Henkirikokset

Ahvenanmaan Eckerön polttomurhasta tuomittiin nainen elinkautiseen ja toinen 11 vuoden vankeuteen – uhrin päälle heitettiin bensiiniä ja hänet sytytettiin tuleen

Ahvenanmaan käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona kaksi naista Eckerössä tapaninpäivänä tapahtuneesta henkirikoksesta. Oikeuden mukaan naiset murhasivat miehen sytyttämällä hänet tuleen.

31-vuotias nainen tuomittiin vankeuteen elinkaudeksi, 37-vuotias nainen 11 vuodeksi. Vanhemman naisen rangaistusta lievennettiin, koska hän auttoi rikoksen selvittämisessä.

Oikeuden mukaan naiset saapuivat yöaikaan miehen luokse naamioituneina ja bensiiniä sisältäneiden ämpäreiden kanssa. Miehen ikkuna rikottiin kivellä, ja kun hän tuli katsomaan tapahtunutta, naiset heittivät hänen päälleen bensaa ja sytyttivät hänet tuleen.

Mies juoksi ulos, ja naapuri hälytti hänelle apua. Uhri vietiin helikopterilla sairaalaan, missä hän menehtyi kahden päivän kuluttua. Hänelle aiheutui vakavat, lähes koko kehon peittäneet palovammat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tuomion mukaan naiset olivat luoneet Facebookiin valeprofiilit, joiden välityksellä he olivat suunnitelleet tekoa. Oikeus katsoi, että teko oli myös erityisen raaka ja julma.

Taustalla huoltajuusriita

Elinkautiseen tuomittu Emmelie Christina Hellström, 31, kiisti syytteen ja teonkuvauksen kokonaisuudessaan. Heidi Susanna Tiitta, 37, kiisti syytteen, mutta myönsi käyneensä tapahtumapaikalla kyseisenä päivänä. Hänen mukaansa tapahtumat eivät edenneet, kuten syyttäjä katsoi.

Uhri oli nuoremman naisen entinen puoliso. Tuomion mukaan pariskunta oli aiemmin riidellyt yhteisen lapsen huoltajuudesta. Nainen oli halunnut lapsen yksinhuoltajuuden, ja oli sen saamiseksi yrittänyt mustamaalata miestä perättömillä rikos- ja lastensuojeluilmoituksilla, tuomiossa sanotaan.

– (Syytetty) on yrittänyt monin tavoin mustamaalata (uhria) heidän huoltajuusasiassaan eikä epäröinyt käyttää laittomia keinoja, jotka lisääntyivät vähitellen, oikeus toteaa.