Helsinki

STM antoi ohjeita epidemian leviämisalueille: ryhmäliikunta loppuu ja julkiset tilat kiinni – pääkaupunkiseudulle ja Pirkanmaalle uusia koronarajoituksia

Arttu Laitala
Iso osa jalankulkijoista käyttää jo maskia Helsingin keskustassa.
Iso osa jalankulkijoista käyttää jo maskia Helsingin keskustassa.

Koronatartuntojen määrä on kasvanut koko Suomessa syksyn aikana. Tilanteen hillitsemiseksi rajoituksia tiukennetaan nyt vakavimmassa epidemiatilanteessa olevilla alueilla pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla.

Lisäksi sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on antanut Uudellemaalle sekä muille leviämisvaiheen uhassa oleville alueille lisäohjeita epidemian leviämisen estämiseksi.

STM kehottaa tiedotteessaan, että kunnat ja kuntayhtymät harkitsevat korkean tartuntariskin julkisten tilojen käytön keskeyttämistä. Tämä koskee kuntosaleja sekä ryhmäliikuntaan tai urheiluun käytettäviä tiloja, uimahalleja ja kylpylöitä, yleisiä saunoja, huvi- ja teemapuistoja, tivoleita sekä eläintarhoja sekä sisäleikkipuistoja tai -paikkoja.

Ministeriö suosittaa, että yli kymmenen henkilön yksityistilaisuuksia ei järjestetä eikä niihin osallistuta. Kiellot ovat viime sijassa aluehallintovirastojen ja kuntien vastuulla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lisäksi STM suosittelee, että ryhmäharrastukset keskeytetään ja mahdollisuuksien mukaan siirrytään etäyhteyksiin. Lasten ja nuorten harrastusten kohdalla on kuitenkin syytä käyttää erityistä harkintaa.

Pääkaupunkiseudulla kielletään yleisötilaisuudet

Helsinki, Espoo, Vantaa ja muu pääkaupunkiseutu ottaa käyttöön järeitä keinoja koronatilanteen hillitsemiseksi. Toimenpiteitä ovat kaikkien julkisten tilojen sulkeminen, yleisötilaisuuksien kieltäminen ja toisen asteen opetuksen siirtäminen etäopiskeluun.

Käytännössä toimet tarkoittavat muun muassa uimahallien, jäähallien ja kirjastojen sulkemista. Koulutuspuolella peruskoulu ja varhaiskasvatus jatkavat kuitenkin lähiopetuksen piirissä.

Toimista kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa tiistaina aamupäivällä. Hänen mukaansa likimain koko kaupunkien käytössä oleva keinoarsenaali otetaan käyttöön. Vielä järeämmät toimet edellyttäisivät valtiotason päätöksiä.

Rajoituksista on tarkoitus päättää torstaina ja ne on määrä ottaa käyttöön mahdollisimman nopeasti. Määräaika voi Vapaavuoren mukaan olla jotakin kolmen viikon ja reilun kuukauden väliltä. Jälkimmäinen tarkoittaisi loppuvuotta.

Pirkanmaan koronatilanne merkittävästi heikentynyt

Tiistaina kerrottiin myös Pirkanmaan uusista torstaina voimaan tulevista koronarajoituksista, jotta leviämisvaiheeseen siirtyminen voitaisiin ehkäistä.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee maskien käyttöä myös toisen asteen oppilaitoksiin jouluaattoon asti sekä toistaiseksi julkisille ja yksityisille työpaikoille. Maskisuositus koskee myös peruskoulujen ja päiväkotien työntekijöitä sekä kauppoja ja ostoskeskuksia.

Yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi Pirkanmaalla 15. joulukuuta asti. Rajoitus ei koske maajoukkue-, SM- tai 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Uimahallien kävijämäärä puolitetaan ja hallit kohdentavat ikäihmisten käynnit tiettyihin kellonaikoihin. Yksityistilaisuuksien osallistujamäärän suositus kiristyy enintään kymmeneen henkilöön joulukuun puoleenväliin asti.

Pirkanmaan koronatilanne on edelleen kiihtymisvaiheessa ja tilanne on viikon kuluessa merkittävästi heikentynyt, kerrotaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Sairaalahoidon tarve on viikossa kasvanut, ja Tampereen yliopistollinen sairaala otti loppuviikosta koronapotilaille käyttöön omat teho- ja vuodeosastot.

Uudenmaan yökahvilatoimintaa rajoitetaan

Koronaepidemian leviämisvaiheessa olevan Uudenmaan ravitsemisliikkeille tulee muita maakuntia tiukempia rajoituksia, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö tiedotteessaan. Asiaa koskeva valtioneuvoston asetus tulee voimaan torstaina puolenyön aikaan.

Asetus rajoittaa niin sanottujen yökahviloiden aukioloaikoja. Jatkossa ravitsemisliikkeet voivat olla auki kello 23 asti ja avata uudestaan aikaisintaan kello viisi aamulla. Tähän asti ravintolan on voinut avata tunnin sulkemisajan jälkeen.

Aukioloaikojen rajoitukset eivät koske huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä. Uudellamaalla kaikkien ravitsemisliikkeiden anniskelu päättyy edelleen klo 22.

Kiihtymisvaiheessa olevien Varsinais-Suomen, Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Pohjanmaan maakuntien ravitsemisliikkeissä rajoitukset ovat samat kuin tähänkin asti.

Pääkaupunkiseudun tilanne melkein kuin keväällä

Pääkaupunkiseudun koronatilannetta tiedotustilaisuudessa taustoitti Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Hänen mukaansa alueen tartuntojen määrässä on havaittu melkoinen hyppy viime viikon aikana. Jos testauskapasiteetin muutos otetaan huomioon, määrän voi olettaa olevan suhteellisesti jo lähellä viime kevään tilannetta. Silloin Uusimaa eristettiin muusta maasta.

Huolestuttavaa on Tuomisen mielestä sekin, että testeissä positiivisten tulosten osuus on noussut 4 prosenttiin ja yli 40-vuotiaiden sairastuneiden määrä on kasvanut merkittävästi. Se alkaa näkyä HUS:n sairaaloissa, joissa koronapotilaiden määrä on noussut viime vuorokauden aikana 15 prosenttia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Vaikka rajoituksia on otettu jo aiemmin käyttöön ja kansalaisiin on vedottu monin tavoin, se ei ole riittänyt, Tuominen totesi.

– Vetoan nyt taas: käyttäkää maskia, pitäkää etäisyyttä ja peskää käsiä.

Leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori totesi pääkaupunkiseudun kaupunkien perustavan päätösesityksensä neljään taustatietokokonaisuuteen.

Ne ovat faktat, asiantuntijatieto ja kokonaisharkinta sekä linjaavat asiakirjat. Viimeksi mainittu tarkoittaa lähinnä lainsäädäntöä ja valtioneuvoston hybridistrategiaa.

– Pääkaupunkiseutu on nyt leviämisvaiheessa. Kaikki kriteerit täyttyvät, Vapaavuori kiteytti.

– Viime viikon aikana ilmenneitä vaikuttavia tekijöitä ovat sairaalahoidossa olevien potilaiden määrän kasvu ja tartunnat hoivakodeissa ja asunnottomien majoituspaikoissa. Lisäksi jäljitys uhkaa ruuhkautua, ja suositusten noudattamiskuri on höltynyt.

Marinilta kiitoksia Vapaavuorelle

Päätösesitykset saivat nopeasti kiitoksia eri tahoilta.

Pääministeri Sanna Marin (sd) reagoi Twitterissä toteamalla, että "nyt on viimeinen hetki toimia nopeasti pahenevan pääkaupunkiseudun koronatilanteen kääntämiseksi. HUS alueen tänään kerrotut koronarajoitustoimet ovat painavia ja tarpeen. Kiitos @Vapaavuori."

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) käynnisti puolestaan keskustelut vakavimmassa koronatilanteessa olevien alueiden kanssa. Kiurun tarkoituksena on keskustella päivän aikana niiden alueiden kanssa, joissa ollaan koronaviruksen kiihtymis- tai leviämisvaiheessa. Ensimmäisenä vuorossa oli Uusimaa.

Myös yrityspuolella reagoitiin. Nordea muun muassa ilmoitti päivällä, että pankin Uudenmaan konttorit siirtyvät pelkästään ajanvaraukseen.

Nordean kassapalvelut toimivat kuitenkin edelleen koko Suomessa normaalisti. Turvallisuussyistä asiakkaita kehotetaan käyttämään maskia asioidessaan konttoreissa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

MaRa vaatii yökahviloita kiinni

Laajemmin koko Uudenmaan koronatilanteeseen otti tiistaina kantaa matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö MaRa. Järjestön mielestä anniskelupainotteisten yöravintoloiden tulee lopettaa yökahvilatoiminta Uudellamaalla heti.

"Myös asiakkaiden tulee noudattaa ravintoloiden ja muiden matkailualan yritysten viruksen leviämisen estämiseksi antamia ohjeita. Jos virus leviää Uudellamaalla hallitsemattomasti, seurauksena ovat uudet yhä ankarammat rajoitustoimet. Pahimmillaan tämä voi uhata uusimaalaisten joulun ja uuden vuoden ajan matkailua muualle Suomeen", MaRa toteaa tiedotteessaan.

Järjestön toimitusjohtajan Timo Lapin mielestä ravintolat, hotellit sekä kongressi- ja messualan yritykset ovat tehneet erinomaista omavalvontaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

– Korona ei ole yksittäistapauksia lukuun ottamatta levinnyt toimialamme yrityksissä, Lappi toteaa.

– Kun virus kuitenkin leviää nopeasti Uudellamaalla, tehokas omavalvonta on yhä tärkeämpää.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 24.11. kello 19.00: Lisätty tiedot STM:n ohjeista alueille.

Juttua päivitetty 24.11. kello 16.20: Lisätty tiedot Pirkanmaan koronarajoituksista ja Uudenmaan ravitsemisliikkeiden aukioloaikojen tiukennuksista.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (9)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Sebulon
Sedu
Sedu Koskinen aikoo järjestää suuret bileet Helsingissä.
Ovatko nuo rajoitukset siis kierrettävissä?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Timo Oivo
No oikeasti
Kyllä korona nyt karkaa Marinin hallituksen pikku kätösistä. Kehut olivat ennenaikaiset.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ladolcevita
Vast: No oikeasti
Perussuomalaiset ovat lähes joka palstalla julistaneet etteivät noudata koronasuosituksia. Eipä taida olla taudin leviäminen hallituksen vika
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: No oikeasti
Timo Oivo: "Kyllä korona nyt karkaa Marinin hallituksen pikku kätösistä. Kehut olivat ennenaikaiset."

Kirjoitetun viestin tulkitseminen on aina vaikeaa kun ei näe ilmeitä eikä kuule äänensävyjä.
Pitää siis yrittää vain selvitellä viestin yleisilmettä.

Se auttaa tulkinnan teossa että Oivo kirjoittaa pikku kätösistä.
Tulee käsitys vahingonilosta ja tyytyväisyydestä kun tilanne kriisiytyy.
No Oivo varmaan selittää tarkoitusperiään.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Ankpossu
Vast: No oikeasti
"Pikku kätösten" piti tarttua toimeen, kun paikallisen ja alueellisen tason "isot kädet", joille vastuuta oli siirretty, eivät tehneet riittäviä ja oikea-aikaisia ratkaisuja.

Turunkin toivoisi toimivan ennakoivasti. Ettei myöhemmin tarvitse kiristellä pääkaupunkiseudun mallin mukaisin keinoin. Esim. uimahalleissa voitaisiin rajoittaa kävijämääriä tai jaksottaa aikoja eri kävijäryhmille, jolloin pääasiassa riskiryhmiin kuuluvat ikäihmiset ja kuntoutujat voisivat nykyistä turvallisemmin käyttää halleja.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Sebulon
Vast: No oikeasti
Pari vakiokirjoittelijaa palvoo niin hallitusta, että minkäänlainen kritiikki ei ole heidän mielestään suotavaa. Thaimaassa kuninkaan arvostelu on majesteettirikos, Suomessa näiden hallituksenpalvojien mielestä hallituksen arvostelu varmaan pitäisi julistaa samanmoiseksi rikokseksi.
Minun mielestäni hallitus on selviytynyt koronakriisin hoidosta ihan kelvollisesti, mutta ei kai se hallituksen toiminta sentään niin ylitsevuotavan erinomaista ja täydellistä ole ollut, ettei kritiikillekin olisi sijaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: No oikeasti
Sebulon: "Pari vakiokirjoittelijaa palvoo niin hallitusta, että minkäänlainen kritiikki ei ole heidän mielestään suotavaa."

Epäilemättä Sebulon tarkoittaa tuossa minua.
En kuitenkaan mitenkään ole kieltämässä kritiikkiä.
Mutta laitan kuitenkin jonkinlaiset rajat sille miten ja mistä kritisoidaan.
Kun nyt korona on leviämässä niin ihmisiä päätyy karanteeniin, ihmisiä joutuu sairaalaan, ihmisiä kuolee ja yrityksiä ajautuu vaikeuksiin ja konkurssiin.
En lainkaan ymmärrä että joku tällaisessa tilanteessa lähtee ilkkumaan 'pikku kätösistä', ei se mitään asiallista kritiikkiä ole eikä se jos minä huomautan hyvistä tavoista ole hallituksen palvontaa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: No oikeasti
Toivottavasti pikku kätösistä kirjoittava Timo Oivo on kuunnellut radiota.
Kertoivat siellä juuri että uutistoimisto Bloomberg on listannut maat sen mukaan miten ne ovat pärjänneet koronan vastaisissa toimissa.
Suomi oli maailmanlaajuisesti viidenneksi paras ja Euroopan ykkönen.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Malvik
Vaikka olisi kuinka tappava tauti politisointiin se kelpaa
Kun hallitus antoi maakunnille vapaat kädet hoitaa korana tatrtuntojen ehkäisy oli Helsinki pormestari Vappavoren johdolla höllentämässä suosituksia . Nyt sitten tilanne on tämä ja kaksi kokoomuksen raskassarjalaista Sauli Niinistö ja Vapaavuori politisoi tyyliin joka sotkee hallituksen tähän heksingin tilanteeseen. Onneksi media ja kansalaiset voi seurata tilannetta, ettei kaikki tässä maassa ole hallituksen vika. Kyllähän turussakin oltiin tekemässä politiikkaa maskeista ja suosituksista kokoomuksen tyyliin.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.