Uutiset

Kuopion vesitasoturman uhrit samaa perhettä

Kuopion Vehmersalmella tänään sattuneen vesitasoturman uhrit olivat samaa perhettä. Poliisin mukaan onnettomuudessa kuolivat perheen 45-vuotias isä, 39-vuotias äiti ja 13-vuotias poika. Konetta lensi perheen isä, joka oli poliisin mukaan kokenut lentäjä.

Turmasta selvisi perheen 11-vuotias poika, jonka pelastusliivit nostivat pinnalle. Poliisi kertoi illalla, että pojan kanssa on jo päästy puhumaan.

Turmakoneella matkanneet olivat lähdössä lentoon omalla koneellaan, kun kone toistaiseksi tuntemattomasta syystä palasi alas. Päivystävän palomestarin mukaan kone osui laskeutuessaan ponttonilleen ja kääntyi ympäri.

Onnettomuus tapahtui Suvasvedellä muutaman sadan metrin päässä Vehmersalmen vierasvenesatamasta. Satamassa oli aiemmin päivällä järjestetty Vehmersalmipäiviin liittyvä lastentapahtuma. Paikalla oli onnettomuushetkellä edelleen noin 100 ihmistä.

Vehmersalmella paikalla olevan STT:n toimittajan Niilo Simojoen mukaan tunnelma vierasvenesatamassa oli heti turman jälkeen hiljainen ja järkyttynyt. Suomen lippu laskettiin puolitankoon.