Oikeudenkäynti

Puolustusasianajaja: Poliisille on tällä viikolla välitetty uusi vihje Viking Sallyn vuoden 1987 henkirikoksesta

Riitta Salmi
Tanskalaismiehen puolustuksen mukaan vuonna 1987 tapahtuneeseen murhaan on tullut tuore vihje tällä viikolla.
Tanskalaismiehen puolustuksen mukaan vuonna 1987 tapahtuneeseen murhaan on tullut tuore vihje tällä viikolla.

Viking Sallyn vuoden 1987 henkirikoksesta on tällä viikolla tullut uusi vihje, ja se on välitetty poliisille, kertoo syytettyä oikeudessa edustanut asianajaja Martina Kronström.

– Se tuli minulle henkilökohtaisesti. Minuun oltiin yhteydessä, ja olen pyytänyt henkilöä olemaan poliisiin yhteydessä, Kronström sanoo STT:lle.

Vihje tuli Kronströmin mukaan Suomesta. Hän ei kommentoi asiaa enempää, sillä asia on poliisilla selvityksessä. STT ei ole tavoittanut Lounais-Suomen poliisia kommentoimaan asiaa.

Matkailualus Viking Sallyn veritekoa käsiteltiin tällä viikolla Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii tanskalaismiehelle elinkautista vankeusrangaistusta murhasta ja murhan yrityksestä. Syytetty kiistää syytteen kokonaisuudessaan.

Puolustuksen mukaan muita mahdollisia tekijöitä on

Syyttäjän mukaan tapahtuma-aikaan 18-vuotias tanskalaismies hyökkäsi laivan helikopterikannella nukkuneen parikymppisen länsisaksalaispariskunnan kimppuun. Uhreja lyötiin syyttäjän mukaan useita kertoja päähän laivan tiloista otetulla kuonavasaralla. 20-vuotias mies kuoli, ja 22-vuotias nainen loukkaantui vakavasti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uhrit matkasivat Viking Sallylla Tukholmasta Turkuun osana interrail-matkaansa. Syytetty taas oli partioryhmänsä kanssa matkalla leirille Suomeen. Häntä pidettiin tapahtuma-aikaan todistajana, sillä hän oli uhrien luona ensimmäisten joukossa auttamassa heitä.

Tänään päättyneessä oikeudenkäynnissä puolustus on vedonnut muun muassa siihen, että henkirikokselle on muita mahdollisia tekijöitä.

Tuomio asiassa annetaan 30. kesäkuuta.