Varusmiehet

Sotilasvalat Säkylästä ja Niinisalosta: Katso juhlavat valatilaisuudet ja ohimarssit Porin prikaatista myös perjantaina

JORI LIIMATAINEN
Arkistokuvassa sotilasvalatilaisuus Säkylässä vuonna 2017.
Arkistokuvassa sotilasvalatilaisuus Säkylässä vuonna 2017.

Porin prikaatin alokkaiden sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet järjestettiin torstaina ja perjantaina. Tammikuun 2021 saapumiserän tilaisuudet pidettiin ilman yleisöä koronatilanteesta johtuen.

TS välittivalastriimit perjantaina Niinisalosta.

Porin prikaatin toiveesta linkit valastriimeihin on poistettu 19.2.

Porin prikaatissa palvelee noin 2 000 alokasta eli tämän vuoden ensimmäisen saapumiserän varusmiestä.

Alokkaat ovat eri puolilta Suomea, mutta pääosin Porin prikaatin toimialueelta Varsinais-Suomesta ja Satakunnasta. Alokkaita on myös Pohjanmaalta.


Perjantaina 12.2. lähetykset tulivat Niinisalosta.

Kello 10 alkoi Pohjanmaan jääkäripataljoonan (3. jääkärikomppania, tiedustelukomppania) sotilasvala ja -vakuutus, jonka jälkeen lähetyksessä nähtiin myös yksikön ohimarssi. Tässä vala- ja vakuutustilaisuudessa oli mukana 345 alokasta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy


Viimeinen suora lähetys alkoi perjantaina kello 12. Siinä valan ja vakuuden antoi Satakunnan tykistörykmentti eli 1. patteri, 2. patteri ja kranaatinheitinkomppania. Sotilasvalan ja -vakuuden jälkeen oli yli 400 alokkaan ohimarssi.


Ensimmäisessä Säkylän lähetyksessä torstaina kello 10 nähtiin koko Varsinais-Suomen huoltopataljoonan ja Niinisalon 2. huoltokomppanian sotilasvala ja -vakuutus.


Torstaina kello 12 Säkylästä alkaneessa lähetyksessä oli Satakunnan jääkäripataljoonan (1. jääkärikomppania, panssarintorjuntakomppania ja 2. jääkärikomppania) vala ja vakuutus. Näiden jälkeen nähtiin noin 450 alokkaan ohimarssi.


Torstain kello 14 Säkylän lähetyksessä sotilasvalan ja -vakuuden antoivat Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoona (1. pioneerikomppania, suojelukomppania, esikuntakomppania ja viestikomppania). Tämän jälkeen oli ohimarssi, jossa oli mukana pataljoonan lähes 500 alokasta.


Turun Sanomat välittää Porin prikaatin tuottamat striimit. Strimien tekijänoikeudet ovat Puolustusvoimilla.

Porin prikaatin toiveesta linkit valastriimeihin on poistettu 19.2.

Koronajärjestelyt

Alokkaat 2021

Noin 12 000 alokasta aloitti palveluksensa Puolustusvoimissa 4. tammikuuta 2021.

Maavoimissa aloittajia oli noin 9 500.

Loput jakaantuivat merivoimien, ilmavoimien ja rajavartiolaitoksen joukko-osastoihin.

Eniten uusia alokkaita vastaanottivat Porin prikaati, Karjalan prikaati ja Kainuun prikaati.

Puolustusvoimat toimii koronapandemian aikana niin, että kaikki varusmiehet ja kouluttava henkilökunta on jaettu kolmeen osastoon.

Kukin ryhmä on vuorollaan neljä viikkoa koulutuksessa ja kaksi viikkoa vapaalla, eivätkä ryhmät kohtaa toisiaan missään vaiheessa.

Palvelusviikoista puolet vietetään kasarmilla ja puolet maastoharjoituksissa.

Varusmiesten koulutus- ja vapaajaksoissa on kuitenkin eroja joukko-osastojen välillä.

Palveluksen kokonaiskesto on ennallaan.

Lisätietoja tämän vuoden ensimmäisen saapumiserän valatilaisuuksista myös muualla Suomessa löytyy täältä.

Näytä lisää

Fakta

Sotilasvala ja -vakuutus

Sotilasvala on Puolustusvoimissa vuosisatoja vanha perinne, jossa valan vannoja lupaa palvella isänmaataan rehellisesti ja parhaan kykynsä mukaan sekä puolustaa sen koskemattomuutta Jumalan nimeen.

Sotilasvakuutus taas on uskonnollisessa suhteessa neutraali, kunnian ja omantunnon kautta tapahtuva vakuuttamisen muoto.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​