uudessakaupungissa oli avoparin välinen riitatilanne, jossa mies oli uhkaillut kirveellä ja nainen puukolla. Poliisi kertoo, että mies oli saanut puukosta pieniä vammoja. Poliisi otti molemmat kiinni.

Salossa etsittiin metsään kadonnutta 29-vuotiasta miestä. Hellekeli ja vaikeakulkuinen maasto tekivät etsinnät haastavaksi, mutta vapaaehtoinen pelastuspalvelu löysi lopulta miehen illalla maastosta hyvässä kunnossa.

Poliisi tyhjensi Sinebrychoffin puiston Helsingissä

Helsingin poliisi kertoo juhannusaaton olleen pääkaupunkiseudulla tavallista kesäviikonloppua rauhallisempi. Pahoinpitelyt, metelöinti ja häiriökäyttäytyminen työllistivät poliisia, mutta vakavammilta tehtäviltä vältyttiin. Ihmisiä oli kuitenkin runsaasti liikkeellä puistoissa ja rannoilla. Punavuoressa poliisi tyhjensi Sinebrychoffin puiston ihmisistä kello yhden aikaan yöllä.

Hukkumistapauksia ei ole tullut Helsingin poliisin tietoon.

Suomenlahden merivartiostolla oli juhannusaattona ja juhannuspäivän aamuna yhteensä 14 meripelastustehtävää ja 13 ensihoidon tehtävää sekä yhteensä 171 vesiliikennetarkastusta, merivartiosto tviittaa. Helsingin venepoliisin juhannusaattoilta kului rauhallisesti. Komisario Kalle Lehmuksen mukaan tehtäviä ei ollut juhannusaattona iltayhdeksään mennessä ollut kymmenkuntaakaan.

Paljon rattijuoppoja ja huumekuskeja Hämeessä, nuori mies jäi traktorimönkijän alle

Hämeen poliisin juhannusaatto oli erittäin kiireinen, vuorokaudessa hälytystehtäviä tuli lähes 400. Erityisesti rattijuopot ja huumekuskit työllistivät poliisia Hämeessä.

Riihimäellä valtatiellä 3 keski-ikäinen mies ajoi perjantaina jo ennen puolta päivää 176 kilometriä tunnissa nopeusrajoituksen ollessa 120. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tammelassa Kanta-Hämeessä traktorimönkijän nuorta mieskuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta hänen kaaduttuaan mönkijällä perjantai-iltana. Kuljettaja oli jäänyt kaatuneen ajoneuvon alle ja loukannut itseään, poliisi kertoo. Janakkalassa moottoripyörää kuljettanut nuori mies menetti ajoneuvonsa hallinnan ja suistui tieltä. Kuljettaja ja matkustajana ollut mies toimitettiin sairaalaan.

Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa vilkas ilta, vesijeteillä häiriköitiin Kangasalla

Juhannusaaton ilta ja yö olivat hyvin vilkkaat Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella. Pirkanmaalla tehtäviä oli hetkittäin runsaasti, mutta mitään sellaista ei poliisin mukaan kuitenkaan ilmennyt, joka olisi poikennut tavanomaisesta kesäviikonlopusta. Tehtäviä riitti pahoinpitelyiden ja liikenneasioiden merkeissä.

Poliisin venepartiot puhalluttivat useita veneellä liikkuneita ihmisiä vesillä Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa. Useampi veneilijä puhalsi yli nolla promillea lopputuloksen jäädessä kuitenkin alle rangaistavuuden, poliisi kertoo. Poliisilaitoksen alueelta kirjattiin vain pari ruorijuopumusta.

Venepartiolla oli yksi hälytystehtävä Kangasalla häiriköivistä vesijeteistä, poliisi kertoo. Vesijeteillä häiriköineet tavoitettiin, ja poliisi ohjeisti heitä vesillä liikkumisesta. Lisäksi tavattiin yksi veneilijä, joka vaaransi liikenneturvallisuutta vesillä. Näiden lisäksi poliisi antoi huomautuksia pienemmistä rikkeistä vesillä.

Lapin poliisilla kiireinen juhannusyö - pahoinpitelyt, rattijuopumukset ja häiriökäyttäytymiset työllistivät

Myös Lapin poliisi kertoo vilkkaasta juhannusyöstä. Ihmiset olivat liikkeellä muun muassa pienimuotoisissa juhannustapahtumissa. Pahoinpitelytehtävät, rattijuopumukset, häiriökäyttäytymiset sekä omaisuusrikokset pitivät poliisia kiireisenä perjantai-iltana ja lauantain vastaisena yönä.

Hukkumiskuolemilta vältyttiin Lapissa.

– Hukkumisista ei ole tullut tietoa. Toki Lapissa on etelään verrattuna ollut koleampaa, Lapin poliisista kommentoidaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttua päivitetty kauttaaltaan klo 16.20.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​