Ruoka

Lounaspaikka: Rhapsody vie makumatkalle maailmalle

RIITTA SALMI
 Stuart Selway (vas.) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.
Stuart Selway (vas.) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.

Kahdella kokeneella kokilla Niclas Angermanilla ja Stuart Selwaylla oli yhteinen unelma omasta ravintolasta, ja näin syntyi lounasravintola Rhapsody. Sisustukseltaan rento ja lämminhenkinen ravintola avautui teollisuusalueen keskelle, Turun Itäharjulle, joulukuun alussa.

– Löysimme tämän paikan ja siitä ajatus lähti. Tässä oli aiemmin sukellustarvikkeita myyvä liike ja teimme tilaan kunnon remontin. Emme halunneet paikasta kliinisen valkoista, vaan rennon lounaspaikan. Suurin osa kalusteista on peräisin Linnateatterista, miehet kertovat.

Niclas Angerman ja alun perin Skotlannista kotoisin oleva Stuart Selway ovat molemmat työskennelleet pitkään eri ravintoloissa Turun seudulla. He tutustuivat ravintola Teinissä ja viimeksi he työskentelivät yhdessä Aurinkogolfin ravintolassa. Ensimmäisessä omassa ravintolassaan he haluavat tehdä asiat omalla tavallaan.

– Halusimme paikan, joka erottuu muista lounasravintoloista. Emme esimerkiksi käytä ruoassa valkoista sokeria, vaan luonnollisia, puhtaita raaka-aineita. Emme käytä lainkaan puolivalmisteita, vaan teimme kaiken alusta loppuun itse, Selway kertoo.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Haluamme tarjota jotakin erilaista ja perinteisestä poikkeavaa. Kaikkein klassisimmat jätämme pois, eikä meiltä koskaan tule löytymään nakkikeittoa ja salaattipöydästä porkkanaraastetta ja raejuustoa, Angerman sanoo.

"Emme käytä lainkaan puolivalmisteita, vaan teimme kaiken alusta loppuun itse"

Stuart Selway

Lounasruoissa on makuja maailmalta. Tarjolla voi olla muun muassa oluella maustettua englantilaista lihapataa.

– Meillä on teemana eri maita, kuten Espanjan, Amerikka tai Välimeren maat. Maanantaisin on usein pastaa, tiistaisin lihapullia ja perjantaisin on jotain spesiaalia, kuten tällä viikolla hampurilaisbuffet. Viime perjantaina meillä oli ribsejä ja ne olivat niin suosittuja, että loppuivat kesken, Angerman sanoo.

Tiistain lihapullapäivä on osoittautunut erityisen suosituksi.

– Meillä on ollut niin espanjalaisia kuin ruotsalaisiakin lihapullia ja ne tuntuvat maistuvan, Angerman toteaa.

Vasta hetken avoinna olleessa käy mukavasti lounastajia. Yhdentoista aikaan ravintolaan alkaa virrata väkeä. Moni on tyytyväinen, kun ravintolan edessä on ilmaista parkkitilaa.

– Paljon käy väkeä lähialueen yrityksistä, mutta syömään on tultu toiselta puolelta kaupunkiakin. Monet ovat jo tuttuja kasvoja, mutta päivittäin käy myös uusia, Selway kertoo tyytyväisenä.

Lounaalla on päivittäin tarjolla keitto, salaattipöytä ja lämpimät ruokavaihtoehdot buffetpöydästä. Haastattelupäivänä tarjolla oli italialainen sipulikeitto ja lämpiminä vaihtoehtoina ragu alla bolognese, broccoli-valkosipulipasta sekä parmesan-herkkusieniä. Salaattipöydässä oli tomaatti-mozarellasalaatti, panzanellasalaatti, vihrersalaattia ja vinegretteä sekä marinoituja oliiveja. Jälkiruoaksi oli hedelmärahkaa.

– Salaattipöytään pitää panostaa, se vetää ihmisiä. Suunnittelemme salaattipöydän niin, että se sopii päivän muun ruoan kanssa. Jos ruoka on kovin raskasta, ovat salaattivaihtoehdot kevyempiä, Niclas Angerman kertoo. Lounaspöydän värikkyys herättää ruokahalun. Salaatit ovat raikkaita ja lounas on kokonaisuutena erittäin maukas. Parmesan-herkkusienet ansaitsevat erityismaininnan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Pieni jälkiruoka kruunaa lounashetken.

– Suurin osa ottaa lounaan päätteeksi makeaa. Meillä jälkkärit vaihtelevat, välillä on rahkaa, toisinaan juustokakkua tai pavlovaa, Angerman sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja

.{{k5026728}}

Rhapsody

Osoite Voimakatu 5, Turku

Lounas ma–pe kello 10.30–14.00

Salaattipöytä 8,50 euroa, keittolounas 9,50 euroa (sis. keitto ja salaatit) ja koko lounas 10,50 euroa (sis. keitto, lämminruoka ja salaatit). Kaikki annokset sisältävät kahvin/teen ja jälkiruoan.

RIITTA SALMI
Stuart Selway (takana) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.
Stuart Selway (takana) ja Niclas Angerman halusivat perustaa rennon lounasravintolan, jossa tarjoillaan maukasta lounasta puhtaista raaka-aineista.
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta

Huomio! Turun Sanomien keskustelupalstan säännöt ovat uudistuneet. Tavoitteena on parantaa moderointia siten, että kommentit ehditään käsitellä nykyistä nopeammin. Uudistus ei vaikuta lehden mielipidesivun toimintaan. Tutustu uusiin käytäntöihin täällä.

Otsikko
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun. Tehdään yhdessä Turun Sanomien keskustelupalstasta paikka, jossa on mukava keskustella asiallisesti kiinnostavista aiheista.

Keskusteltavaksi avattavaista jutuista päättää Turun Sanomien toimitus. Kaikista jutuista ei voi keskustella. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea tai poistaa aiemmin avoinna olleen keskusteluketjun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme vahvasti oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Toisen ihmisen nimellä tai valheellisesti jonkun tahon edustajana esiintyminen on kiellettyä.

Kaikki viestit tarkastetaan ennen julkaisua. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja moderoidaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22 muun työn ohessa. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Verkkokeskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Viestien julkaisusta päättää toimitus oman harkintansa mukaan. Emme ehdi vastamaan yksittäisten kommenttien julkaisua tai julkaisematta jättämistä koskeviin tiedusteluihin.

Jos kommenttiketjuun on mielestäsi lipsahtanut sääntöjen vastainen tai muutoin epäasiallinen viesti, ilmoita asiattomasta viestistä keskustelussa. Toimitus päättää, onko ilmoitus aiheellinen.

Jos jutussa on virhe, kerro siitä suoraan toimitukselle, älä keskusteluketjussa. Saamme tiedon näin nopeammin ja voimme korjata virheen. Virheistä voit kertoa sähköpostitse osoitteeseen ts.verkkotoimitus@ts.fi.

Toimitus voi käyttää keskustelupalstalle tulleita viestejä esimerkiksi aihetta käsittelevän jatkojutun julkaisun yhteydessä.

Päivän aikana avautuneet keskustelut sulkeutuvat oletuksena klo 23. Toimitus voi avata paljon kommentteja keränneitä juttuja uudelleen keskusteltavaksi seuraavana päivänä.

Julkaistavaksi valittavien viestien on noudatettava seuraavia sääntöjä:

  • Lue juttu ja kommentoi vain sen aihetta. Älä yritä vaihtaa aihetta.
  • Älä kommentoi itse keskustelua tai toisten kommentteja. Muiden keskustelijoiden kirjoitustyyliä tai henkilöä käsitteleviä viestejä ei hyväksytä.
  • Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia, väkivaltaan tai muuhun laittomaan toimintaan yllyttäviä tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista.
  • Muista hyvät tavat, älä huuda, kiroile tai käytä epäkohteliaita nimityksiä. Älä ilakoi toisten vastoinkäymisillä tai pilkkaa ketään. Suhtaudu muihin keskustelijoihin kunnioittavasti. Ole kriittinen asiallisesti.
  • Varmista, että esittämäsi tiedot pitävät paikkansa. Älä jaa epämääräisiä huhuja tai perustelematonta mutuilua.
  • Viestisi kuuluu viedä keskustelua eteenpäin: Älä toista samaa asiaa, jonka joku muu on jo todennut. Älä jankuta tai kirjoita perustelemattomia negatiivisia heittoja.
  • Kirjoita napakasti, todella pitkä viesti saattaa jäädä julkaisematta.
  • Voit liittää kommenttiisi teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.​