EU

Eduskunta tukee EU:n ja Britannian sopimuksen väliaikaista soveltamista helmikuun loppuun – Tuppurainen: "Lopullinen sopimus ei ole vielä taputeltu"

EU ja Britannia pääsivät jouluaattona sopuun kauppa- ja yhteistyösopimuksestaan.
EU ja Britannia pääsivät jouluaattona sopuun kauppa- ja yhteistyösopimuksestaan.

Eduskunnan suuri valiokunta tukee EU:n ja Britannian välisen sopimuksen väliaikaista soveltamista helmikuun loppuun saakka.

– Eduskunta palaa sopimuksen varsinaiseen lopulliseen hyväksymiseen tammikuussa, suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr) twiittasi maanantaina suuren valiokunnan kokouksen jälkeen.

Suuren valiokunnan 1. varapuheenjohtaja Jani Mäkelä (ps) muistutti twitterissä, että nyt käsiteltiin varsinaisesti vain väliaikaisen erosopimuksen täytäntöönpanoa, jota ilman olisi tullut vuoden alusta sopimukseton tila – ei siis vielä lopullista sopimusta.

Eurooppaministeri Tytti Tuppurainen (sd) totesi, että eduskunta antoi maanantaina tukensa valtioneuvoston toimintalinjalle.

– Se tarkoittaa, että Suomi voi EU:n neuvoston kirjallisessa menettelyssä hyväksyä sen, että sopimus UK:n (Yhdistyneen kuningaskunnan) ja EU:n välillä allekirjoitetaan ja sitä ryhdytään soveltamaan väliaikaisesti vuodenvaihteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Eduskunnan antamalla tuella Suomi voi väliaikaisen soveltamisen vuodenvaihteessa hyväksyä. Väliaikaista soveltamista jatketaan helmikuun loppuun, Tuppurainen vahvisti.

"Ei ole vielä loppuun saakka taputeltu"

Tuppuraisen mukaan tämä kauppa- ja kumppanuussopimus Ison-Britannian ja EU:n kesken vielä ei ole vielä loppuun saakka taputeltu.

– Mutta tärkeä vaihe on nyt Suomen osalta saavutettu.

Jos yksittäinen jäsenmaa tai EU:n parlamentti hylkää sopimuksen, niin se ei Tuppuraisen mukaan astu voimaan edes väliaikaisesti.

– Sitten tulisi sopimukseton suhde, mutta se ei ole todennäköistä. Sopimus saanee tuen jäsenmaiden neuvostolta ja parlamentilta.

EU:n parlamentti tulee tekemään siis vielä oman päätöksensä sopimuksesta ensi vuoden puolella. Sen jälkeen neuvostossa on vielä tehtävä lopullinen päätös sopimuksen hyväksymisestä, ja vasta sitten sopimus voi astua voimaan.

– Jos kaikki EU:n jäsen maat hyväksyvät sopimuksen, vältämme sopimuksettoman eron.

Iso-Britannia muuttuu sopimuksen myötä Suomelle ikään kuin kolmanneksi maaksi.

Kauppa- ja kumppanuussopimus on yksi kattava sopimus, jota täydentää ainoastaan erilliset sopimukset tietoturvasta ja ydinenergia-alan yhteistyöstä.

Tuppurainen totesi maanantaina, että lentoliikenne oli Suomelle yksi tärkeimmistä yksittäisistä kysymyksistä.

– Voimme olla tyytyväisiä. Tämä sopimus mahdollistaa lentoyhteydet UK:n ja EU:n välillä, ja lisäksi Finnairille mahdollistuvat tärkeät jatkolennot Yhdysvaltoihin ja Aasiaan.

Väliaikainen järjestely kestää helmikuun loppuun

Valtioneuvoston kannasta päätti puolestaan EU-ministerivaliokunta maanantaina aamupäivällä kirjallisessa menettelyssään. Tuppurainen esitteli valtioneuvoston kannan suurelle valiokunnalle, jonka jälkeen valiokunta otti siihen kantaa eduskunnan puolesta.

EU-ministerivaliokunta totesi, että Euroopan komission ja Britannian neuvottelema kauppa- ja yhteistyösopimus sekä sitä täydentävät erilliset sopimukset tietoturvasta ja ydinenergia-alan yhteistyöstä ovat EU:n ja Suomen neuvottelutavoitteiden mukaisia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Valtioneuvosto pitää tärkeänä, että uutta kauppa- ja yhteistyösopimusta voidaan alkaa soveltaa heti vuoden vaihteessa. Sopimus ei vastaa EU-jäsenyyttä, mutta on tässä tilanteessa sekä EU:n että Britannian etu ja paljon parempi vaihtoehto kuin sopimukseton tila, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen totesi.

Eduskunnan oli käsiteltävä asia ennen EU:n neuvoston päätöstä sopimuksen väliaikaisesta soveltamisesta. STT:n mukaan jäsenmaista koostuva ministerineuvosto päättää asiasta kirjallisella menettelyllä tiistain aikana.

EU-komission ehdotuksen mukaan väliaikainen järjestely kestää helmikuun loppuun. Siihen mennessä sopimus on määrä saada virallisesti hyväksytyksi.

Euroopan parlamentin poliittisten ryhmien puheenjohtajat kokoontuivat maanantaina komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin ja pääneuvottelijan Michel Barnierin kanssa.

Parlamentin ryhmäjohtajat hyväksyvät sopimuksen väliaikaisen soveltamisen ennen virallista ratifiointia erittäin poikkeuksellista tilanteesta johtuen. Sopimusta tullaan käsittelemään parlamentin valiokunnissa ja täysistunnossa heti alkuvuodesta.

Tavarakauppa jatkuu ilman tulleja

EU ja Britannia pääsivät kauppa- ja yhteistyösopimuksesta sopuun jouluaattona pitkien neuvottelujen jälkeen.

Sopimus takaa sen, että tavarakauppa Britannian ja EU:n välillä jatkuu ilman tulleja ja kiintiöitä, vaikka Britannia ei ole enää tammikuun alusta kuulu EU:n sisämarkkina-alueeseen eikä tulliliittoon. Tuotteiden on kuitenkin oltava asianmukaisten alkuperäsääntöjen mukaisia. Byrokratia erilaisine tarkastus- ja selvitysvaatimuksineen lisääntyy.

Sen sijaan palvelut on rajattu valtaosin sopimuksen ulkopuolelle. Siten EU-maiden ammatinharjoittajien oikeus toimia Britanniassa on jatkossa nykyistä rajatumpi. Britannia jää myös pois Erasmus-ohjelman opiskelijavaihdosta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Osapuolet ovat sopineet ylläpitävänsä korkeatasoisia normeja esimerkiksi ympäristönsuojelussa, sosiaaliturvassa ja työntekijöiden oikeuksissa, verotuksen läpinäkyvyydessä ja valtiontukien sääntelyssä.

Sopimus ei kata ulkopolitiikkaa, ulkoista turvallisuutta eikä puolustusyhteistyötä.

Sopimuksen perusteella EU luopuu neljäsosasta kalastuskiintiöstään Britannian vesillä. Viiden ja puolen vuoden ylimenoajan jälkeen kiintiöistä sovitaan vuosittain.

Britannian ero EU:sta toteutui viime helmikuun alussa, mutta siirtymäaikana kaupankäynnissä sekä tavaroiden ja ihmisten liikkuvuudessa on käytännössä noudatettu jäsenyyden aikaisia sääntöjä. Siirtymäaika päättyy tämän vuoden lopussa, jolloin aletaan soveltaa nyt neuvoteltua kauppa- ja yhteistyösopimusta.

Juttua täydennetty kauttaaltaan kello 18.45.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (5)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Paavo Manninen
Lukukinkerit
Mietiskelin sitä, että kait valiokuntien jäsenet ehtivät lukea tunnollisesti koko bumaskan. Siis ne 1600 sivua tiukkaa tekstiä.
Joskus lueskelin "Hadrianuksen muistelmia" iltaisin: kaksi sivua ja takuuvarma nukahdus. Mutta enhän olekaan kansanedustaja...
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Ari Hyvönen
Ja vaihtoehto olisi?
Eu:lla ja sen uskollisimmalla orjalla Suomella ei ole varaa edes harkita sopimuksen hylkäämistä. Jos Britannia pääsee osoittamaan miten hyvin se tulee toimeen täysin ilman eu:a ja sopimusta on esimerkki monelle maalle liian houkuttava ja Brysselin diktatuurista alkaa ripea poistuminen.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Mankala
Vast: Ja vaihtoehto olisi?
Brexit on jo nyt ollut Iso-Britannialle taloudellinen katastrofi. Kansalaisia vedätettiin 6-0 ennen kansanäänestystä. Varoittava esimerkki mihin etnonationalistinen populismi voi pahimmassa tapauksessa johtaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
_J_
Vast: Ja vaihtoehto olisi?
Kyllä Boris on piakkoin onnellinen, kun saa skotlantilaisten uuden kansanäänestystuloksen eteensä, ja EU:n toimitilat uuden sinivalkoisen lipun, kun Skotlannista tulee heidän erottuaan isosta-britanniasta EU:n jäsenvaltio.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Ja vaihtoehto olisi?
Ari Hyvönen: "Eu:lla ja sen uskollisimmalla orjalla Suomella ei ole varaa edes harkita sopimuksen hylkäämistä. Jos Britannia pääsee osoittamaan miten hyvin se tulee toimeen täysin ilman eu:a ja sopimusta..."

Nythän sitten niin sanotusti kalkkiviivoilla britit tajusivat että sopimukseen on päästävä ja antoivat periksi.

Mutta mitä jatkossa?
Maa on kai virallisesti Kingdom of Great Britain. Usein vain Great Britain tai UK., United Kingdom.
Tässähän voi nyt hyvin käydä niin että yhdistyneistä kuningaskunnista Skotlanti lähtee lätkimään ja Isosta-Britanniasta tulee Pikku-Britannia. Ihan ongelmaton ei ole myöskään Pohjois-Irlannin tilanne.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä
Ilmoitus näkyy vain keskusteluiden moderaattoreille, eikä sitä tulla julkaisemaan.

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.