Australia

Sydneyssä oli kuumin marraskuun yö koskaan – Australiassa kesä ei ole virallisesti vielä alkanut, mutta päivälämpötilat kohoavat 40 celsiusasteeseen

Sydneyssä ihmiset menivät sankoin joukoin rannoille viikonloppuna. Bondi Beachilla oli lauantaina haastavaa pitää turvaväliä.
Sydneyssä ihmiset menivät sankoin joukoin rannoille viikonloppuna. Bondi Beachilla oli lauantaina haastavaa pitää turvaväliä.

Australiassa Sydneyn kaupungissa mitattiin kuumin marraskuun yön koskaan.

Sunnuntain vastaisena yönä oli vähintään 25,4 celsiusastetta. Aiempi ennätys oli 24,8 celsiusastetta vuodelta 1967.

Kello 4.30 mennessä lämpötila nousi 30 celsiusasteeseen ja myöhemmin päivällä 40 celsiusasteeseen.

Asiasta kertoivat muiden muassa BBC, ABC ja uutistoimisto Reuters.

Kesä Australiassa ei ole virallisesti vielä alkanut.

Tiistaiksi ennustetaan yhä kuumempaa säätä. Helleaallon on määrä kestää viidestä kuuteen päivää.

Myös Victorian ja Etelä-Australian osavaltioissa kerrottiin kuumuudesta viikonloppuna.

– Marraskuu on ollut aika epätavallinen monella tapaa. Vettä on satanut vain puolet normaalista. On hyvin mahdollista, että tästä kuusta tulee kuumimpia marraskuita tilastoidussa historiassa, sanoi BBC:lle Andew Watkins Australian ilmatieteen laitoksesta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viime kesänä Australiassa kärsittiin jättimäisistä maastopaloista

Sydneyssä asukkaat menivät suurin joukoin rannoille. Esimerkiksi Manly Beachilla oli satoja ihmisiä jo ennen aamukahdeksaa, kun lämpötila oli jo yli 30 astetta.

Uuden Etelä-Walesin viranomaiset muistuttivat ihmisiä turvavälien pitämisestä, jotta koronavirus ei leviäisi.

Australiassa kesät ovat pidentyneet ja kuumentuneet.

Pääministeri Scott Morrison kutsui viime kesää "mustaksi kesäksi".

Tuolloin pitkittyneet ja jättimäiset maastopalot tappoivat 33 ihmistä ja arviolta miljardi eläintä.

Maata paloi lähes 24 miljoonaa hehtaaria, mikä vastaa lähes kahta kolmannesta Suomen pinta-alasta. Yli 3 000 kotia tuhoutui.

Sunnuntaina Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa roihusi yli 60 maastopaloa.

Kyseessä oli sitten viime kesän ensimmäinen viikonloppu, jolloin maastoa paloi laajalti useassa paikassa.

Jo perjantaina pelastusviranomaiset kehottivat ihmisiä valmistautumaan paloihin.

– Haluan tehdä viestini hyvin hyvin selväksi. Se, mitä nyt viikonloppuna tapahtuu, tapahtuu hyvin mahdollisesti myöhemminkin tämän palokauden aikana, sanoi ABC:lle poliisista ja pelastuslaitoksesta vastaava ministeri David Elliott Uuden Etelä-Walesin hallituksesta.

Sunnuntaina Northmeadessa Länsi-Sydneyssä maastopalo vaurioitti asuintaloa ennen kuin se saatiin hallintaan.

Samalla alueella asuva Melinda Kee kertoi ABC-kanavalle, että hän ei ollut valmistautunut evakuoimaan.

– Yritin puntaroida, pitäisikö meidän pakata arvokkaimmat. Jos meidän olisi pitänyt lähteä, emme olisi olleet valmistautuneita, Kee sanoi ABC:lle.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​