Salo

Salolaiset toivovat kukkaniittyä ja sähköisiä riksapyöriä

RIITTA SALMI
Salon kaupungintalo syyskuussa 2019.
Salon kaupungintalo syyskuussa 2019.

Osallistuvan budjetoinnin ensimmäinen vaihe päättyi Salossa tällä viikolla. Määräaikaan mennessä kaupunki sai lähes sata ehdotusta osallistuvan budjetoinnin kohteiksi.

Ehdotukset vaihtelevat yksittäisestä hankinnasta tai toimenpiteestä laajoihin kokonaisuuksiin. Ehdotuksissa toivotaan muun muassa kukkaniityn perustamista Vähäjoen varteen ja sähköisten riksapyörien hankkimista vanhuspalveluihin. Lisäksi toivotaan esimerkiksi lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämistä erilaisilla toimenpiteillä sekä kolmen uuden ulkoliikuntapaikan perustamista. Suurin osa saaduista ehdotuksista liittyy asukkaiden vapaa-ajan viettoon ulkotiloissa eli erilaisten ulkoliikuntapaikkojen ja ulkoilureittien kunnostamiseen tai perustamiseen.

Seuraavaksi kaupungin eri toimialat käyvät ehdotukset läpi ja varmistavat, että mitään esteitä ehdotuksen toteutukselle ei ole. Koska ehdotuksia tuli runsaasti, niin niiden valmistelu äänestykseen vie oletettua pidempään. Kaupunki päättikin tästä syystä siirtää Otakantaa.fi-palvelussa toteutettavan äänestyksen aloittamista maanantaista 19. huhtikuuta torstaihin 22. huhtikuuta. Äänestysaikaa jatkettiin vastaavasti torstaihin 6. toukokuuta asti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Osallistuvan budjetoinnin kokeiluun on tämän vuoden talousarviossa varattu yhteensä 100 000 euroa. Osassa ehdotuksista oli mukana yksityiskohtainen budjetti, osa ehdotuksista taas oli yleisiä kehittämisideoita ilman tarkempaa suunnitelmaa tai talousarviota. Jos on vain mahdollista, niin näillekin ideoille pyritään määrittelemään jokin budjetti, jotta ne saadaan mukaan äänestykseen. Kaikki ehdotukset kootaan yhteen asukkaiden nähtäville, ja niitä hyödynnetään kaupungin muussa toiminnassa.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​