Uutiset

Ainakin 12 kuollut juhannuksen turmissa

Ainakin kaksitoista ihmistä on kuollut juhannuksen ajan onnettomuuksissa. Viimeisin kuolonuhri oli juhannuspäivän iltana Lavialla mönkijäonnettomuudessa surmansa saanut nuori porilaismies.

Hukkuneita on tähän mennessä ainakin viisi. Lisäksi juhannusaattona keski-ikäinen mies löydettiin elottomana uimarannalta Lohjalla.

Kuopiossa eläkeläismies hukkui juhannuspäivänä mökkirantaan. Paraisilla hukkui mies juhannusyönä, ja juhannusaattona iäkäs nainen kuoli uintireissullaan Raaseporissa.

Torstaina iäkäs mies hukkui mökkirantaansa Naantalissa. Samana iltana löytyi Keski-Suomen Luhangassa mökkirannasta kuolleena iäkäs mies, jonka epäillään hukkuneen.

Juhannus on vesipelastajille yksi kesän kiireisimmistä viikonlopuista.

– Sairaankuljetuksia, konevikaisten veneiden hinauksia ja ruorijuoppoja. Iltaa kohden tehtävät ovat jälleen lisääntyneet, kuvaili kapteeniluutnantti Jim Johansson Suomenlahden merivartiostosta illansuussa.

Suuri osa hälytyksistä on kuitenkin päättynyt onnellisesti. Moni uimari oli päässyt rantaan jo omin tai sivullisten avuin ennen pelastuslaitoksen paikalle tuloa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juhannuksen erikoisempiin tapauksiin lukeutuu Kalajoen juhannusjuhlilla koettu trombi, joka lennätti iltapäivällä myyntikojuja. Kukaan ei loukkaantunut, sillä festivaalikenttä oli suljettuna trombin iskiessä.

– Se lennätti myyntitelttoja ilmaan, vaikka ne oli vahvoilla painoilla ankkuroitu maahan. Jos kentällä olisi ollut porukkaa, varmasti olisi tullut vaurioita, kertoi festivaalijohtaja Juha Laitala.

Liikkuvan poliisin mukaan teillä on käräytetty runsaasti rattijuoppoja.

– Välillä on tullut montakin ilmoitusta päällekkäin. Ihmiset ilmoittavat aktiivisesti ja autoilijoita on puhallutettu paljon, kertoi koko päivän liikennettä valvonut ylikonstaapeli Asko Meriläinen.

Liikenteessä on kuollut tähänastisten tietojen mukaan kuusi. Juhannuspäivän aamuna kaksi nuorta miestä kuoli ulosajossa Kuhmossa. Miesten auto suistui metsikköön ja pyöri useita kertoja katon kautta ympäri. Juhannuspäivän iltana nuori mies kuoli mönkijäonnettomuudessa Laviassa.

Myöhään juhannusaattona mies jäi junan alle Oulaisissa.

Perjantaina Rautalammilla auton matkustaja kuoli, kun kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan. Imatralla nuori mies sai surmansa moottoripyörällä.

Poliisille juhlinta on näkynyt paikoin tavanomaista suurempina hälytysmäärinä. Esimerkiksi Päijät-Hämeen poliisin mukaan viime yönä tehtäviä oli kenties vuoden suurin määrä.

Juhannuksen juhlijat ovat aiheuttaneet myös vääriä hälytyksiä savuttamalla grillejään ja uunejaan.

Lisäksi Kainuussa on palanut metsää Kuhmossa ja Hyrynsalmella. Kuhmon palo sai alkunsa kokosta, Hyrynsalmen nuotiosta.

TS–STT