Kristillisdemokraatit

Kristillisdemokraateilta oma työllisyyspaketti: Hallituksen vitkastelu tulee kalliiksi kansalle

Hallituksen olisi syytä ryhdistäytyä työllisyystoimien aikaansaamiseksi, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tuumii.
Hallituksen olisi syytä ryhdistäytyä työllisyystoimien aikaansaamiseksi, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah tuumii.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah arvostelee hallitusta työllisyysuudistusten vitkuttelusta.

–  Totesimme jo ennen koronakriisin alkua, että olisi tärkeää saada uudistukset käyntiin. Kesällä ei ole tapahtunut mitään. Hallitus on tyytynyt marginaaliseen puuhasteluun. Tehokkaiden toimien sijaan hallitus on päättänyt kiristää palkansaajan verotusta, hän moittii.

Puolueen eduskuntaryhmä julkisti oman työllisyysohjelmansa keskiviikkona. Samalla se esitteli vaihtoehtoisen budjettinsa ensi vuodelle.

Sotu uusiksi

Essayahin mukaan heidän tekemällään paketilla voidaan saavuttaa 100 000 uutta työllistä lähivuosien aikana.

Yksi keino parantaa työllisyyttä on sosiaaliturvan kokonaisuudistus.

–  Nykyinen malli on pirstaleinen, joka ei kannusta. Kannustinloukkuja on purettava. Nykyistä tukimuotojen sijaan tarvitaan yksi yleistuki, joka huomion erilaiset elämäntilanteet.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Hän myöntää itsekin sotu-komiteassa istuvana, että uudistus ei ole helppo.

Paikallinen sopu nopein

Ohjelma lähtee siitä, että työpaikkoja syntyy lisää, mikäli jäykät työmarkkinat saadaan joustavammiksi.

–  Suomessa on noin 50 000 järjestäytymätöntä yritystä. Nämä pienet ja keskisuuret yritykset ovat niitä, joissa syntyy uutta kasvua ja työtä. Työtä syntyisi vielä enemmän, jos työehdoista voitaisiin sopia joustavammin.

Hän jatkaa, että paikallisen sopimisen edistäminen on työllisyyspaketin nopeimmin vaikuttava ja kiireellisin työllisyyshanke.

–  Sitä ei voi lykätä hamaan tulevaisuuteen tai työntää riitaisiin työmarkkinapöytiin, Essayah sanoi.

Kisällitessi pöytään

Hän otti esille nuorten syrjäytymisen.

–  Suomessa on vaje monien eri käsityöalojen ammattilaisista. Yrityksille annettu palkkatuki ja oppisopimuskoulutus ovat kustannustehokkaita keinoja. Haluamme panostaa ammatilliseen koulutukseen ja erityisesti oppisopimuskoulutukseen.

Hän mainitsi kisällitessin, joka voisi olla hyvä vaihtoehto.

Ei kiristystä

Puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen korosti, etteivät he ole esittämässä koronan vastaisia toimia.

–  On selvää, että valtio ottaa suurimman iskun vastaansa. Samalla on kuitenkin huolehdittava siitä, että isku on mahdollisimman pieni kansalaisille. Olemme myös sitä mieltä, että on perusteltua ottaa lisää velkaa kriisin keskellä, hän linjaa.

Samalla hän antaa kuitenkin satikutia hallitukselle.

–  Hallitus on ryhtynyt veronkiristyksiin, vaikka tarvitaan kevennyksiä.

Hevi-osastolle alea

Ryhmä ehdottaakin varjobudjetissaan lähes miljardin euron edestä veronkevennyksiä.

Kevennystä tarvittaisiin tuloverotukseen. Samalla korotettaisiin kotitalousvähennystä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Ruoan hintaa ryhmä laskisi siirtämällä hedelmät ja vihannekset alempaan kymmenen prosentin verokantaan.

Omaishoidon tuen ryhmä muuttaisi verovapaaksi tuloksi. Näin helpotettaisiin omaishoitajien tilannetta. He peruisivat myös hallituksen tekemät kiristykset polttoaineveroon ja muihin energiaveroihin.

Vauvatonni taas esillä

Koska taloustilanne on haastava, niin puolue esittää vain maltillisia lisäyksiä valtion menoihin.– Suurimmat määrärahalisäykset liittyvät vanhustenhoidon tason parantamiseen, terapiatakuun käyttöönottoon ja lapsiperheiden tukemiseen. Ryhmä poistaisi varhaiskasvatusmaksut kokonaan sisaruksilta. Perusteluna on monilapsisten perheiden tukeminen.

Mukana on jälleen tuhannen euron korvaus, niin sanottu vauvatonni syntyvästä lapsesta.

Ruoka-apuun pysyvyyttä

Ruoka-apuun ryhmä penää kunnon pelisääntöjä.

–  Vastoin eduskunnan tahtotilaa hallitus on jättänyt ruoka-apua jakavien yhdistysten tuen pois talousarviostaan. Vaadimme ruoka-avulle pysyvää määrärahaa, Räsänen linjaa.

Hallituksen kaavailuja oppivelvollisuuden pidentämisestä ryhmä ei hyväksy.

–  Hanke olisi pitänyt panna jäihin. Laajentamisen sijaan hakisimme välineitä, joilla voidaan vähentää syrjäytymistä ja koulupudokkaiden määrää.

Kokonaisuudessaan vaihtoehtobudjetti lisäisi valtion menoja 322 miljoonalla eurolla ja vähentäisi verotuloja 893 miljoonan euron verran.

Lisätuloja ja menosäästöjä on esitetty 1,6 mrd. euron edestä. Budjetti vähentäisi valtion velanottotarvetta vajaalla 500 miljoonalla eurolla.

Väärin niitattu

Kun puolueen johto esitteli varjobudjettiaan, niin esille nousi EU:n elvytyspaketti. He olisivat vaatineet alennusta jäsenmaksuun viime kesän neuvotteluissa.

–  Olisimme halunneet jättää elvytysrahaston omaksi erilliseksi hallitusten väliseksi sopimukseksi, kuten on nyt EU:n neuvottelupöydissä väläytelty. Emme pidä hyvänä ratkaisuja sitä, että elvytysrahasto ja budjetti niitattiin yhteen, Essayah muotoili.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​

Aiemmat viestit (4)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Mankala
Verot ja palkat alas samoin sosiaaliturva
Mistä näitä plussia satelee? PS apupuolue heittelee taas helposti perusteettomia väitteitä kuntavaaleja varten. Veroja ja palkkoja alentamalla ei 100 000 työpaikkaa synny. Sen on myöntänyt jo kapitalistinenkin tiedemies.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Nukkehallinnon_vt._ohjelmajohtaja
Vast: Verot ja palkat alas samoin sosiaaliturva
@Mankala

Mhiin... kapitalistinen tiedemies... Mutta entäs kun tulee vastaan se yhdestoista kristitty tiedemies?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Julle
Vast: Verot ja palkat alas samoin sosiaaliturva
Mankala älä lausu väärää todistusta onko syy ideologinen vai jokin muu, sitä en tiedä. Kun KD saa hallintavallan ”PSn apupuolueena” ollaan oikealla tiellä. Työttömyys pienenee kun KDn teesit saadaan hallitusohjelmaan.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Nukkehallinnon_vt._ohjelmajohtaja
Vast: Verot ja palkat alas samoin sosiaaliturva
@Julle
"työttömyys pienenee kun KDn teesit saadaan hallitusohjelmaan."

Joo joo, kantona kaskessa on nyt vaan se, että miten saadaan KD teeseineen päivineen hallitukseen?

Sas se?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.